Angsana Corfu:Εκεί όπου η Κέρκυρα υποδέχεται την Ασία

To Angsana Corfu Resort & Spa είναι ένας παράδεισος στην Κέρκυρα και μας περιμένει.
Angsana Corfu:Εκεί όπου η Κέρκυρα υποδέχεται την Ασία

της Αγάπης Μαργετίδη

Για την Κέρκυρα έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλοί μύθοι, μα πιο ξακουστός είναι αυτός που θέλει τον Οδυσσέα να ξεβράζεται στο νησί και να περιμαζεύεται από τη Ναυσικά, κόρη του βασιλιά των Φαιάκων, ενός ναυτικού, ειρηνικού και φιλόξενου λαού. Αν στον μύθο κρύβεται κάποια αλήθεια, αυτή είμαι σίγουρη πως είναι η φυσική ευγένεια και η φιλόξενη διάθεση των κατοίκων του νησιού που αποτελεί έναν από τους πλέον περιζήτητους νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας.



Έχοντας διαβάσει από τον περασμένο Ιούνιο για το άνοιγμα του Angsana Corfu Resort & Spa στην Κέρκυρα, έχοντας επίσης χαζέψει πολλές φωτογραφίες κι έχοντας στον νου την παγκόσμια φήμη της αλυσίδας Banyan Tree, ήξερα πως θα συναντήσω την ομορφιά, τη γαλήνη και την υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στον επισκέπτη του ξενοδοχείου. Κι όχι μόνο δεν διαψεύσθηκα, αλλά βρήκα και κάτι παραπάνω.



Βρήκα ένα μοναδικό τοπίο μπροστά στο οποίο, όσες φορές κι αν στάθηκα, δεν χόρτασα. Το κεντρικό κτήριο του ξενοδοχείου είναι τοποθετημένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει το βλέμμα να απλώνεται μπροστά. Παρόλο το μεγάλο μέγεθος του κτηρίου, αυτό είναι έτσι δομημένο και ανακατασκευασμένο, ώστε να υπάρχει απόλυτη ιδιωτικότητα στα μπαλκόνια των δωματίων, κάτι που εκτίμησα ιδιαίτερα.



Βρήκα άνεση και κομψή πολυτέλεια στα δωμάτια. Η ευρυχωρία, ο άψογα μελετημένος φωτισμός, τα λιτά διακοσμητικά στοιχεία, το ζεστό ξύλο που κυριαρχεί, τα ήσυχα χρώματα, τα τέλεια κλινοσκεπάσματα, οι αφράτες πετσέτες και τα μπουρνούζια, τα πανέμορφα παντοφλάκια του μπάνιου ειδικά σχεδιασμένα για το ξενοδοχείο, τα αιθέρια έλαια που ζεσταίνονται στην ειδική συσκευή και γεμίζουν τον αέρα με μεθυστικές φίνες μυρωδιές την ώρα που βραδιάζει, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τη διαμονή εξαιρετικά ευχάριστη.


Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες και νόστιμες γεύσεις σε ό,τι δοκίμασα. Στο πρωινό και στο brunch δυνατό και μυρωδάτο καφέ, όπως τον ζήτησα. Φρεσκότατους χυμούς, αυγά σε όλες τις μορφές, νόστιμα αρτοσκευάσματα, όλα ετοιμασμένα επιτόπου, ντόπια υλικά. Στο μεσημεριανό και στο all day μενού γεύσεις ελαφριές και νόστιμες. Στο απογευματινό τσάι όλο το τελετουργικό και τις γεύσεις της αξιαγάπητης βρετανικής συνήθειας. Στο Burgers & Burgundy μενού το παιχνίδι του παντρέματος των αφράτων και νόστιμων burgers με τα κρασιά της Βουργουνδίας. Στο Asian Dinner τη φινέτσα και την ομορφιά τις οποίες αγαπάμε στη γαστρονομία της Ασιατικής Ηπείρου, για τους μοναδικούς συνδυασμούς της δροσιάς με το πικάντικο, του τραγανού με το μαλακό, του αλμυρού με το γλυκό και το ξινό.

 

Βρήκα την απόλυτη ευεξία στο spa. Από την είσοδο ήδη κατάλαβα ότι πρόκειται για αξέχαστη εμπειρία. Η χαλαρωτική μουσική, η ζεν ατμόσφαιρα, το εξαίσιο μασάζ, η απαλότητα, το μυρωδάτο πράσινο τσάι που απόλαυσα σε έναν υπέροχο χώρο με θέα τη θάλασσα μετά την θεραπεία, με αναζωογόνησαν, μου έφτιαξαν τη διάθεση, με έκαναν να πετάω.

Βρήκα την τέλεια ισορροπία μεταξύ του επαγγελματισμού και της φιλικότητας από όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, Κερκυραίων στην πλειοψηφία τους. Στα χαμόγελά τους, στην προθυμία τους, στην αμεσότητα της ανταπόκρισης σε ό,τι χρειάστηκα, στην διακριτικότητά τους.


 

Το Σαββατοκύριακο που επισκέφθηκα το Angsana Corfu ήταν στο έβγα του χειμώνα. Το ξενοδοχείο μένει ανοικτό όλον τον χρόνο και, μαζί με τους λιγοστούς ξένους ενοίκους, υποδέχεται τους Κερκυραίους που θέλουν να απολαύσουν τις υπηρεσίες του, έχοντας θεσπίσει συνδρομή για το γυμναστήριο, την κλειστή πισίνα και το spa και κρατώντας ανοιχτό το ένα από τα τέσσερα εστιατόρια και τα δύο από τα επτά lounges και μπαρ, τα οποία οσονούπω θα γίνουν οκτώ, αφού ετοιμάζεται να ανοίξει και το rooftop με το ευφάνταστο όνομα Vertigo. Όντως ζαλίζεσαι από την μαγευτική του θέα! Στο εστιατόριο προσφέρεται ένας συνδυασμός από όλα τα μενού και στα lounges το απογευματινό τσάι, τα καταπληκτικά κοκτέιλ, αλκοολούχα και μη, καθώς και όλα τα άλλα ποτά της πλούσιας κάβας. Έτσι, συνάντησα παρέες και ζευγάρια που είχαν έρθει για το δείπνο του Σαββάτου, οικογένειες που απολάμβαναν το κυριακάτικο brunch και κυρίες και κυρίους που χαιρόντουσαν το ποτό και το σνακ τους μετά την γυμναστική και την θεραπεία τους στο spa. Συζητώντας με μία Αγγλίδα που μένει μόνιμα στην Κέρκυρα, μου είπε πως φέτος τον χειμώνα είχε επιτέλους το ωραιότερο περιβάλλον που θα μπορούσε να φανταστεί για την άσκησή της.

 
Επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε και σε άλλους χώρους του ξενοδοχείου. Οι ιδιωτικές βίλες κάνουν μοναδικές τις διακοπές των οικογενειών και των μεγάλων παρεών. Τα παιδιά βρίσκουν τον δικό τους παράδεισο στην παιδική πισίνα και στο kids club. Συνέδρια και άλλα events διοργανώνονται κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς.  Το ξενοδοχείο καταστρώνει και οργανώνει tailor made προγράμματα εκδρομών και εξερεύνησης του νησιού και γενικά όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στο Angsana Corfu Resort & Spa έχουν εκπαιδευθεί στην φιλοσοφία της Banyan Tree, η οποία συμπυκνώνεται στην πρόταση “Embracing the Environment, Empowering People”.
 

Τέλος, οφείλω πολλές θερμές ευχαριστίες στις δύο κυρίες του Marketing του Angsana Corfu, Νάγια Νούσα και Κλεοπάτρα Βλάχου, καθώς και στην κυρία Κατερίνα Φωτοπούλου της Travelworks Public Relations για την άψογη διοργάνωση του τριημέρου, για τον εξαιρετικό επαγγελματισμό τους και για τον χρόνο που αφιέρωσαν στην ομάδα των δημοσιογράφων, μέρος της οποίας ήμουν κι εγώ, κατορθώνοντας να μας μεταδώσουν τον δίκαιο ενθουσιασμό τους για το μοναδικό αυτό μέρος.

Για περισσότερες πληροφορίες περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα angsanacorfuresort.com

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: 11ο χλμ. Ε.Ο. Κέρκυρας - Mπενιτσών, Άκρα Πούντα, 49084, Κέρκυρα, Ελλάδα
Τηλέφωνο: +30 26610 22900
Email: [email protected]

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v