Παράταση μίας εβδομάδας για το λοκντάουν

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες περί παράτασης του σκληρού λοκντάουν της Αττικής, με 10 ακόμα περιοχές της χώρας να μπαίνουν στο ίδιο καθεστώς.
Παράταση μίας εβδομάδας για το λοκντάουν
Με τον αριθμό κρουσμάτων αλλά και εισαγωγών στα νοσοκομεία ανησυχητικά αυξημένο, ήταν αναμενόμενο να ανακοινωθεί η παράταση του σκληρού λοκντάουν της Αττικής για μία ακόμα εβδομάδα, μέχρι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Τα μέτρα είναι αυτά που ισχύουν μέχρι τώρα, δεν ανακοινώθηκε κάτι νέο: Απαγόρευση κυκλοφορίας 21.00-5.00 τις καθημερινές και 18.00-5.00 τα Σαββατοκύριακα, μετακίνηση τις υπόλοιπες ώρες μόνο για τους γνωστούς 6 λόγους, κλειστά σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση και υπηρεσίες.

Στο επίπεδο «αυξημένου κινδύνου», στο κόκκινο, μπαίνουν από αύριο, Σάββατο, στις 6 το πρωί έως τις 8 Μαρτίου και οι Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, εκτός του Μεγανησίου, Θεσπρωτίας, Σύρου, Σάμου, Ηρακλείου και Κορινθίας, καθώς και οι δήμοι Αρταίων, Διδυμότειχου, Λοκρών, Αμφιλοχίας.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην Τσικνοπέμπτη, που πέφτει στις 4 Μαρτίου, τονίζοντας πως δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις για εκείνη την ημέρα. «Ας γιορτάσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο, με αυτούς που έχουμε καθημερινή επαφή για να μην έχουμε νέα έξαρση. Δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα, γιατί συγχρωτισμοί και μετακινήσεις μπορεί να έχουν εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες» κατέληξε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v