Τα καλύτερα μέρη για burger και cocktail

Τι είναι καλύτερο από ένα ζουμερό, λαχταριστό burger; Ένα ζουμερό, λαχταριστό burger που συνδυάζεται με ένα καλό κοκτέιλ.
Τα καλύτερα μέρη για burger και cocktail
Momo  
Σαπφούς 95, πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300



Η καταπράσινη αυλή του διεκδικεί τον τίτλο μιας από τις ωραιότερες της Αθήνας και τα κοκτέιλ του εντυπωσιάζουν και τους αυστηρότερους εξ ημών: Δοκιμάστε το Mediterranean Fizz ή το Vodka Cranberry, και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Τα burgers του είναι εξαιρετικά, φτιάχνονται από 100% μοσχαρίσιο κιμά και έρχονται μέσα σε μαλακό ψωμάκι μπριός, συνοδεία φουρνιστής πατάτας κομμένης σε ροδέλες και σπιτικής σαλάτας coleslaw, μια ωραία διαφοροποίηση από τις κλασικές τηγανητές πατάτες. Υπολογίστε περί τα 12€ για burger και κοκτέιλ.

Hops  
Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ.: 211 0136500



Τραπεζάκια έξω τους καλοκαιρινούς μήνες, αρτιστίκ χώρος μέσα με oldschool πολυθρόνες καφενείου και μαυροπίνακα για τον χειμώνα στήνουν την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε λαχταριστά burger, όπως το «The Greek One» με ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, ψητή μελιτζάνα, ελιές και σπιτική σάλτσα φέτας ή το «The Gorgonzola and onion» με ντομάτα, μαρούλι, σπιτική σάλτσα gorgonzola και καραμελωμένα κρεμμύδια με μπύρες από Έλληνες παραγωγούς. Το Hops φτιάχνει και πολύ καλά cocktails, όπως το Grape infusion με ρούμι, lychee, σταφύλι, lime, weiss beer και plum bitter τα οποία τιμώνται στα 7-8€. Για ένα burger-ο-γεύμα με μπύρα ή κοκτέιλ υπολογίστε περί τα 15-20€.

Barbara Que 
Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, τηλ: 2130349058



Στα τραπεζάκια της μπροστινής αυλίτσας του, το Barbara Que των Βριλησσίων μας προτείνει να καταβροχθίσουμε τα χορταστικά του burgers κάτω από τα δέντρα του ήσυχου δρόμου. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, στα δικά μας αγαπημένα συγκαταλέγονται το Barbara Que Burger με 100% μοσχαρίσιο κιμά, τσένταρ, τηγανητό αυγό, ψητά κρεμμύδια και BBQ σος και το Italian Mafia με ρόκα, παρμεζάνα, πάστα μανιταριών και μαγιονέζα με λάδι τρούφας, πάντα συνοδεία φρέσκιας τηγανητής πατάτας με φοβερή τσένταρ σος και μπέικον. Θα δροσιστείτε με τα ωραιότατα κοκτέιλ της μπάρας και θα υπολογίσετε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

La Esquina
Χάρητος 43, Κολωνάκι, τηλ: 2107232575



Αύρα νεοϋορκέζικου μπαρ, και γεύσεις μπεργκεράδικου περιωπής χαρακτηρίζουν την κολωνακιώτικη αυτή Γωνιά (όπως μεταφράζεται το όνομά της). Η λίστα φαγητού από τις 13.00 ως τις 18.00 κινείται σε brunch μονοπάτια που έχουν συγκινήσει τα τελευταία χρόνια την αθηναϊκή σκηνή, προτείνοντάς μας αμερικάνικα ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, ομελέτες και φυσικά burgers, σε 10 διαφορετικές εκδοχές: αγαπημένα μας το la esquina με μπιφτέκι black angus, μπέικον και τηγανιτό αυγό και το don hot με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, jalapenos και sweet chilli. Από το απόγευμα και μετά, η μπάρα αναλαμβάνει να μας δροσίσει με κοκτέιλ, από τα κλασικά που στοιχίζουν 8€ μέχρι τα signature που στοιχίζουν 10€. Για ένα πλήρες γεύμα, χωρίς ποτό, υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Sin Burger Bar
Αγ. Αλεξάνδρου 26, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109802116



Μοντέρνο, βιομηχανικής αισθητικής και με τη λογική του burger cocktail bar, το Sin παντρεύει τα ζουμερά μπιφτέκια του με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και τα σερβίρει τους καλοκαιρινούς μήνες και στα εξωτερικά του τραπεζάκια με τις σχολικές καρέκλες ή στους ξύλινους πάγκους με τα σκαμπό. Επιλέξτε από τα τρία διαφορετικά ψωμάκια (το πολύσπορο είναι το δικό μας αγαπημένο), από μπιφτέκι μόσχου ή γαλοπούλας, ολοκληρώστε με σος και sides επιλογής σας ή απλώς επιλέξτε μία από τις «έτοιμες» συνταγές burgers μοσχαριού ή κοτόπουλου. Περί τα 15€ θα υπολογίσετε για ένα burger και ένα κοκτέιλ.

Penny Lane 
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800217



Πολύχρωμες καρεκλίτσες, καναπεδάκια, ξύλινα τραπέζια, πράσινο, χαρούμενη ατμόσφαιρα και δροσιά: Στην αυλίτσα του Penny Lane, που φημίζεται πρωτίστως για το brunch του, έχουν και τα burgers την τιμητική τους: Δοκιμάστε το χορταστικό Parmesan Chicken burger, το burger με σπιτικό φαλάφελ και το Madison Square από το νέο κατάλογο (9-10€) και συνδυάστε με σούπερ ορεκτικά όπως το Mac&Cheese ή τα chicken pops (τραγανές μπουκιές κοτόπουλου). Απολαυστικές και οι Dirty Fries, ήτοι τηγανητές πατάτες με κιμά και τηγανητό αυγό. Μαζί με κοκτέιλ, υπολογίστε περί τα 18-20€ για ένα έξτρα χορταστικό γεύμα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v