Απίθανα και... απρόσμενα κοκτέιλ από το αυθεντικό Ελληνικό απόσταγμα

Το METAXA μας προσκαλεί να γευτούμε το απρόσμενο μέσα από τρία ανοιξιάτικα κοκτέιλ.
Απίθανα και... απρόσμενα κοκτέιλ από το αυθεντικό Ελληνικό απόσταγμα

της Αγάπης Μαργετίδη

Βγαίνοντας επιτέλους από έναν ασυνήθιστα κρύο χειμώνα, με το φως της ημέρας να κερδίζει ολοένα και περισσότερη ώρα, αλλάζουμε ρούχα και χρώματα, αλλάζουμε διάθεση.

Αναζητώντας νέα και φρέσκα κοκτέιλ για την φετινή άνοιξη, συναντήσαμε το METAXA. Το ποτό που είναι μέρος της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν πίνεται μόνο σκέτο. Με μότο το Taste the unexpected, τα κοκτέιλ του METAXA μπλέκουν μοναδικά βότανα και φρούτα που ευωδιάζουν Ελλάδα και Μεσόγειο με το κεχριμπάρι του φίνου ποτού σε απίθανους συνδυασμούς, χαρίζοντάς μας λίγη πολυπόθητη ανεμελιά.

 
Αν στο μυαλό μας κοκτέιλ ίσον έξοδος σε μπαρ και εστιατόρια, με τους bartenders να κάνουν τα μαγικά τους κόλπα, το METAXA μας φροντίζει και στο σπίτι με κοκτέιλ που γίνονται εύκολα, γρήγορα, με λίγα υλικά, για να χαιρόμαστε την κάθε μέρα. Θέλετε να δείτε τρία από αυτά;

Ας πούμε πως είναι Δευτέρα κι επιστρέφουμε στο σπίτι ήδη κουρασμένοι. Πώς θα βγάλουμε κι αυτή την εβδομάδα; Μα είναι απλό, με ένα METAXA Tonic. Παίρνουμε ένα ψηλό ποτήρι, βάζουμε παγάκια, 5 cl METAXA 5 αστέρων, γεμίζουμε με tonic, γαρνίρουμε με ένα φύλλο λεμονιάς και το άγχος εξαφανίζεται. Τόσο εύκολα, τόσο χαλαρά!


 METAXA TONIC

Η εβδομάδα έχει προχωρήσει με τους συνηθισμένους φρενήρεις ρυθμούς και χωρίς να το καταλάβουμε καλά καλά φτάσαμε στην Πέμπτη. Αύριο προμηνύεται μια μάλλον δύσκολη Παρασκευή, μα δεν πτοούμαστε. Το τελευταίο σπρώξιμο χρειάζεται ένα κοκτέιλ, δεν νομίζετε; Λατρεύω το Mint Julep για την ανεπαίσθητη πικράδα του και για την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του, παρόλο που δεν περιέχει τίποτα το περίεργο ή το σπάνιο, γι’ αυτό και θα κάνω ένα METAXA Mint Julep. Κι όχι, δεν πειράζει καθόλου που δεν έχω την ειδική χάλκινη κούπα‧ ένα ποτήρι του ουίσκι κάνει τη δουλειά μια χαρά. Αυτό που κάνω μάνι μάνι είναι να φτιάξω ένα σιρόπι με νερό και ζάχαρη, ζεσταίνοντας 1 μέρος νερό με 2 μέρη ζάχαρη. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη κι αφήνω να κρυώσει (εννοείται πως φτιάχνω περισσότερο, αφού το σιρόπι συντηρείται στο ψυγείο για αρκετές μέρες). Βάζω στο shaker 4 cl METAXA 7 αστέρων, 1 cl σιρόπι, 12 φύλλα μέντας ή δυόσμου και λίγες σταγόνες Angostura Bitters. Κουνάω με ρυθμό το shaker. Γεμίζω το ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο, τοποθετώ ένα σουρωτήρι στο χείλος, σουρώνω, γαρνίρω με μια κορυφή μέντας ή δυόσμου και παίρνω δυνάμεις.

 METAXA MINT JULEP

Το απόγευμα του Σαββάτου στρώνω τραπέζι στην βεράντα γιατί αργότερα περιμένω λίγους καλούς φίλους. Το φαγητό είναι στον φούρνο και ετοιμάζω τις μπρουσκέτες για το απεριτίφ. Έχουμε πει να μαζευτούμε όσο έχει ακόμα φως ημέρας για να χαλαρώσουμε όλοι μαζί πριν δύσει ο ήλιος, γι’ αυτό και το κοκτέιλ θα είναι το κεχριμπαρένιο Ambertini, ασορτί με το δειλινό. Έχω φροντίσει να βάλω στο ψυγείο τα ποτήρια του μαρτίνι κι έχω καρφώσει στις οδοντογλυφίδες από δύο πράσινες ελιές. Στον δίσκο έχω βάλει το METAXA 12 αστέρων και το Vermouth Dry Veroni του Κτήματος Κυρ-Γιάννη (5 cl και 1 cl αντίστοιχα για κάθε κοκτέιλ). Κι επειδή πολλά έχουν ειπωθεί κι άλλα τόσα έχουν γραφτεί για το εάν το μαρτίνι πρέπει να είναι stirred or shaken, shaken or stirred, λέω να αφήσω τον κάθε φίλο να διαλέξει πώς το θέλει. Εγώ θα έχω και ένα μεγάλο ποτήρι για το stirred κι ένα shaker για το shaken για να είμαι καλυμμένη! Λέτε από το πουθενά να καταλήξουμε να χορεύουμε; Γιατί όχι και ποιος θα μας εμποδίσει; Let the party begin!

METAXA AMBER MARTINI

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ : ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v