Galazia Hytra και Summer Senses ξανά μαζί στην Πάρο!

Αν βρεθείτε το καλοκαίρι στην Πάρο, κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα αξέχαστο δείπνο στο εστιατόριο Galazia Hytra στο ξενοδοχείο Summer Senses της Πούντας.
Galazia Hytra και Summer Senses ξανά μαζί στην Πάρο!

της Αγάπης Μαργετίδη

Δεν ήταν μόνο το άνοιγμα του πεντάστερου Summer Senses στην Πάρο, τέσσερα χρόνια πριν, που έκανε αίσθηση, αλλά και η λειτουργία, μέσα στο ξενοδοχείο, της Γαλάζιας Χύτρας, του εστιατορίου που συνέστησε στο νησί την υψηλή γαστρονομία. Και τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία. Τα κατάφερε γιατί συνδύασε την από όλες τις απόψεις εξαιρετική κουζίνα και το άριστο σέρβις με το easy living που αποζητά κάποιος στις καλοκαιρινές διακοπές του σε ένα Κυκλαδίτικο νησί.

Έτσι, ήταν φυσικό και αναμενόμενο η Γαλάζια Χύτρα να επιστρέψει και φέτος στο Summer Senses. Η ομάδα του εστιατορίου έφτιαξε για το καλοκαίρι του 2022 ένα καινούργιο μενού και ετοιμάζεται πυρετωδώς για το άνοιγμα σε λίγες μέρες, την 1η Ιουνίου. Την περασμένη εβδομάδα ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του νέου μενού παρουσιάστηκε σε μια ομάδα δημοσιογράφων γεύσης, μέλος της οποίας είχα την τιμή να είμαι κι εγώ, στον χώρο του Hytra στην Αθήνα. Για λίγες ώρες μεταφερθήκαμε νοερά στην Πάρο και γευτήκαμε τις δημιουργίες που θα υποδεχθούν τους φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

 

Εμπνεόμενη από την Ελληνική και την Μεσογειακή κουζίνα, τα ιδιαίτερα Κυκλαδίτικα προϊόντα, καθώς και άλλα εμβληματικά προϊόντα της χώρας μας, η ομάδα της Γαλάζιας Χύτρας έχτισε γεύσεις που συνδυάζουν το γνώριμο με το αναπάντεχο και την γαστρονομική παράδοση με τη σύγχρονη εποχή.

Η δροσιά και τα αρώματα πρωταγωνιστούν στα κρύα ορεκτικά : λαβράκι ανοιχτής θάλασσας με αγγούρι, σέλερι, χυμό μήλου αρωματισμένο με μάραθο συνδυασμένο με τα ανυπέρβλητα αρώματα του αυγοτάραχου και σαλάτα με ρόκα, κολοκύθια και βανίλιες, όλα από τον κήπο, με Κυκλαδίτικη λούντζα και παλαιωμένη μυζήθρα. Τα θαλασσινά των ζεστών ορεκτικών πήραν άρωμα από μυρωδικά, μέλι και μπαχαρικά, όπως οι ψητές στα κάρβουνα καραβίδες με μέλι πεύκου, το μπαρμπούνι σαβόρο με δενδρολίβανο και καπνιστό λάδι από νεροκρέμμυδα και το μελωμένο γιουβέτσι του αστακού με γλυκά μπαχαρικά. Τα δύο κυρίως πιάτα που δοκιμάσαμε, τόσο ο κρασάτος κόκορας με τα κρεμμυδάκια του στιφάδου μαγειρεμένα σε πετιμέζι που συνοδεύεται από κρέμα καλαμποκιού, όσο και το αρνίσιο κότσι με τον πουρέ λευκής μελιτζάνας, πορτοκάλι, κάρδαμο και πρόβειο γιαούρτι, έχουν μεστή νοστιμιά και φέρνουν στη μνήμη αγαπημένες γεύσεις.

 
Μετά από αυτά, δεν έχω καμία αμφιβολία πως όποιος κατέβει φέτος στην Πάρο, είτε μείνει στο υπέροχο Summer Senses, είτε αποφασίσει να δειπνήσει στο Galazia Hytra έχοντας για θέα το λιμανάκι του Πίσω Λιβαδιού που κοιτά τα φώτα που λαμπυρίζουν από τη Νάξο απέναντι, θα περάσει μια αξέχαστη βραδιά που θα του κρατά συντροφιά για πολύν καιρό.

Galazia Hytra 

Summer Senses

Παραλία Πούντα, Πάρος

Τηλ. +30 22840 93000

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v