Sushi: Οδηγός δι' αρχαρίους
Πόσα είδη sushi υπάρχουν; Ποιο είναι καλύτερο για την πρώτη δοκιμή; Πώς αναμιγνύονται όλα αυτά τα συνοδευτικά; Με τι ποτό θα το συνοδεύσω; Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το sushi και ντρεπόσασταν να ρωτήσετε (για να μη θεωρηθείτε αδαείς).

Sashimi: Πρόκειται για την πλέον «πρωτόγονη» μορφή sushi. Μία λεπτή φέτα ωμού ψαριού που σερβίρεται σκέτη, χωρίς ρύζι ή λαχανικά. Τα καλύτερα και πιο συνηθισμένα είδη sashimi είναι ο τόνος και ο σολομός του Ειρηνικού και του Ατλαντικού Ωκεανού. Αν και πολλοί ειδήμονες ορκίζονται στην υπεροχή του έναντι των υπολοίπων ειδών, το sashimi είναι αρκετά βαρύ και ενδείκνυται κυρίως για τους εκπαιδευμένους στην κουλτούρα και τη γεύση του sushi.
Nigiri: Μια λεπτή φέτα ωμού ψαριού σερβιρισμένη πάνω σε κρύο, μη σπυρωτό ρύζι, και συνδυασμένη συνήθως με φύκια. Οι επιλογές σχετικά με το είδος του ψαριού είναι ανεξάντλητες, με τις δημοφιλέστερες να περιλαμβάνουν καβούρι, πικάντικο τόνο και γαρίδες.
Maki: Η ιδανική εισαγωγή στον κόσμο του sushi για τους αρχάριους –πολλοί εκ των οποίων προτιμούν να ξεκινούν τη «μύησή» τους με τα γνωστά vegetarian rolls. Το καλύτερο maki αποτελείται από κομμάτια ωμού ψαριού, καβουριού ή γαρίδας, συνδυασμένα με τραγανά κομμάτια tempura, αβοκάντο, αγγουριού και άλλων λαχανικών και τυλιγμένα με ένα φύκι ή με ρύζι.
Κώνος ή hand roll: Ουσιαστικά, το maki που δεν έχει κοπεί σε φέτες. Όπως φαίνεται και από το όνομα, έχει κωνικό σχήμα και φτιάχνεται με τα ίδια συστατικά που χρησιμοποιούνται για το maki. Η διαφορά του έγκειται στο ότι τρώγεται με το χέρι και όχι με chopsticks. Ενδιαφέρουσα αλλά πιο περίπλοκη εκδοχή, που είναι μάλιστα και λιγότερο γευστική. 




