Sushi: Μερικοί το προτιμούν ωμό
Η πληθωρική του γεύση και η φιλοσοφία που το συνοδεύει έχουν ήδη φανατικούς οπαδούς, ακόμα και χιλιόμετρα μακριά από την χώρα που γεννήθηκε. Ακονίζουμε τα ξυλάκια μας και ανακαλύπτουμε την «ωμή» γοητεία του sushi σε εστιατόρια της πόλης, αλλά και στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον μύθο, το εθνικό φαγητό της Ιαπωνίας «δημιουργήθηκε», όταν για να διατηρήσουν την βασική τους τροφή, το ψάρι και να παρατείνουν τον χρόνο κατανάλωσής του το πάστωναν σε αλάτι και ξύδι και το τύλιγαν σε ρύζι με ζεματισμένα συκόφυλλα ή αποξηραμένα φύκια. Σήμερα, η ιδιαίτερη γεύση του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της «μαμάς» Ιαπωνίας και πλέον σερβίρεται με όλες τις τιμές (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε καθωσπρέπει εστιατόρια όλου του κόσμου. Τα πιο δημοφιλή είδη sushi είναι το maki (τυλιγμένο με φύκι ρύζι με διάφορα λαχανικά, ψάρια ή συνδυασμό) και το nigiri, ένα χοντρό κομμάτι από κολλημένο ρύζι, καλυμμένο με ωμό ή μαριναρισμένο ψάρι με λαχανικά. 

* My sushi (Ευαγγελιστρίας 2, Ν. Ερυθραία και Καρνεάδου & Πλουτάρχου, Κολωνάκι). Ποικιλία από maki και nigiri sushi και μερικά αυθεντικά ιαπωνικά πιάτα. 15-20€ ανά άτομο. 




