Gastronomy Tours: Εξερεύνηση της Ελλάδας μέσα από τη Γαστρονομία

Το GastronomyTours.com είναι η πλατφόρμα που ενώνει τους παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων και τους απανταχού foodies.
Gastronomy Tours: Εξερεύνηση της Ελλάδας μέσα από τη Γαστρονομία

της Αγάπης Μαργετίδη

Σε μια χώρα σαν τη δική μας, η ανάπτυξη του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού είναι μονόδρομος και κάτι παραπάνω από αναγκαία. Κι αν τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να γίνονται κάποια αξιόλογα βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση, δεν παύει να είναι ένα εγχείρημα που απαιτεί σοβαρό επαγγελματισμό και προσήλωση στον στόχο, κάτι που δεν είναι αυτονόητο. Επιπλέον, η φυσιογνωμία της γαστρονομικής μας παράδοσης αφορά κυρίως μικρούς παραγωγούς, διάσπαρτους σε όλη τη χώρα και συχνά άγνωστους στο ευρύ κοινό. Πώς, λοιπόν, να γνωρίζει ο ταξιδιώτης, είτε αυτός είναι Έλληνας και πολύ περισσότερο εάν είναι ξένος, πού θα βρει ένα εξαιρετικό μέλι, τυρί, κρασί, ή ακόμα και μια ντόπια λιχουδιά που δεν έχει ταξιδέψει πέρα από τον τόπο της;

 

Αυτό το κενό ήρθε να συμπληρώσει η πλατφόρμα GastronomyTours.com που ενώνει τους γαστρονομικούς επισκέπτες με τους παραγωγούς των προϊόντων. Η ιδέα ανήκει στον Αλέξανδρο Μεγαπάνο, έναν άνθρωπο ο οποίος για πολλά χρόνια υπηρέτησε τον τομέα του οίνου μέσα από το ομώνυμο οινοποιείο, έναν άνθρωπο που έχει διαβεί και γνωρίσει εις βάθος, λόγω του επαγγέλματός του αφενός και της αγάπης του για το ελληνικό φαγητό αφετέρου, την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη.

 

Αυτή του τη γνώση εκμεταλλεύτηκε ο Α. Μεγαπάνος και δημιούργησε την πρωτοποριακή πλατφόρμα του. Γιατί είναι πρωτοποριακή; Πρώτον, γιατί είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να είναι εξαιρετικά ευχάριστη και πρακτική, αφού περιλαμβάνει κατηγορίες ανά δραστηριότητα, προϊόν, περιοχή και ημερομηνία. Δεύτερον, γιατί διαθέτει «έξυπνη» εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με την οποία παρέχεται αναζήτηση παραγωγών σε κάθε μέρος αλλά και τεχνολογία πλοήγησης. Τρίτον, γιατί υπάρχει ημερολόγιο στο οποίο συγκεντρώνονται πολλά παραδοσιακά πανηγύρια και εκδηλώσεις, αλλά και γλωσσάρι με γαστρονομικούς όρους που διευκολύνει τον χρήστη. Τέταρτον, γιατί η πλατφόρμα υποστηρίζεται από λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram και LinkedIn) για να ενθαρρύνεται η αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών και να διαχέεται, έτσι, η πληροφορία.

 
Για όλους αυτούς τους λόγους, η πλατφόρμα GastronomyTours.com είναι:
·         Για τους χρήστες, ένας πολύτιμος οδηγός που ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο νέων εμπειριών και γεύσεων.
·         Για τους παραγωγούς, μια πύλη από την οποία μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε χιλιάδες δυνητικούς πελάτες ανά τον κόσμο.
·         Για τη χώρα μας, ένα μοναδικό εργαλείο προβολής της μοναδικότητάς της σε ένα παγκόσμιο κοινό που γνωρίζει την αξία της μεσογειακής διατροφής, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε τρόπο να την προσεγγίσει.

 
Αφού συγχαρώ τον Αλέξανδρο Μεγαπάνο και του ευχηθώ το Gastronomy Tours να έχει την επιτυχία που του αξίζει, σπεύδω να κατεβάσω την εφαρμογή στο κινητό μου για να κανονίσω την πορεία μου στην επόμενη εκδρομή!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v