Και το sushi χρειάζεται τις μούσες του...

Από τότε που γύρισα στην Ελλάδα κατάλαβα πόσο αγαπάμε εμείς οι Έλληνες το sushi. Και, παρότι η όλη έννοια του ωμού - κατά κύριο λόγο - ψαριού ή θαλασσινού σε συνδυασμό με ρύζι ή/και λαχανικά είναι αρκετά ξένα για τις δικές μας διατροφικές συνήθειες και παραδόσεις, η καθαρότητα της γεύσης του και τα ωφέλη του στην υγεία μας έκαναν να εντάξουμε το sushi στον γαστρονομικό μας κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, δε, εμφανίζονται συνεχώς καινούρια και καλά εστιατόρια που σερβίρουν sushi και υπηρετούν τη γενικότερη εμπειρία και τελετουργία του.


Βέβαια, το να φτιάξει κανείς sushi στο σπίτι δεν είναι ό,τι απλούστερο. Για την ακρίβεια, τόσο λόγω των ιδιαίτερων υλικών, όσο και της πολύ εξειδικευμένης τεχνοτροπίας που απαιτούνται, θα το χαρακτήριζα από δύσκολο ως αδύνατο. Έτσι, η διοργάνωση sushi parties - είτε σε κοινωνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο - δεν είναι τόσο διαδεδομένη, όσο στο εξωτερικό.


Μέχρι σήμερα, βέβαια. Γιατί έχω πρόταση προς κάθε ενδιαφερόμενο, και ακούει στο όνομα Nori. Πρόκειται για μια νέα εταιρεία catering με εξειδίκευση στο sushi, το οποίο έρχεται στον - οικιακό ή επαγγελματικό - χώρο του πελάτη. Και όταν λέμε έρχεται, εννοούμε είτε έτοιμο, είτε σε μορφή πρώτης ύλης, για να παρασκευαστεί μπροστά μας, στη δική μας κουζίνα, και να μαθαίνουμε έτσι και κάποια πράγματα παράλληλα! Και βέβαια, πάντα με γνώμονα τις προτιμήσεις, τις επιθυμίες, αλλά και τον προϋπολογισμό του πελάτη.


Το μενού έχει απ' όλα. Για αρχή, όλα τα κλασικά πιάτα που βρίσκει κανείς σε ένα καλό εστιατόριο sushi, αλλά όχι μόνο. Αυτό που εγώ θεωρώ εξαιρετικά ευρηματικό είναι το fusion sushi στο οποίο η Nori πρωτοτυπεί, χρησιμοποιώντας αυθεντικές Μεσογειακές πρώτες ύλες όπως η μελιτζάνα, το κολοκύθι, η ελιά, η ταραμοσαλάτα και το χούμους, καθώς και μυρωδικά της υπαίθρου μας, όπως το δενδρολίβανο και ο άνιθος. Και την (μεγάλη) γκάμα συμπληρώνουν πιάτα ζεστής κουζίνας όπως διάφορα θαλασσινά ή λαχανικά tempura, noodles, black cod, κλπ.


Αρκετοί από εσάς μπορεί να έχετε ήδη δοκιμάσει τις γευστικές δημιουργίες της Nori σε κάποια από τις πολλές κοσμικές εκδηλώσεις των Βορείων Προαστίων στις οποίες έχει κλέψει την παράσταση τελευταία. Εγώ έχω τη χαρά να έχω δοκιμάσει πολλάκις κάθε πιάτο ξεχωριστά, καθώς οι δύο συν-ιδρύτριες της εταιρείας, οι Μούσες της, όπως αποκαλούνται στην παρέα, είναι αγαπημένες μου φίλες (η μία μάλιστα είχε θητεύσει και ως κουμπάρα μου μέχρι πρόσφατα...). Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω προσωπικά όχι μόνο για την υψηλότατη ποιότητα των πρώτων υλών και των διαδικασιών παρασκευής, αλλά και για την εμμονή στην τελειότητα της γεύσης, κάτι για το οποίο δουλέψαμε πολύ σκληρά, μέσα από αλλεπάλληλες δοκιμές και συγκρίσεις (απάνθρωπη δουλειά, το ξέρω, κάποιος όμως πρέπει να την κάνει...).


Τώρα που - εκ των πραγμάτων - θα μαζευόμαστε ακόμα περισσότερο σε σπίτια και οι παρέες θα δέσουν περισσότερο από ποτέ, η Nori θα ντύσει τις όμορφες, παρεΐστικες στιγμές μας με τις πεντανόστιμες γεύσεις και τα πρωτότυπα χρώματα του sushi.


Αν είστε fan του sushi και θέλετε να το απολαύσετε (ή και να το προσφέρετε) στο χώρο σας, μια δοκιμή θα σας πείσει. Περισσότερες πληροφορίες, λαχταριστές φωτογραφίες, αλλά και στοιχεία επικοινωνίας με την Nori, θα βρείτε στην ιστοσελίδα της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.nori.gr.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v