Ο Cortese Caffè επαναπροσδιορίζεται

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια στην ελληνική αγορά, ο Cortese Caffè παρουσίασε τη νέα του εταιρική ταυτότητα.
Ο Cortese Caffè επαναπροσδιορίζεται

της Αγάπης Μαργετίδη

Η ιστορία του Cortese Caffè ξεκινά την εποχή που ο καφές ήταν φάρμακο και πινόταν σχεδόν κρυφά στα φαρμακεία της Ιταλίας – τους προπομπούς των σημερινών καφέ. Σύμφωνα με έναν αστικό μύθο, Cortese, που στα ιταλικά σημαίνει ευγενής, ήταν το παρατσούκλι ενός νεαρού φοιτητή της Ιατρικής, αριστοκρατικής καταγωγής, ο οποίος λάτρεψε τον καφέ όσο τίποτα και προτίμησε να ακολουθήσει την καρδιά του. Με τις γνώσεις του στη χημεία τελειοποίησε το χαρμάνι του. Το μυστικό της επιτυχίας του κρυβόταν στο γεγονός ότι καβούρδιζε ξεχωριστά τις ποικιλίες καφέ και μετά έκανε την ανάμειξη τους, φτιάχνοντας το χαρμάνι. Με αυτό τον τρόπο πέτυχε ένα άρωμα με υπαινιγμούς από σοκολάτα και ξηρούς καρπούς  που εκφράζει την ευγενή καταγωγή των σπόρων του καφέ, καθώς και την προσοχή και την ακρίβεια με την οποία παρασκευάστηκε.

 
Το 2012 ο Cortese Caffè έρχεται και στην ελληνική αγορά και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατακτά την φήμη που του αξίζει. Ο καφές που καβουρδίζεται στη μικρή ιταλική πόλη της Πάντοβα, προσαρμόζεται στις υψηλές απαιτήσεις του ελληνικού κοινού και διαμορφώνεται αναλόγως, ώστε να έχει πάντα το ίδιο εκλεπτυσμένο γευστικό αποτέλεσμα. Η αρχή γίνεται με το χαρμάνι Primus που είναι μια μίξη από κόκκους από την Βραζιλία, το Ελ Σαλβαδόρ, την Κολομβία και την Ινδία, για να ακολουθήσει το δεύτερο blend Electus στο οποίο συμμετέχουν καφέδες από την Κολομβία, τη Νικαράγουα, την Ονδούρα και την Βραζιλία.

 
Πριν από λίγες μέρες είχα την χαρά και την τιμή να παρευρεθώ στην επίσημη παρουσίαση της νέας ταυτότητας του Cortese Caffè που πραγματοποιήθηκε σε κλειστή εκδήλωση στο café-bar Momix. Οι καθαρές γραμμές, το minimal design, τα στοιχεία της φύσης και του καφέ, είναι τα χαρακτηριστικά της νέας αυτής ταυτότητας. Συμπληρώνοντας 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ελληνική αγορά ο Cortese Caffè ανανεώνει την εικόνα και τις συσκευασίες του, διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα του. Συλλέγει στοιχεία της φύσης όπως το καφεόδεντρο, το λουλούδι του καφέ, το νερό, τον ήλιο και τα τροπικά ζώα και δημιουργεί νέες συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον, που κρύβουν μέσα την ίδια αγαπημένη γεύση καφέ.

 
Ξεναγός μας ήταν ο Ανδρέας Ματθίδης, Dip WSET, G Grader, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων και Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της Β. Σ. Καρούλιας. Ο κ. Ματθίδης μας ταξίδεψε με τον μοναδικό του τρόπο στους τροπικούς του Αιγόκερω και του Καρκίνου και με την βοήθειά του ανιχνεύσαμε και ανακαλύψαμε τα μεθυστικά αρώματα τριών μοναδικής προέλευσης καφέδων της Cortese Caffè που προέρχονται από την Βραζιλία, την Κολομβία και την Αιθιοπία.

 
Την αγαπημένη γεύση του Cortese Caffè ο οποίος διακινείται από την εγνωσμένης φήμης εταιρία Β.Σ. Καρούλιας, μπορείτε να απολαύσετε σε ένα από τα συνεργαζόμενα καφέ και μπαρ ανά τη χώρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v