Ζεν καλοκαιρινές καταστάσεις στην ταράτσα του Foundry

Τα νέα της πιο ζεν ταράτσας της Αθήνας για το καλοκαίρι του 2022 είναι εδώ!
Ζεν καλοκαιρινές καταστάσεις στην ταράτσα του Foundry

της Αγάπης Μαργετίδη

Κάθε φορά που περνάω από την οδό Σαρρή στην καρδιά του Ψυρή, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, δεν υπάρχει περίπτωση να μη ρίξω μια ματιά στο μικρό ξενοδοχείο που μου έκλεψε την καρδιά από την πρώτη χρονιά που άνοιξε (διαβάστε εδώ τι έγραψα τότε). Συχνά μπαίνω μέσα για μια καλημέρα και για να πάρω κάτι από τη θετική του αύρα. Και κάθε χρόνο τέτοια εποχή περιμένω με ανυπομονησία τα νέα για το άνοιγμα της ταράτσας. Αυτής της ζεν ταράτσας που δεν μοιάζει με καμιά άλλη. Δεν μοιάζει με καμιά άλλη γιατί ενώ όλα είναι μελετημένα στην εντέλεια και εκτελεσμένα με τον πλέον σύγχρονο τρόπο, η αίσθηση που σου δημιουργείται είναι αυτή της ανεπιτήδευτης απλότητας μιας άλλης εποχής. Το ίδιο ακριβώς έχουν κατορθώσει και στις υπέροχες σουίτες που φιλοξενούν με τον ολοδικό τους τρόπο τους τυχερούς επισκέπτες αυτής εδώ της πόλης.

 
Άνοιξη 2022, λοιπόν, και τα νέα της ταράτσας έφτασαν. Δώδεκα είναι τα καινούργια κοκτέιλ που δημιούργησε φέτος η Αναστασία Τριανταφυλλίδη, όσα και οι θεοί του Ολύμπου. Τα φρέσκα μυρωδικά, τα φρούτα και τα μπαχαρικά της ελληνικής γης και της Μεσογείου μπλέκονται με άλλα εκλεκτά, συχνά αναπάντεχα, υλικά και μεταμορφώνονται σε ποτά που υπόσχονται να σε ξελογιάσουν. Διαβάζω για πικάντικη τεκίλα με κολοκυθάκι και ντομάτα στον «Ήφαιστο», ρούμι με κακάο και βερίκοκα στην «Αφροδίτη», μπέρμπον με κεράσι, μαύρη σοκολάτα και μπαχαρικά στον «Άρη», λευκό βερμούτ με καρύδα και μπανάνα στην «Άρτεμη».

 
Διαβάζω και για τις πολύ ιδιαίτερες πίτσες που ετοιμάζει ζωντανά μπροστά σου στον χτιστό ξυλόφουρνο ο chef Δημήτρης Πελέκης και μου τρέχουν τα σάλια. Εκτός από τις πίτσες του καταλόγου, διαβάζω για μια πίτσα carbonara με παστό κρόκο αυγού, για μια άλλη με τις απίθανα νόστιμες ντομάτες του Σαν Μαρτσάνο, καυτερό μέλι και μοτσαρέλα, διαβάζω και για μια τρίτη με φρέσκια μαύρη καλοκαιρινή τρούφα από τη Δράμα.

 

Διαβάζω και ότι δίπλα στις καταπληκτικές μπύρες που έχω ήδη δοκιμάσει, όλες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, υπάρχει ανανεωμένη λίστα κρασιών ελληνικών οινοποιείων που περιλαμβάνει και επιλογές οίνων φυσικής οινοποίησης και βιοδυναμικής καλλιέργειας.

 

Αυτά τα νέα διαβάζω και, όπως καταλαβαίνετε, δεν κρατιέμαι! Πολύ σύντομα θα σας έχω ζωντανό ρεπορτάζ. Για να δούμε, ποιος θα προλάβει να πάει πρώτος, εσείς ή εγώ; Καλό καλοκαίρι, στην υγειά μας και εις υγείαν των θεών!

THE ROOFTOP GARDEN @ THE FOUNDRY SUITES ATHENS
Sarri 40, Psyrri, Downtown Athens, tel: +30 211 18 24 604,
e-mail:[email protected]
www.thefoundrysuitesathens.com
Ωράριο Λειτουργίας Rooftop Garden: Τρίτη - Κυριακή: 18:00 - 00:30
Διαμερίσματα από 180€/βράδυ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v