Αυτά είναι τα νέα burger της πόλης

Άνοιξαν και μας περιμένουν να βουτήξουμε σε ζουμερά μπιφτέκια, πικάντικες σάλτσες και βουνά από πατάτες τηγανιτές.
 

Αυτά είναι τα νέα burger της πόλης

Η αγάπη για τα burger στην Αθήνα καλά κρατεί. Αφ’ ενός μέσα από φεστιβάλ που συγκεντρώνουν πλήθος φανατικών, αφ’ ετέρου μέσα από αφίξεις που γεμίζουν μυρωδιές από ζουμερό black angus και μπαχαρικά τις περιοχές της πόλης.

Τι νέο μας έφερε το 2018 στην μπεργκεροκατανάλωση λοιπόν;

The Str. Eaters
Καρύτση 7, τηλ: 210 33 144 20

 



Το νέο gastro spot της Πλατείας Καρύτση συγκεντρώνει οκτώ διαφορετικά food stations αφιερωμένα στα street food του κόσμου, από τα οποία φυσικά δεν λείπουν και τα πεντανόστιμα burgers. Έτσι στο We Meat Again δοκιμάζουμε American Original Cheeseburger με μπιφτέκι από black angus (5€), στο Crazy Loop νοστιμότατο Chicken Burger (5€), στο My Fish Fishing Scandinavian Burger με σολομό (8€), και στο Heggllo French Burger με πάπια, blue cheese και μέλι τρούφας (8€). Οι τιμές των burger είναι χωρίς πατάτες.

Pax Burgers
Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12, τηλ: 2103238151

 



Η νέα άφιξη στην street πιάτσα της Αιόλου μυρίζει φρεσκοψημένο ψωμάκι bun και λαχταριστό μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά σε 120 ή 170 γραμμάρια. Τα american style Pax Burgers ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη, πέρασαν από Θεσσαλονίκη και τώρα σερβίρουν και την Αθήνα: Goat Cheese & Truffle με κατσικίσιο τυρί, σοταρισμένα μανιτάρια και truffle mayo sauce, Bourbon Bacon Jam με bacon omelet, μαρμελάδα bourbon bacon και queso cheese sauce και Tower με ψωμί brioche, american cheddar, tomato jam, onion rings, πίκλες, smoked chili mayo sauce, μαρούλι, ντομάτα, και κρεμμύδι συγκαταλέγονται στα ζουμερά hit του καταλόγου. Οι τιμές των burger ξεκινούν από 3,90€ για ένα απλό burger, χωρίς πατάτες. Δείτε το μενού εδώ.

Serial Grillers
Νεότητος 4, Ηράκλειο, τηλ: 21 0285 0004

 



Νέα άφιξη στην μπεργκεροκατανάλωση των Βορείων Προαστίων, το Serial Grillers βγάζει… κατά συρροήν λαχταριστές προτάσεις ζουμερού burger για κάθε γούστο και κάθε όρεξη. Ιδιαίτερες επιλογές όπως το Coca Cola Burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και χειροποίητη σάλτσα coca cola, χορταστικές προτάσεις όπως το Hangover με τσένταρ, καραμελωμένα κρεμμύδια και χειροποίητη σάλτσα BBQ, μερακλίδικες όπως το Burger με μπιφτέκι προβατίνας, κρέμα φέτας και χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, αλλά και vegan με χειροποίητο ρεβυθοκεφτέ συναποτελούν το πληθωρικό μενού. Οι τιμές ξεκινούν από 5,50€ για ένα classic burger χωρίς πατάτες. Δείτε το μενού εδώ. Σημειώστε πως κάνει και ντελίβερι στις γύρω περιοχές.

Talking Breads
Σπύρου Τρικούπη 11, τηλ: 21 1183 9731

 



Στήνει την κουζίνα, τη βιτρίνα και τους δύο πάγκους του απέναντι από την πλατεία Εξαρχείων και μας μυεί στην γκουρμέ πλευρά του street food. To Talking Breads γεμίζει από τον Μάιο με μυρωδιές κολασμένες την περιοχή και μαζεύει κόσμο και κοσμάκη που καταναλώνει λαχταριστά μπέργκερ με χειροποίητο ψωμί που φτιάχνεται καθημερινά στο μαγαζί. Από το κλασικό Cheeseburger (3,30€ χωρίς πατάτες) μέχρι το Mafia με γκοργκονζόλα, τρούφα και σπανάκι, το Bacon Mushroom Melt με διπλό τσένταρ, μπέικον και T/b Sauce (4,80€) και το Bomb με διπλό μπιφτέκι, αυγοφέτα, πίκλες και καραμελωμένα κρεμμύδια, όλες οι επιλογές του μενού του είναι νόστιμες και καλοφτιαγμένες. Δείτε το μενού εδώ. Επίσης κάνει και ντελίβερι στις γύρω περιοχές.

 

Έρχεται σύντομα:

 

Burger King
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

 



Η πολυαναμενόμενη άφιξη (μετά το αεροδρόμιο της Ρόδου) της γνωστής αλυσίδας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής πλησιάζει. Τα ταξίδια μας από και προς την Αθήνα πλέον θα συνοδεύονται με τα λαχταριστά burger που μέχρι πρότινος απολαμβάναμε μόνο στο εξωτερικό: Double Quarter Pound KING, Bacon King, Rodeo King, Whopper Sandwich, Double Whopper Sandwich, Bacon Cheeseburger και δεκάδες ακόμα «γρήγορες» συνταγές απολαμβάνονται λίγο πριν (ή και μετά) τις πτήσεις μας. Το υποκατάστημα των Burger King στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αναμένεται να ανοίξει τις προσεχείς ημέρες.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v