Bocas Meze: Ένα μεζεδοπωλείο αλλιώτικο από τ' άλλα

Στο Bocas Meze ξεκινάς από την Κέρκυρα, περνάς από την Ισπανία και προσγειώνεσαι στη Νέα Φιλαδέλφεια!
Bocas Meze: Ένα μεζεδοπωλείο αλλιώτικο από τ άλλα

της Αγάπης Μαργετίδη

Στα Ισπανικά bocas σημαίνει στόματα. Στο Bocas Meze τα στόματα ανοίγουν και ευφραίνονται με τους σκανταλιάρικους μεζέδες του Ισπανο-Κερκυραίου Μίλτου Αρμένη που έφερε φρέσκο αέρα στη μερακλού Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Μίλτος Αρμένης, σεφ με περγαμηνές και γαστρονομικές ανησυχίες, συνεταιρίστηκε με τον Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, γνωστό μας από το πετυχημένο Barsol, κι αυτό στη Ν. Φιλαδέλφεια, και μαζί έφτιαξαν ένα μεζεδοπωλείο αλλιώτικο από τ’ άλλα.

 
Στο Bocas Meze είχα ήδη πάει από πέρυσι το φθινόπωρο και αμέσως το κατέταξα στα must μαγαζιά της Αθήνας. Must για τα χαρούμενα χρώματα μέσα κι έξω, must για τους ανθρώπους που έτρωγαν στα διπλανά τραπέζια με ολοφάνερη την ευχαρίστηση στα πρόσωπά τους, must για το πρόθυμο και φιλικό σέρβις, must για την πρωτότυπη παρουσίαση των μεζέδων και, βεβαίως και πάνω απ' όλα, must για το φαγητό.

 
Ο Μίλτος Αρμένης γνωρίζει καλά το παιχνίδι των γεύσεων και μας το σερβίρει στο πιάτο. Έτσι, στο καλοκαιρινό μενού βρίσκουμε από πέρυσι -και για πάντα, ελπίζω- την απίθανη, διαφορετική χωριάτικη σαλάτα με κουσκούς, ψιλοκομμένα τραγανά λαχανικά, μους φέτας και σκόνη ντομάτας που σερβίρεται σε παλιακό γυάλινο μπολ, βρίσκουμε και το απόλυτο χιτ των γαρίδων τυλιγμένων σε μπόλια και εντεράκια σαν μίνι γαρδουμπάκια, βρίσκουμε και την τροφαντή tortilla, η οποία αλλάζει συχνά και που εγώ την πέτυχα με τις πατάτες να κάνουν όμορφη παρέα με τις σαρδέλες.

 
Στις φετινές, νέες ανακαλύψεις τα σουτζουκάκια τόνου παίρνουν δέκα με τόνο, όπως είναι αρωματικά και απόλυτα ταιριαστά με την κρέμα πατάτας. Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν δύο πιάτα που κλείνουν πονηρά το μάτι στην Κέρκυρα : η bocata – το Ισπανικό σάντουιτς τύπου hot dog – με μοσχαράκι παστιτσάδο και κρέμα γραβιέρας και το καλαμάρι σχάρας με τα τσιγαρέλια, τα μοσχομυριστά τσιγαριαστά αγριόχορτα, όπως τα φτιάχνουν στο νησί. Τελευταία άφησα επίτηδες την εκμαυλιστική νοστιμιά της γουρουνοκεφαλής που σιγοψήνεται για δώδεκα ώρες στον ξυλόφουρνο, ξεψαχνίζεται και φτάνει στο πιάτο με σάλτσα ξιδιού, μουστάρδα ανανά, πράσινο μήλο και τηγανιτά κρεμμύδια. Ένα φαγητό που κατά τη γνώμη μου εκφράζει με σαφήνεια το ταλέντο του Μίλτου Αρμένη να παντρεύει αριστοτεχνικά, με πολλή φαντασία και αλάνθαστο κριτήριο φαινομενικά αντίθετες γεύσεις, προσφέροντας ευχαρίστηση σε γενναίες δόσεις. Τα αέρινα τηγανισμένα churros με τα δυο του ντιπ, πικρή σοκολάτα και αλμυρή καραμέλα, είναι τόσο αμαρτωλά όσο ακούγονται!

 
Στο Bocas Meze σε καλοδέχονται και για ποτό, όπου μαζί με το κρασί, την μπίρα, το τσίπουρο ή το ούζο, φέρνουν αντίστοιχους μεζέδες, κάπως σαν σε Βολιώτικο τσιπουράδικο. Έχουν και πολύ πρωτότυπα κοκτέιλ και μάλιστα σε φιλικές τιμές (7 €) οι οποίες, άλλωστε, ακολουθούν και όλη τη φιλοσοφία του μαγαζιού που έγκειται στο να περάσεις όμορφα χωρίς να ξεπαραδιαστείς. Για να πάρετε μια ιδέα, οι τιμές στο φαγητό ξεκινούν από 4,5 € και ανεβαίνουν μέχρι τα 11 €, ενώ οι μερίδες δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες, κι ας πρόκειται για μεζέδες.  Τέλος, κάτι που πάντα προσέχω, είναι η μουσική. Στο Bocas Meze οι μουσικές έχουν χαρακτήρα και τις χαίρεσαι, χωρίς να σε εμποδίζουν καθόλου στις κουβέντες με την παρέα σου. Αυτό, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κάθε άλλο παρά αυτονόητο είναι.
 

Σημ.: Αυτές τις μέρες και μέχρι τις 26 Ιουνίου, το Bocas Meze είναι ένα από τα 20 εστιατόρια που συμμετέχουν στο Estrella Damm Gastro Journey (διαβάστε εδώ γι’ αυτόν τον νόστιμο θεσμό που ήρθε φέτος και στην Αθήνα) με ειδικό μενού 7 tapas στα 30 € για 2 άτομα που περιλαμβάνει και 2 μπύρες Estrella Damm των 400 ml η κάθε μία. Τρέξτε, η Ν. Φιλαδέλφεια σας περιμένει!  

Bocas Meze

Προύσης 13, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα 14341

Τηλ. 21 0258 0908

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v