Το Casa Cook Samos καλεί τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο στη Σάμο συνεργάζεται με έναν εξαιρετικό σεφ.
Το Casa Cook Samos καλεί τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

της Αγάπης Μαργετίδη

Εν αρχή ην η Σάμος, η σπουδαία ιστορία της, οι απίθανες ομορφιές της και η γαστρονομική και οινική της παράδοση. Αυτό το όμορφο νησί διάλεξε η διεθνής αλυσίδα boutique ξενοδοχείων Casa Cook για να ανοίξει το πέμπτο κατά σειρά ξενοδοχείο της, μόλις τον περασμένο Μάιο. Το Casa Cook Samos είναι ένα ξενοδοχείο 128 δωματίων για ενήλικες μόνο, χτισμένο σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Έχοντας ενσωματώσει την ιστορική ιδέα ενός ελληνικού χωριού σε ένα μοντέρνο περιβάλλον, το ξενοδοχείο είναι εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά ελληνικά σπίτια, τις Καμάρες, που βρίσκονται στα χωριά της Σάμου. Το Casa Cook Samos μόλις κατέκτησε και τον τίτλο του κορυφαίου ξενοδοχείου στην Ευρώπη στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

 

Ένα ξενοδοχείο αυτής της κλάσης, δεν θα μπορούσε παρά να συνεργαστεί με έναν κορυφαίο σεφ κι αυτός δεν είναι άλλος από τον γνωστό και αγαπητό Αλέξανδρο Τσιοτίνη. Ο Αλέξανδρος, που ανεβαίνει σταθερά τα σκαλοπάτια της υψηλής γαστρονομίας, κατέκτησε φέτος το πρώτο του αστέρι Michelin για το ομολογουμένως εξαιρετικό εστιατόριο στην Αθήνα, το CTC, του οποίου είναι chef patron.

 
Στο εστιατόριο του Casa Cook Samos (το οποίο θα είναι ανοιχτό σε όλους, φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου και εξωτερικούς επισκέπτες), ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης θα είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία όλων των μενού, ενώ θα μαγειρεύει «πιάτα υπογραφής» (signature dishes) και θα διασφαλίζει τη σταθερή υψηλή ποιότητα και απόδοση της κουζίνας και της ομάδας. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος έχει οριστεί από τον Αλέξανδρο ως executive chef του ξενοδοχείου.

Τα signature dishes του Αλέξανδρου Τσιοτίνη για το Casa Cook Samos:
- Χοιρινά Spareribs από Ελληνικό μαύρο χοίρο, μαριναρισμένα σαν γύρος, με ψητή
ντομάτα και καπνιστό τζατζίκι.
- Ceviche ημέρας με φραγκόσυκο και φιστίκια Αιγίνης.
- Αρνάκι Fricasee με μους αυγολέμονο, και baby gem ψημένα στα κάρβουνα.

Όπως αναφέρει ο Ορέστης Βαλής, επικεφαλής της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Casa Cook 
Samos, «o Αλέξανδρος θα συνεργαστεί μαζί μας σε συμβουλευτική βάση με την ομάδα του
και είμαστε σίγουροι ότι θα εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα για
τους επισκέπτες μας».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v