Τα νέα μπεργκεράδικα της Αθήνας

Ξαφνικά λαχταρήσαμε μπιφτεκάκι και οργώνουμε την Αθήνα για να ελέγξουμε τι νέο υπάρχει στα πέριξ.
Τα νέα μπεργκεράδικα της Αθήνας

Για το μπέργκερ έχουμε μία διαφορετική αγάπη από ό,τι για το σουβλάκι. Το σουβλάκι το θέλουμε ατόφια παραδοσιακό, ενώ το μπέργκερ θέλουμε να το δοκιμάζουμε σε νέες παραλλαγές. Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα νέα μπεργκεράδικα της πόλης. 

To Monster Burgers & Beers 



Πρωτογένους 8, Ψυρρή, τηλ: 21 0325 0324

Στο άκουσμα της ονομασίας του καταστήματος νιώθεις πως ένα μπέργκερ ετοιμάζεται να σου επιτεθεί. Και η φαντασία δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. «Άτλαντες» του μπέργκερ-κτήνους ο Γιώργος Σταυρακάκης και η Κατερίνα Μπακάλου, κιθαρίστας και αρχιτεκτόνισσα αντίστοιχα, με ασυναγώνιστη εμπειρία στο μπιφτέκι. Ο Γιώργος έχει περάσει από Μπιφτεκάτσι και Μπιφτεκούπολη, τρανή απόδειξη ότι μόνο καλό μπέργκερ μπορεί να σου προσφέρει. Στο Monster Burgers & Beers θα βρεις μπέργκερ με ονόματα εμπνευσμένα από μπάντες των 70s και μπίρες ικανές να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο ενός ζυθολάτρη. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Bulbous Creation με μπιφτέκι, λουκάνικο άσπρο και fondue τυριών και συμβουλεύουμε τους βίγκαν φίλους να μη διστάσουν να επισκεφθούν το εν λόγω μπεργκεράδικο: ο Γιώργος έχει φροντίσει να υπάρχει beyond meat και βίγκαν τυρί στο μενού. Με μία IPA και ένα μπέργκερ θα δώσεις περί τα 15 ευρώ το άτομο.

Το Μπεργκεράδικο



Λεωφόρος Λαυρίου 150 Γλυκά Νερά, τηλ: 21 0665 9595

Νέα άφιξη στα Γλυκά Νερά, ίσως και η μοναδική άφιξη στην περιοχή, ήρθε για να ταράξει τα (γλυκά) νερά και να μείνει στις καρδιές μας. Με διάθεση 1950s, αλλά ντιζάιν 90s, το μαγαζί κοσμεί ο απειλητικός Σάμιουελ Τζάκσον με ένα μπέργκερ ανά χείρας, μπόλικα γκραφίτι, κάτι συρματοπλέγματα που σου θυμίζουν το γηπεδάκι μπάσκετ της γειτονιάς και φυσικά τα παιχνίδια. Μπασκετάκι, σκοποβολή, επιτραπέζιο χόκεϊ και μπουνιές. Σημείωσε ότι αν κάνεις high score στην μπασκέτα, το αφεντικό κερνάει. Το κατάστημα διαθέτει επιλογές και για τους πιο γκουρμεδιάρηδες σερβίροντας το Blueberry Burger με μοσχαρίσιο μπέργκερ, κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα blueberry, ρόκα και μαγιονέζα, ενώ για τους λάτρεις του βρώμικου, θα προτείναμε το Mac’ n cheese burger με μπιφτέκι, μπέικον,  mac’n cheese και κέτσαπ. Με μίλκσεηκ, πρέπει να το ζήσεις αμερικάνικα, θα δώσεις περί τα 13 ευρώ για ένα άτομο.

Burger’s Hood



Παπαδιαμάντη 2, Περιστέρι, τηλ: 21 0571 8988

Στο Περιστέρι ξέρεις ότι θα φας καλά· το έχει αποδείξει με τα διάφορα καταστήματα εστίασης των οποίων γινόμαστε γρήγορα λάτρεις. Τώρα, ήρθε να προστεθεί κι ένα μπεργκεράδικο στη λίστα με τα αγαπημένα μας στο Περιστέρι, του οποίου το μενού επιμελείται ο σεφ Στέργιος Πατσάκας. Το σκηνικό του χώρου συνθέτουν αμερικανικής καταγωγής πάγκοι, με έντονο το στοιχείο του ξύλου και την διακόσμηση έρχεται να συμπληρώσει το ελληνικής αισθητικής μωσαϊκό. Ξέρουμε, δε σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μωσαϊκό, δεν τρώγεται άλλωστε, σε ενδιαφέρει το μενού της κολάσεως. Πέντε λέξεις και έναν αριθμό θα σου πούμε: The elevator burger και 2 Up Burgers. Το ένα με μπιφτέκι, σνίτσελ χοιρινό, πικάντικο λουκάνικο, μπέικον, μπάρμπεκιου σος, τσένταρ, τηγανιτό κρεμμύδι, Jack Daniels’ s sauce, μουστάρδα και κέτσαπ. Το άλλο ικανοποιεί την ιδιοτροπία του τύπου που ατενίζει για ώρες τον κατάλογο και τελικά σου λέει «δεν έχω αποφασίσει αν θέλω κοτόπουλο ή μπιφτέκι»: το 2 Up έχει ένα μπέργκερ με μπιφτέκι και ταρτάρ σος και το άλλο σνίτσελ κοτόπουλο με σος μουστάρδας-μελιού. Με ένα elevator και μία μπίρα δε θα πληρώσεις περισσότερα από 10 ευρώ/ άτομο.

B for Burger



Αρχιμήδους 1, Παγκράτι, τηλ: 21 5510 6789

Το Β for Burger έρχεται να απαντήσει στην αφοπλιστική ερώτηση των μεγαλύτερων «Και πού ξέρεις από πού προμηθεύονται τα μπιφτέκια τους;». Ε, από το Κρεοπωλείο του Παπούλια ντε. Πίσω δεν πάνε και οι πατάτες του που είναι αυστηρά κομμένες στο χέρι, αλλά και οι χειροποίητες σάλτσες του. Εδώ, το μενού επιμελείται ο Αλμπέρτο Συμπιλίδης, τον οποίο θα δεις μετά τις 6 να σερβίρει κιόλας. Σου προτείνουμε τη «δική» του σαλάτα Coleslaw με ψιλοκομμένο λάχανο, καρότο, μαγιονέζα, σριράτσα και σιναπόσπορο και από μπέργκερ το Lover: The Greek με flakes γραβιέρας, baby σπανάκι, φρέσκια ντομάτα, σπιτικό καραμελωμένο κρεμμύδι, αλάτι Κρήτης, sauce δεντρολίβανο – μαγιονέζα. Με μπίρα στον δίσκο δε θα πληρώσεις περισσότερα από 8 ευρώ. 

Ο Μπούφαλος



Επτανήσου 13, Κυψέλη, τηλ: 21 0823 8082

Τι έλειπε από τη hype πλευρά της Κυψέλης και ήρθε ο Μπούφαλος να το συμπληρώσει; Μα ένα μπεργκεράδικο φυσικά. Ο Μπούφαλος φιγουράρει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, εκεί με τα όμορφα ταβερνάκια, και κύριο μέλημα του είναι να σε χορτάσει. Απόδειξη; Το μπιφτέκι-κτήνος των 220 γρ. που χρησιμοποιεί. Δεν έχουμε να σου πούμε κάτι άλλο, εκτός από το να δοκιμάσεις το ομώνυμο μπέργκερ του με μπέικον, έμμενταλ, αβοκάντο, πίκλα κόκκινου κρεμμυδιού, ντομάτα, σαλάτα, αρωματικό βούτυρο με σπιτική σος «Μπούφαλος». Με μπέργκερ «Μπούφαλος» και μπίρα, υπολόγισε περί τα 13 ευρώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v