Το Metaxa πάει παραλία στο κέντρο της Αθήνας!

Ένα pop up μπαρ μας περιμένει για το απεριτίφ στην πιο αναπάντεχη παραλία της πόλης.
Το Metaxa πάει παραλία στο κέντρο της Αθήνας!

της Αγάπης Μαργετίδη

Το ξέρατε πως στην ταράτσα του ξενοδοχείου Αλέξανδρος στην Πλατεία Μαβίλη υπάρχει παραλία και μάλιστα με άμμο;  Απίστευτο κι όμως αληθινό! Δεν έχετε παρά να πάτε για να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.  Έχει και μια μικρή πισίνα για να δροσίζεστε, ξαπλώστρες και κρεβάτια για ηλιοθεραπεία κι ένα ωραίο μπαρ.

 

Εδώ και λίγες μέρες, και μέχρι τις 15 του Αυγούστου, το μπαρ Mavili Beach μετατρέπεται σε όμορφη pop up κατάσταση, έχοντας για οικοδεσπότη το αγαπημένο μας κεχριμπαρένιο ποτό METAXA.  Κι αν δεν μπορείτε να φανταστείτε το συγκεκριμένο ποτό σε καλοκαιρινό aperitivo, σας διαβεβαιώ πως έγινε κι αυτό, και μάλιστα πολύ πετυχημένα.  Ο Άρης Χατζηαντωνίου, International Brand Ambassador του METAXA, έφτιαξε τρία κοκτέιλ για το απεριτίφ, ελληνικότατα, δροσερά και πολύ πρωτότυπα.

Ξεκινάμε από νωρίς με το METAXA 5 αστέρων που αρωματίζεται με ντοματίνια – το δικό μου αγαπημένο – ή θυμάρι σε ένα άκρως καλοκαιρινό και ελαφρύ κοκτέιλ.  Έχει λίγο αλκοόλ και είναι ό,τι πρέπει για τις ώρες που ο ήλιος είναι ακόμη ψηλά.



 
Το METAXA 7 αστέρων γίνεται spritz.  Παίρνει ρομαντικό χρώμα και μεθυστική μυρωδιά από τα ροδάκινα και ταιριάζει όσο τίποτε άλλο με το σούρουπο.  Γλυκόπιοτο και απαλό, μα καθόλου λιγωτικό. 



Κι όταν πέσει η νύχτα, το METAXA 12 αστέρων γίνεται σέξι – κι όποιος αντέξει! – dry martini με πράσινες ελιές γεμισμένες με πιπεριά. Αναπάντεχη συνάντηση σαν coup de foudre.


Κι όλα αυτά με τις φίνες μουσικές του αγαπημένου ραδιοφωνικού σταθμού En Lefko 87,7 που πάντα διαλέγει την κατάλληλη μουσική για την κατάλληλη ώρα. 

 

Αν δεν έχετε φύγει ακόμα διακοπές ή έχετε ήδη επιστρέψει και νοσταλγείτε το νησί, μην το σκέφτεστε ούτε στιγμή παραπάνω. Ετοιμάστε την τσάντα σας σαν να πηγαίνατε στη θάλασσα. Μαγιό, παρεό, σαγιονάρες και φύγατε. Αντιηλιακό μην ξεχάσετε! 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v