Φύγαμε για brunch στην αυλή!

Από το κέντρο ως την Κηφισιά, κι από εκεί στο Παλαιό Φάληρο, οι ωραιότερες αυλές της Αθήνας μας σερβίρουν τα καλύτερα brunch στον ήλιο.
Φύγαμε για brunch στην αυλή!

της Ηρώς Κουνάδη

Η άνοιξη μπορεί να άργησε μια αιωνιότητα και μια μέρα, αλλά εμείς δεν πτοούμαστε: Ήλιο μας τάζουν τα δελτία καιρού για το Σαββατοκύριακο, ε κι αν δεν έχει, θα βάλουμε ζακέτα. Θα πάμε, πάντως, για το πρώτο brunch-στην-αυλή της χρονιάς. Είμαστε αποφασισμένοι. Πού, όμως;

- Στην κουκλίστικη αυλή του νεοκλασικού που στεγάζει τον Κύριο Χου στα Πετράλωνα (Υπερίωνος 1). Εδώ παρελαύνουν από το τραπέζι μας κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11.00 ως τις 16.00 νοστιμιές που περιλαμβάνουν αλμυρές τάρτες, κολασμένα pancakes, κροκ μαντάμ και σκοτσέζικα αυγά. Μαζί με καφεδάκι, υπολογίζουμε γύρω στα 12€ το άτομο.

- Στον καταπράσινο κήπο του Momo στην Καλλιθέα (Σαπφούς 95) το brunch σερβίρεται σε ξύλινα τραπεζάκια κάτω από τα δέντρα, κάθε Κυριακή 12.00-17.00. Στο μενού του πρωταγωνιστούν αυγά Benedict, pancakes βγαλμένα από τα γαστρονομικά μας όνειρα, burger και σάντουιτς σε ένα σωρό ευφάνταστους συνδυασμούς. Υπολογίστε γύρω στα 10€ το άτομο, με καφεδάκι.



- Στο Latraac, που εκτός του ότι είναι ένα από τα πιο κουλ στέκια του Μεταξουργείου (Λεωνίδου 63) σερβίρει και σούπερ brunch κάθε μέρα, όλη μέρα. Στο μενού του περιλαμβάνονται νοστιμιές όπως σάντουιτς με προσούτο, χούμους, σύγκλινο ή αυγοσαλάτα, αυγά scrambled με σολομό, γλυκά pancakes με φρέσκα φρούτα και μέλι ή αλμυρά με καπνιστή πανσέτα και αυγά. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 3,50€-5,50€ ανά πιάτο. Αναλυτικό μενού εδώ.

- Στον κήπο του Black Duck (Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος) που είναι ένα χάρμα οφθαλμών, και μας σερβίρει και brunch κάθε μέρα από τις 10.00 το πρωί ως τις 20.00 το βράδυ. Τέλεια αυγά Benedict, ομελέτα φούρνου με φέτα και ντομάτα, pancakes με σιρόπι σφένδαμου, scrambled eggs με σολομό και άλλα λαχταριστά περιλαμβάνονται στο μενού του, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ. Τα περισσότερα πιάτα κυμαίνονται στα 7-8€.



- Στον κήπο του Albion στο Ψυχικό (Ομήρου 6), γιατί και ο βορράς ξέρει από καλό brunch. Τσιαπάτα με γαλοπούλα, αβοκάντο και honey mustard, αυγά ποσέ με καπνιστό σολομό, σπαράγγια, σπανάκι σωτέ και σάλτσα hollandaise, pancakes με ανθότυρο, μέλι και μούρα, burger μόσχου με τσένταρ και μπέικον, και πολλά ακόμα λαχταριστά πιάτα σερβίρονται κάθε Κυριακή από τις 11.00 ως τις 16.00. Αναλυτικό μενού και τιμές εδώ.

- Μια που φτάσαμε βορρά, θα μείνουμε λίγο ακόμα, για brunch α λα ελληνικά στο κηφισιώτικο Artisanal (Ζηρίνη 2) που δεν έχει μόνο τον τέλειο κήπο, αλλά και το τέλειο μενού: Ομελέτα με πατάτες, δυόσμο και κολοκύθι, καγιανάς πάνω σε ψητά μανιτάρια porto bello, αυγοφέτες με μέλι και μυζήθρα, πεϊνιρλί με πράσο, κιμά και Μετσοβόνε. Οι τιμές του κάθε πιάτου κυμαίνονται από 5€ έως 9€, το δε brunch σερβίρεται κάθε μέρα, όχι μόνο Σαββατοκύριακα. Αναλυτικό μενού εδώ.



- Και από τον βορρά… γραμμή στον νότο, για να πιάσουμε τραπεζάκι στον κουκλίστικο κηπάκο του Villa Grigio 46 (Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο) όπου σερβίρεται κάθε Κυριακή 11.00-15.00 ένα λαχταριστό brunch, οι νοστιμιές του οποίου αλλάζουν κάθε εβδομάδα ανάλογα με τις διαθέσεις του σεφ και τα προϊόντα που υπάρχουν φρέσκα στην αγορά. Μαζί με καφεδάκι, υπολογίζουμε περί τα 10€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v