Στο Dirty Sanchez για νόστιμες μεξικάνικες αμαρτίες!

Ένα καινούργιο μεξικάνικο στέκι μάς προτρέπει να διασκεδάσουμε χωρίς ενοχές κι αυτό μας αρέσει πολύ.
Στο Dirty Sanchez για νόστιμες μεξικάνικες αμαρτίες!

της Αγάπης Μαργετίδη

Ανηφορίζοντας την Κηφισίας ένα βράδυ της προηγούμενης εβδομάδας με κατεύθυνση το καινούργιο μεξικάνικο στέκι της πόλης με το όνομα Dirty Sanchez, αναρωτιόμουν ποιος είναι αυτός ο Sanchez και γιατί είναι βρώμικος. Είναι ο αντίστοιχος Μεξικάνος Dirty Harry ή συμβαίνει κάτι άλλο; Έχοντας πια φτάσει και μπει στον πολύχρωμο, εντυπωσιακό χώρο του μπαρ-εστιατορίου κι έχοντας ήδη δοκιμάσει το δροσερό απεριτίφ Blanco Spritz, ξέχασα την αρχική μου απορία.


 

Το Dirty Sanchez, που άνοιξε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, είναι ένα χαρούμενο μέρος κι αυτό φαίνεται πρώτα πρώτα από τις παρέες που καταφθάνουν για να περάσουν μια βραδιά the Mexican way. Το ποτό, η μουσική και το φαγητό αποτελούν το τρίπτυχο της διασκέδασης σε ζωντανό και χαλαρό μοτίβο, αυτό δηλαδή που χρειαζόμαστε για να διώξουμε το άγχος και την πίεση της ημέρας.



Η δυνατή μπάρα με τα σπέσιαλ κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο mixologist Μανώλης Λυκιαρδόπουλος παίζει σε πολλά επίπεδα με συνδυασμούς αλκοόλ και άλλων υλικών, συχνά αναπάντεχους. Salud! Οι μουσικές δίνουν το τέμπο και μαθαίνω πως κάθε Κυριακή ο Ηλίας Μπόγδανος, εκ των ιδιοκτητών του Dirty Sanchez, θα δίνει τον μουσικό τόνο ανεβαίνοντας στην σκηνή στις 21:30μμ. Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο την μουσική επιμελείται ένα live Spanish latin duo που μαζί με τον dj αναλαμβάνουν να μας ξεσηκώσουν, ενώ κάθε Πέμπτη it’s party time σε συνεργασία με το αγαπημένο Coyoacan του Θησείου. Προβλέπεται ωραίος χαμός!

 
Το φαγητό στο Dirty Sanchez είναι υπόθεση μοιράσματος. Ο γνωστός μας πολυμήχανος σεφ Σπύρος Μαυροειδής (Nikkei Peruvian Resto-Bar, Coyoacan) εδώ παίζει χαλαρά κι ανεπιτήδευτα. Μεταξύ των άλλων, φτιάχνει ένα καταπληκτικό guacamole που με τα συνοδευτικά τραγανά nachos τελειώνει σε χρόνο dt και σίγουρα παραγγέλνεις κι άλλο. Η δική του εκδοχή για το παραδοσιακό aquachile έχει χταπόδι αντί για γαρίδες και είναι εθιστικά νόστιμο (από το aqua = νερό και το chile = τσίλι, αυτό το φαγητό-σαλάτα φτιάχνεται συνήθως με γαρίδες που μαρινάρονται σε ένα νόστιμο, καυτερό, δροσερό και ξινό υγρό με τσίλι, lime, αλάτι και κόλιανδρο). Στη συνέχεια, το καρπούζι, τα ντοματίνια, η γλιστρίδα, το καλαμπόκι, το ανθότυρο, το lime και ο φρέσκος κόλιανδρος συνδυάζονται σε μια σαλάτα που γράφει «δροσιά» (υποθέτω ότι σε λίγο, που η ψύχρα θα αυξάνεται, κάποια άλλη σαλάτα θα πάρει τη θέση της και ανυπομονώ να τη δοκιμάσω). Σειρά έχουν τα tacos, οι tostadas και τα fajitas  που παρατάσσονται με διάφορα υλικά και ταιριάσματα -κοτόπουλο, ψάρι, γαρίδες, χοιρινό-, ενώ όλα έχουν κοινό παρονομαστή τη φρεσκάδα και το ευχάριστο τσίμπημα στη γλώσσα.

 
Κι ενώ άφησα εκκρεμότητες για την επόμενη φορά που θα πάω στο Dirty Sanchez (Πέμπτη θα είναι, σίγουρα), μεταξύ των οποίων και τα churros που δεν πρόλαβα να γευτώ αλλά έμαθα πως είναι must, μια χαρτοπετσέτα (!) έλυσε την απορία μου για το όνομα Dirty Sanchez. Η χαρτοπετσέτα που γράφει ‘Let’s Get Dirty’ είναι λες και μας δίνει ένα σπρώξιμο να αγνοήσουμε τα μαχαιροπήρουνα και το πρωτόκολλο και να βουτήξουμε στη νόστιμη αμαρτία. Δεν έχω καμία αντίρρηση. Εσείς;

Dirty Sanchez
Ολυμπιονικών 310
154 51 Νέο Ψυχικό
Τηλ. 21 0675 5345

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v