Μπαράκια με αυλή για ποτό στα 6 ευρώ

Θες να πιείς τις ποτάρες σου μέσα σε μια καταπράσινη αυλή χωρίς να δώσεις περισσότερα από 6€; Για άλλη μια φορά είμαστε εδώ για σένα.
Μπαράκια με αυλή για ποτό στα 6 ευρώ

Όσο καλοκαιριάζει τόσο το θερμόμετρο παίρνει την ανιούσα κι η ζέστη γίνεται αφόρητη. Φυσικό κι επόμενο λοιπόν να αναζητούμε ανάσες δροσιάς σε καταπράσινες και ολάνθιστες αυλές ειδικά στις εξόδους μας για ποτό. Από την άλλη οι οικονομικοί καιροί που βιώνουμε είναι δύσκολοι και κάθε ευρώ που γλιτώνουμε μετράει. Βγήκαμε λοιπόν μπαρότσαρκα στην πόλη και ξετρυπώσαμε μπαράκια με υπέροχες αυλές για να πιούμε τις ποτάρες μας, πληρώνοντας μέχρι 6€ (ίσως και λίγα cents παραπάνω σε κάποια εξ αυτών, αλλά με μισό ευρώ δεν σώθηκε ποτέ κανείς παιδιά)

Καμπεθόν (Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο, τηλ.: 21 5550 6414)



Αγαπημένο στέκι χρόνων το Καμπεθόν έχει φιλοξενήσει κόσμο και κοσμάκη στην πανέμορφη αυλή του, που είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πάντα θα έχουμε στην καρδούλα μας το Μεταξουργείο. Παρεΐστικο και χαλαρό το Καμπεθόν έχει γίνει το σημείο αναφοράς σε πολλά ξενύχτια μας. Πέρα από τις ρακές και τις μπύρες που συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των θαμώνων, υπάρχουν μεζεδάκια αλλά και γλυκά στον κατάλογο του, ενώ τα ποτά ξεκινούν από τα 5,5€.

Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3411651)

Κάθε φορά που ακούς αυλή με οικονομικά ποτά στην Αθήνα, ασυναίσθητα σχεδόν το μυαλό σου, πηγαίνει στη Φάμπρικα, η οποία θα σου αποκαλύψει την υπέροχη αυλή της, με τα απλωμένα τραπεζάκια. Μιλάμε για μια αυλή με τα όλα της. Καλοφωτισμένη, με χαλικάκι που φέρνει στο νου παραλίες και νησιά γίνεται χώρος συζητήσεων και ποτοποσίας μέχρι αργά. Τα ποτά ξεκινούν από τα 6€.

Κεραμείο (Πλαταιών 27, Μεταξουργείο τηλ: 210 3464223)



Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μπαράκια που άνοιξαν στο Μεταξουργείο πριν φτάσει η hip άνοιξη στην ευρύτερη περιοχή. Το σήμα κατατεθέν του χώρου είναι δίχως άλλο η πετρόχτιστη αυλίτσα που μοιάζει να βγήκε από κατάλογο ταξιδιωτικού περιοδικού. Στέκι αγαπημένο γιατί βάζει μπόλικο groove στο αστικό τοπίο του Μεταξουργείου, το Κεραμείο σερβίρει ποτά που ξεκινούν από τα 6€.

9 Plus (Μάκρης 9, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0531 6386)



Σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο Αιγάλεω θα βρεις το 9 Plus να έχει απλώσει τα τραπεζάκια του και τις «μασκότ» κούνιες τους. Ο χώρος μέσα θυμίζει γαλλικό bistro, με φινετσάτα έπιπλα κι αποκαλύπτει μια μικρή αυλή, βγαλμένη από παραμύθι, ιδανική για χουζούρι και χαλάρωση κάτω από τα αστέρια. Τα ποτά κοστίζουν 6€.

Σπιρτόκουτο (Κειριάδων 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0346 2689)



Τα Κάτω Πετράλωνα τα αγαπάμε για πολλούς λόγους και σίγουρα ένας εξ αυτών είναι και το Σπιρτόκουτο με την όμορφη αυλή του, που μαζεύει πολλές παρέες εδώ και χρόνια. Με ροκ διάθεση και 90s καλώς εννοούμενα απωθημένα, έστηνε κάποιες από τις πιο ωραίες μουσικές βραδιές τα καλά τα χρόνια προ απαγορεύσεων και πανδημιών. Τα απλά ποτά κοστίζουν 5€ κι όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις γίνονται ανάρπαστα από τους πελάτες του.

Faltso, (Διαμέση 5-7, Μαρούσι, τηλ.: 21 0802 0225)



Αν είσαι λάτρης του τζιν και συχνάζεις στα βόρεια προάστια είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχεις επισκεφθεί το Faltso στο Μαρούσι που κινείται σε τζαζοφάνκ ρυθμούς. Στα ράφια του θα βρεις περισσότερες από 40 ετικέτες τζιν ενώ στην αυλή του θα απολαύσεις τον έναστρο ουρανό στη βραδινή σου έξοδο. Τα ποτά κοστίζουν 6,5€.

Κύριος Χου (Υπερίωνος 1 και Δημοφώντος, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 2103423972)



Μόλις μπεις στον λατρεμένο Κύριο Χου των Άνω Πετραλώνων, θα συναντήσεις ένα σκηνικό, που θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί σε κινηματογραφική αναβίωση της παλιάς Αθήνας. Μια παλιά μονοκατοίκια, φορά την καλύτερη της διάθεση κι οι υποδέχεται τους πελάτες στην πλακόστρωτη αυλή της, με τις πήλινες γλάστρες που είναι γεμάτες λουλούδια και βότανα (τα οποία απολαμβάνεις και στα signature κοκτέιλ) του μαγαζιού. Τα απλά ποτά κοστίζουν 6€.

Επί της Δεξαμενής ( Ιολάου 29 και Δεξαμενής 1, Πετράλωνα, 21 0346 6772)



Άλλη μια ξακουστή αυλή των Πετραλώνων, είναι εκείνη που θα συναντήσεις Επί της Δεξαμενής. Άνετη, χαλαρωτική, δροσερή κι ιδιαίτερα γοητευτική τις βραδινές ώρες, υπόσχεται cozy ξενύχτια και άφθονες αλκοολούχες επιλογές. Ούτε εδώ χρειάζεται να ξεπαραδιαστείς για να πιείς τις ποτάρες, αφού η τιμή του απλού ποτού είναι 6€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v