Οι καλύτερες αυλές για φαγητό στα δυτικά

Μια φαγητόβολτα στις καλύτερες αυλές των δυτικών προαστίων αρκεί για να σε πείσει να γίνεις θαμώνας τους.
Οι καλύτερες αυλές για φαγητό στα δυτικά

Καλοκαιράκι χωρίς τσιμπούσια στην αυλή, δεν είναι καλοκαιράκι κι όλοι το γνωρίζουν αυτό. Επειδή λοιπόν εμείς είμεθα των παραδόσεων ψάχνουμε τα καλύτερα φαγητάδικα με αυλές που υπάρχουν τριγύρω μας, τρώγοντας μοσχομυριστά μεζεδάκια στις ωραιότερες αυλές που υπάρχουν. Αυτή τη φορά θα βάλουμε το gps μας προς τα δυτικά ξεκινώντας ένα γευστικό ταξίδι, που είναι κρίμα να το κάνουμε μόνοι μας. Έχουν στρώσει ήδη το τραπεζάκι μας και μας περιμένουν επομένως μην αργείς.

Μεζέ Μεζέ (Γρηγορίου Κυδωνίων, Αιγάλεω τηλ.: 2105908929)


Ένας από τους πιο εκλεκτούς φαγητοπροορισμούς του Αιγάλεω, το Μεζέ Μεζέ, φημίζεται εκτός από τα λαχταριστά πιάτα του και για την καταπράσινη αυλή του, η οποία δίνει μεγάλες ανάσες δροσιάς εν μέσω του καυτού καλοκαιριού. Σου εφιστούμε την προσοχή να μην ξεχάσεις να παραγγείλεις φωλιά του μεζέ, χουνκιάρ μπεγιεντί, κριθαρότο μανιταριών, φέτα με σουσάμι μέλι και βασιλικό, κοτόπουλο φιλέτο στο τηγάνι με κρέμα γάλακτος, χοιρινή πανσέτα, ζουμερά μπιφτεκάκια, ψαρονέφρι με σάλτσα μπαλσάμικο. Μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια ή ουζάκια θα κυμανθείς στα 15 με 18€ το άτομο.

Ρεμεζέ (Αγίας Λαύρας 14, Αιγάλεω, τηλ.: 21 3031 3723)


Ο πεζόδρομος της Αγίας Λαύρας στο Αιγάλεω είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους της Αττικής μιας και χιλιάδες κόσμου συρρέουν στα ρακάδικα της περιοχής. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει το Ρεμεζέ τόσο για τους τεράστιους μεζέδες του, όσο και για την υπέροχη αυλή του που μοιάζει να ξετρύπωσε από παλιά αιγαλεώτικη φωτογραφία. Όσο εμείς γράφουμε εσύ μην ξεχνάς να παραγγείλεις μανιτάρια σκορδάτα, μπουρεκάκια κοτόπουλο, πεϊνιρλί σουτζούκι παστουρμά, τη μοσχαρίσια ταλιάτα τη μπριζόλα γίγας που ζυγίζει πάνω από ένα κιλό και το μπιφτέκι κοτόπουλο των 900 γραμμαρίων. Μαζί με τα κρασάκια σου υπολόγισε 15-18€ το άτομο.

La Casa Azul (Θηβών 143 και Πελοπίδας 13, Περιστέρι, τηλ.: 2105716143)


Αν ψάχνεις μεξικάνικο στο Περιστέρι, δεν έχεις παρά να πας τρέχοντας στο La Casa Azul το οποίο στεγάζεται σε μια πανέμορφη παλιά μονοκατοικία με την αυλίτσα του να αποτελεί το σήμα κατατεθέν του χώρου. Ο κατάλογος του μοσχομυρίζει γαστρονομικές μεξικάνικες επιλογές αλλά και κοκτέιλ που θα φέρουν δροσιά στο καλοκαίρι σου.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις enchiladas con carne asada, chimichangas de pollo και paella mixta για 2 άτομα. Δεν θα χρειαστείς περισσότερα από 20-25€ για να φας συνοδεία κοκτέιλ.

Godmamas Yard (Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι 694 810 3074)


Η Νονά ξέρει πού να φας, για αυτό να την εμπιστεύεσαι θα μπορούσε να λέει μια ιταλική μαφιόζικη παροιμία αν γνώριζε το Godmamas Yard το οποίο άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Περιστέρι προσφέροντας την υπέροχη αυλή του, στην υπηρεσία των πελατών του, που επιτέλους έχουν το all day bar restaurant που τους αξίζει. Πέρα από τα signature κοκτέιλ στον κατάλογο του μαγαζιού μπορείς να βρεις λαχταριστές πίτσες -με την προσούτο και την truffle (με κρέμα ταρτούφο, μανιτάρια, μπέικον, παρμεζάνα και θυμάρι) να είναι οι αγαπημένες μας- υπέροχα chic n chips και sloppy joe μπεργκεράρες που δεν θα αφήσουν κανένα σαλάκι στη θέση τους. Μαζί με τα κοκτέιλ υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Η Αυλή της Χαράς (Θάσου 22 και Μίνωος, Αιγάλεω, τηλ.: 2105452986)

Σε μια από τις πολλές γειτονιές του Αιγάλεω, που δεν τις πιάνει το μάτι σου θα βρεις κρυμμένο τον μεζεδοκαφενέ της Χαράς, ο οποίος μοιάζει η ιδανική δροσερή φαγητοστάση της περιοχής. Σε έναν χώρο που ισορροπεί ανάμεσα στις έθνικ και τις σουρεάλ καταβολές του, κυριαρχεί η υπέροχη αυλή της Χαράς στην οποία απλώνονται τα λιγοστά τραπεζάκια της.

Στον προσεγμένο και γεμάτο νοστιμιές μεζεδοκατάλογό της ξεχωρίζουν τα: πιταρόνι με φέτα, παστουρμά και πιπερίτσα φλωρίνης, πιταρόνι με φέτα άνιθο και γλυκάνισο, κολοκυθοκέφτεδες, μεθυσμένα μανιτάρια σε μπεσαμέλ μουστάρδας, μύδια τηγανιά, κοτόπουλο. Για ένα γενναίο τσιμπολόγημα συνοδεία ουζακίων υπολόγισε στα 12-15€ το άτομο.

Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως (Δημήτριου Μαλαγαρδή 56, Κορυδαλλός, τηλ.: 2104969325)


Αν θες να καλοφάς στον Κορυδαλλό, τότε πρέπει να κατευθυνθείς προς την οδό Μαλαγαρδή και να φτάσεις στο ομώνυμο μεζεδοπωλείο το οποίο πήρε το όνομα του από την χαρακτηριστική ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία της Φίνος Φίλμ «Η Παριζιάνα».

Σε ένα πανέμορφο και ζεστό περιβάλλον, με τις λεπτομέρειες βασισμένες στο concept και την εξαιρετική αυλή που έχει γίνει "talk of the town", σερβίρει παραδοσιακές συνταγές που γαργαλούν ερεθιστικά τον ουρανίσκο σου, ενώ νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κινηματογραφικό flashback στα 60s, όντας κομπάρσος σε ταινία του Δαλιανίδη.

Σίγουρα να δοκιμάσεις τη ζεστή πατατοσαλάτα με λιαστή ντομάτα και κάπαρη, το αρνίσιο καραμελωμένο κότσι με φρέσκα μυρωδικά, αχλάδι και τραγανές πατάτες baby, πένες με μπουκίτσες κοτόπουλου, λιαστή ντομάτα σπανάκι και μασκαρπόνε, spring rolls με παστουρμά ανθότυρο πάνω σε φάβα αρωματισμένη με μανταρίνι και φυστίκι Αιγίνης, μιλφέιγ πολίτικο με ψαρονέφρι γιαούρτι και χωριάτικα πιτάκια. Συνοδεία κρασιού υπολόγισε περίπου στα 20€ το άτομο.

Σεμέλη (Σερρών 67, Κορυδαλλός, τηλ.: 2104953521)

Ιστορικό τσιπουρο-φαγάδικο του Κορυδαλλού η Σεμέλη, φτιάχνει μερακλήδικα μεζεδάκια από το 1993, τιμώντας τη γευστική παράδοση της χώρας, μέσα από μια εξαιρετική επιλογή αγνών υλικών και κιμπάρικων συνταγών. Τα καλοκαίρια η φαγητοποσία μεταφέρεται στην όμορφη αυλή του χώρου, που γεμίζει χαρούμενες φωνές και ήχους από τσουγκρίσματα ποτηριών. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις παραδοσιακό μπουγιουρντί, πατάτες οφτές, καραβίδες και φιλέτο σουπιάς στη θράκα, γυαλιστερές γεμιστές αρωματικούς και αφράτους ντοματοκεφτέδες, χοιρινό σασλίκ, γιαουτρλού κεμπάπ, μελιτζάνα λαχματζούν.

Υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο για τσιμπολόγημα μέχρι τελικής πτώσεως μαζί με ουζάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v