Πάμε για καφέ στις ωραιότερες αυλές της Αττικής;

Άλλες ολάνθιστες και καταπράσινες, άλλες παραδοσιακές και δροσερές αυτές είναι οι πιο όμορφες αυλές για καφεδάρα στην Αττική.
Πάμε για καφέ στις ωραιότερες αυλές της Αττικής;

Τώρα τελευταία πληθαίνουν οι όμορφες αυλές στην Αττική, που φιλοξενούν άπειρο κόσμο που προτιμά να πίνει το καφεδάκι του σε ολάνθιστα και καταπράσινα μέρη, που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας και την αγαπημένη μας συνήθεια. Όσο λοιπόν κατακαλοκαιριάζει κι οι θερμοκρασίες σκαρφαλώνουν όλο και ψηλότερα, η επιλογή του καφέ σε μια από τις ομορφότερες αυλές της Αττικής μοιάζει μονόδρομος.

Paraiso Terrenal

Μεγ. Αλεξάνδρου και Παναγοπούλου, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0598 0011



Το Paraiso δίνει έναν λατινοαμερικάνικο χαρακτήρα στο Αιγάλεω, που πολύ μας αρέσει, όπως και στους θαμώνες που το έχουν κάνει στέκι από όταν άνοιξε πριν λίγα χρόνια. Το σήμα κατατεθέν του χώρου είναι η τεράστια σκιερή και δροσερή αυλή που μόλις καλοκαιριάσει γνωρίζει μεγάλες δόξες, με τον κόσμο να συρρέει από το πρωί για να πιεί το καφεδάκι του και να φωτογραφηθεί σε ένα από τα πελώρια γκραφίτι του.

Μόλις βραδιάσει το ανοιχτό μπαρ στο κέντρο της αυλής, φέρνει στο νου ξέγνοιαστες διακοπάρες σε νησί, όσο δεκάδες ποτήρια τσουγκρίζονται στον αέρα. Αν τώρα σε πιάσει μια πείνα είναι βέβαιο πως θα χορτάσεις για τα καλά αφού μπορείς να ενδώσεις στις εξαιρετικές φαγητοεπιλογές (ειδικά τα branch) του καταλόγου. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€ και τα ποτά από τα 6€.

Najbarajo Cafe-Bar

Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 21 0685 6736

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alex (@moyen1)



Μακριά από τα hot spots του Χαλανδρίου, βρίσκεται το Najbarajo το οποίο σε κερδίζει με τη ζεστασιά του, αλλά κυρίως με την πολύχρωμη α λα Κούβα αυλή που είναι ξεκάθαρα ο άσσος στο μανίκι αυτού του all day café bar που ξεχωρίζει στα Βόρεια Προάστια. Μέσα στη στοά Παντίρη μπορείς να απολαύσεις από πολύ πρωί καφέ, smoothies και snacks, μέχρι πίτσα, γλυκά, κοκτέιλ και special αποστάγματα. Οι τιμές στους καφέδες ξεκινούν από 3,70€.

Saorsa

Γιατράκου 2, Μεταξουργείο, τηλ. 21 0523 5960



Στο Μεταξουργείο το κίνημα των αυλών ζει το δικό του revival με το Saorsa να πρωτοστατεί, όπως είναι φυσιολογικό, χάρη στη λατρεμένη αυλή του που φιγουράρει σε αμέτρητους Instagram λογαριασμούς συλλέγοντας λάικς και ριάξιο. Ο χώρος είναι πραγματικά υπέροχος για αυτό και συρρέουν Αθηναίοι από όλες τις περιοχές από το πρωί μέχρι και το βράδυ. Αν βρεθείς στο Saorsa και δεν νιώσεις ότι βρίσκεσαι στο κεντρικό σαλόνι ενός ιλουστρασιόν food and beverage magazine, μάλλον έχεις πρόβλημα. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3,5€.

Κήπος – The Garden Café

Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792



Σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αττικής υπάρχει μια τεράστια καταπράσινη φυσική αυλή που θα λατρέψεις. Κατευθύνσου προς τον Διομήδειο Κήπο στο Χαϊδάρι για να απολαύσεις εξαιρετικής ποιότητας καφέ, πρωινάρες, brunch, κρύα κουζίνα, παγωτό μηχανής και άλλα εδέσματα. Απέραντη δροσιά κάτω από τα πεύκα, διακόσμηση που σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς ταξιδεύοντάς σε στην ελληνική επαρχία, κούνιες, αιώρες και κορμοί για να παίζουν οι μπόμπιρες. Εάν είσαι τυχερός θα δεις να περνούν και  μικρές αλεπουδίτσες που, εκτός από την χαρά όλων, είναι και οι μασκότ του μαγαζιού. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3€.

Fairytale

Ν. Τρυπιά 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341



Aν έχεις μια λατρεία στα φλαμίνγκο και σε όλες τις αποχρώσεις του ροζ, τότε το Fairytale είναι ο απόλυτος προορισμός για να πιείς το καφεδάκι σου και να στοκάρεις instagrammable φωτογραφίες στα πέριξ του. Εδώ και λίγα χρόνια έχει γίνει ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς της Νέας Φιλαδέλφειας, κάνοντας την αναζήτηση ελεύθερου τραπεζιού εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση ακόμη και τα πρωινά των καθημερινών. Μπόλικες επιλογές σε χαρμάνια, ροφήματα, smoothies και τσάγια δεν πρόκειται να αφήσουν παραπονεμένο ούτε εσένα ούτε την παρέα σου. Οι καφέδες ξεκινούν από 7€.

Το Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by tolokali (@tolokali)



To Λοκάλι στου Ψυρρή είναι το ιδανικότερο μέρος για να περάσεις (και) τους φετινούς καύσωνες στην πόλη. Εδώ και λίγα χρόνια ήρθε για να ομορφύνει την Σαρρή και την ευρύτερη περιοχή, χάρη κυρίως στην τουλάχιστον υπέροχη αυλή του, που μοιάζει να το έχει σκάσει από ντοκιμαντερίστικο σκηνικό ταξιδιωτικής εκπομπής. Η μόνη συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε είναι να πάρεις την παρέα σου και να πας μια ξηγημένη βόλτα για καφεδάρα ή κάποιο άλλο από τα ροφήματα, smoothies και φυσικούς χυμούς που κρύβει ο κατάλογος στο Λοκάλι, και θα δεις ότι θα επιστρέψεις ξανά εκεί πολύ σύντομα σα θαμώνας πια. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v