Έκαστος στο είδος του, τώρα και σε... μπαρ!

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη εξελίσσονται και μας συστήνουν το Coffee Brew Bar, έναν χώρο όπου ο καθένας θα βρει τη χαρά του μέσα από ένα φλιτζάνι καφέ και όχι μόνο.
Έκαστος στο είδος του, τώρα και σε... μπαρ!

της Αγάπης Μαργετίδη

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες νέες καμπάνιες του Λουμίδη κι αν βγουν στον αέρα, το «έκαστος στο είδος του κι ο Λουμίδης στους καφέδες» θα τον συνοδεύει και θα συνοδεύει κι εμάς κάθε φορά που θα περνάμε από το ιστορικό μαγαζί της Ομόνοιας και θα μας έρχεται στη μύτη η ευωδιά του φρεσκοαλεσμένου καφέ.

Μετά από 102 χρόνια πορείας, βρισκόμαστε ήδη στην τρίτη γενιά των Καφεκοπτείων Λουμίδη τα οποία εξελίσσονται διαρκώς ακολουθώντας τα βήματα της εποχής μας, συνδυάζοντας γνώση, εμπειρία και άσβεστο πάθος για τον καφέ. Όλα αυτά, δηλαδή, που κάνουν τον Λουμίδη… Λουμίδη! Έτσι, τις προάλλες βρέθηκα στο νέο spot, το Coffee Brew Bar, μια καλαίσθητη, χαρούμενη και σύγχρονη γωνιά μέσα στο εμβληματικό μαγαζί της οδού Πανεπιστημίου, όπου πλέον σερβίρεται καφές, τόσο για να τον πιείς επιτόπου, όσο και για να τον πάρεις μαζί σου.

Καθότι οι επιλογές είναι πολλές, είναι σίγουρο πως θα χρειαστείς την καθοδήγηση από την ομάδα του Coffee Brew Bar, η οποία, με οδηγό τον Head Barista Θάνο Κλουβάτο, όχι μόνον θα φροντίσει ώστε να έχεις την καλύτερη εμπειρία, αλλά, επίσης, θα ασχοληθεί μαζί σου για όση ώρα εσύ επιθυμείς, μιλώντας σου για την μεγάλη γκάμα που διατίθεται και για τον βέλτιστο τρόπο απόλαυσης του κάθε είδους, ακόμα και για λεπτομέρειες που σε αφήνουν άναυδο. Για παράδειγμα, η εκχύλιση του καφέ φίλτρου γίνεται με νερό συγκεκριμένων προδιαγραφών (τιμές PH/ασβέστιο/μαγνήσιο/ολική σκληρότητα, κ.α.), ώστε να αναδεικνύονται στο μέγιστο όλα τα χαρακτηριστικά του.  

 
Πριν όμως φτάσει ο καφές στα ικανά χέρια των baristas, προηγείται η εξειδικευμένη ομάδα παραγωγής των Καφεκοπτείων Λουμίδη η οποία, έχοντας επιλέξει προσεκτικά ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο, δημιούργησε μοναδικούς συνδυασμούς και μελέτησε το ιδανικό προφίλ καβουρδίσματος κάθε χαρμανιού, με σκοπό την επίτευξη άριστων τελικών προϊόντων που χαρακτηρίζουν τον Λουμίδη, χαρίζοντας στο πιστό κοινό του ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.  

 
Με έμφαση στον espresso και διαθέτοντας υπερσύγχρονα μηχανήματα, τo Coffee Brew Bar προσφέρει υψηλής ποιότητας καφέδες, με πρωταγωνιστή το 100% Arabica Blend το οποίο έχει ευδιάκριτη, ευχάριστη οξύτητα, σοκολατένια γεύση, πλούσιο βουτυρώδες σώμα και μακρά, ζουμερή επίγευση. Επίσης, σερβίρει ιδιαίτερους single origin καφέδες με μεγαλύτερες εντάσεις κόκκινων φρούτων. Εκτός από τους espresso, στο Coffee Brew Bar θα απολαύσετε single origin καφέδες φίλτρου που εκχυλίζονται όπως έγραψα πιο πάνω. Δεν θα μπορούσε, βεβαίως, να λείπει ο κλασσικός, διάσημος, παραδοσιακός ελληνικός καφές που ψήνεται στη χόβολη. Κι αν είστε τολμηροί, θα δοκιμάσετε τον ελληνικό καφέ αλλιώς, με μικρά twists που τον απογειώνουν. Επιπλέον, δροσερές «αλχημείες» με καφέ και αλκοόλ φτιάχνουν απεριτίφ και κοκτέιλ για τις απογευματινές ώρες. Στις όμορφες γυάλινες καμπάνες θα βρείτε αλμυρά και γλυκά σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας, φρέσκα και λαχταριστά. Φεύγοντας, θα ρίξετε οπωσδήποτε μια ματιά στα πολλά, εξαιρετικής ποιότητας είδη delicatessen, και σας υπογράφω ότι δεν θα ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε.

Το design του shop in shop επιμελήθηκε η STIRIXIS Group, έχοντας χρησιμοποιήσει στοιχεία της υπάρχουσας ταυτότητας των Καφεκοπτείων Λουμίδη σε συνδυασμό με τις τάσεις ενός σύγχρονου σημείου πώλησης καφέ. Με σεβασμό στα 102 χρόνια της ιστορίας της εταιρίας, οι αρχιτέκτονες ανανέωσαν την ταυτότητά της με νέα σχήματα, χρώματα και υφές, δίνοντας μία καινούργια, φρέσκια οπτική στο κατάστημα, επικοινωνώντας, παράλληλα, την στρατηγική για συνεχή εξέλιξη του brand.

 
O Ιάσων Λουμίδης, Εμπορικός Διευθυντής Καφεκοπτείων Λουμίδη, δήλωσε:
“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την νέα μας επιχειρηματική κίνηση να ανοίξουμε εντός του ιστορικού καταστήματος της Ομόνοιας το πρώτο μας Coffee Brew Bar. Με πολύ μεράκι, οργάνωση και δουλειά, καταφέραμε να εξελίξουμε το όραμα της δικής μας -τρίτης πλέον- γενιάς των Καφεκοπτείων Λουμίδη και να υλοποιήσουμε ένα σύγχρονο εγχείρημα που θα φέρει νέο αέρα και νέες δυνατότητες στην αλυσίδα της παραγωγής και των πωλήσεων μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να καινοτομούμε στον χώρο μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, αναβαθμίζοντας διαρκώς την εμπειρία πελατών και συνεργατών. Θέλουμε πάντα ο πελάτης μας να «ζει» την αυθεντική εμπειρία του καφέ, και τώρα με το Coffee Brew Bar, να μπορεί να ζήσει την απόλυτη 360ο  εμπειρία. To νέο μας εγχείρημα σηματοδοτεί μια νέα και φρέσκια εποχή για τα Καφεκοπτεία Λουμίδη”.

Έτσι, όταν στο μακρινό 1927 ο Νίκος Λουμίδης σκέφτηκε το περίφημο «έκαστος στο είδος του κι ο Λουμίδης στους καφέδες», σαν να ήξερε πως οι διάδοχοί του θα το φυλάξουν σαν τα μάτια τους, θα το φτάσουν στον εικοστό πρώτο αιώνα κι εμείς, που έχουμε μεγαλώσει μαζί του, θα το μεταφέρουμε με τρυφεράδα στις επόμενες γενιές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v