Οι καλύτερες ιδέες για Τσικνοπέμπτη στο σπίτι

Τσικνοπέμπτη σπίτι μας και φέτος και αν είσαι από εκείνους που το κρατάνε ζωντανό και παραδοσιακό τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει. Έλα, προλαβαίνεις ακόμα να πας στον χασάπη να προμηθευτείς πρωτεΐνη και να στήσεις ένα σωστό τσιμπούσι καραντίνικο.
Δες παρακάτω όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να το κάνεις όπως πρέπει. Αλλά και την μοναδική εναλλακτική που σου λύνει τα χέρια για να μην ταλαιπωρείσαι.
Και όπως ανέφερε και ο κ. Χαρδαλιάς, φέτος "ας γιορτάσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο, με αυτούς που έχουμε καθημερινή επαφή για να μην έχουμε νέα έξαρση".
Τι να ψήσω;
Ιδανικό κρέας για μπάρμπεκιου είναι το μοσχαρίσιο, και κυρίως οι μπριζόλες με κόκαλο, καθώς στην περιοχή κοντά σε αυτό συγκρατούνται χυμοί και υγρασία που διατηρούν το κρέας μαλακό. Επίσης οι χοιρινές μπριζόλες και το ψαρονέφρι. Το κοτόπουλο, για τους ίδιους λόγους, είναι καλό να ψήνεται με την πέτσα του, την οποία, αν κάνεις δίαιτα την αφαιρείς μετά. Αλλά μέρα που ’ναι ποιος κάνει δίαιτα; Από αύριο.
Επίσης, ποιος δεν πετάει τη σχάρα του για αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα; Αν πάλι φτιάξεις αρνί στα κάρβουνα, τότε προτείνουμε να το συνοδεύσεις με μία παχύρευστη, χειροποίητη γαρνιτούρα από ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, ελαιόλαδο και πάπρικα. Τέλος, έχε κατά νου πως το μπάρμπεκιου είναι ιδανικό και για ψάρι (χωριστά όμως από το κρέας), ψαρικά, καθώς και λαχανικά στη σχάρα (καλαμπόκι, κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά) ή πατάτες στη θράκα.
Το εξοχικό κέντρο ο Άγγελος και φέτος τσικνίζει μαζί σου και παραδίδει στην πόρτα σου (Πεντέλη, Βριλήσια, Ντράφι, Μελίσια) λαχταριστά σουβλιστά όπως αρνάκι, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, παϊδάκια και άλλα κρεατικά της ώρας , ενώ το Hoocut στην πλατεία Αγίας Ειρήνης θα ψήνει όλη μέρα σουβλάκια με 4 κρέατα: κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι και προβατίνα, αλλά και λαχταριστά τυλιχτά.
Στα Εξάρχεια ο Τέλης έχει ό,τι τέλεις σε κρεατικό με αποκορύφωμα τα εξαιρετικά του μπριζολάκια στα κάρβουνα, αλλά και τυλιχτά, μερίδες κεμπάπ, σουτζούκι, δίκανα και μοσχαρίσια καλαμάκια, ενώ το Γίδι στη Μεταμόρφωση εξυπηρετεί Βόρεια Προάστια και ψήνει νοστιμότατα γαρδουμπάκια, μπιφτέκι μοσχαρίσιο γίγας, μπιφτέκι πρόβατο, λουκάνικο πικάντικο, σπαλομπριζόλα 2 ατόμον, μεζέ μόσχου με κοπές ημέρας, μπριζόλα κόντρα, φιλέτο μοσχαρισιο, χοιρινό Iberico και Τ-Bone.
Το Spit Jack, αργοψήνει στις σούβλες του ζουμερά κοτόπουλα, τραγανιστές πάπιες, κρατσανιστές πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες, το Κozi’s στα Μελίσσια προτείνει τσικνο-αφρικανικο-Πέμπτη με λαχταριστές μπριζόλες τσακαλάκα, ενώ τα Κοτόπουλα.gr στον Νέο Κόσμο αγαπούν τις κότες και δεν το κρύβουν.