La Meat Maison: Μία νέα σχέση με το κρέας

Ένα τριπλό project που βάζει τη σχέση μας με το κρέας στη σωστή διάσταση.
La Meat Maison: Μία νέα σχέση με το κρέας

της Αγάπης Μαργετίδη

Η σχέση του ανθρώπου με το κρέας ανά τους αιώνες έχει περάσει από σαράντα κύματα και πολύ μελάνι έχει χυθεί για την κρεοφαγία, τόσο για τα ηθικά και περιβαλλοντικά διλήμματα, όσο και για την διατροφική της αξία.  Πολλά τα ερωτήματα και άπειρες οι θεωρίες. Άλλες είναι σοβαρές, τεκμηριωμένες και ψύχραιμες και άλλες βρίθουν από ανακρίβειες και φανατισμό. Η προσωπική μου άποψη περιλαμβάνει δύο λέξεις μόνο : μέτρο και επιλογή.  Μέτρο στην κατανάλωση και επιλογή της ποιότητας. 



Η επιλογή της ποιότητας απαιτεί πρώτα από όλα επιλογή του προμηθευτή μας και γι’ αυτόν τον λόγο είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα μου δίνεται ακόμα μία.  Αυτή έχει το όνομα La Meat Maison, ένα νέο, πολλαπλό project, με την μορφή ενός υπερσύγχρονου εργαστηρίου στο Κορωπί, δύο κρεοπωλείων στη Νέα Σμύρνη της Αθήνας και στο νησί της Μυκόνου κι ενός εστιατορίου που ετοιμάζεται.



Πέρα από την πληθώρα των κορυφαίων προϊόντων κρέατος, εγχώριων και εισαγόμενων, στα καταστήματα βρίσκουμε κι ένα σωρό άλλα προϊόντα delicatessen που δίνουν έμπνευση για να κάνουμε την καθημερινή μας διατροφή γιορτή.  Με την πολύτιμη βοήθεια των ανθρώπων που είναι πίσω από τους πάγκους θα μάθουμε τι κρέας αγοράζουμε, από πού κρατάει η σκούφια του ζώου, με τι έχει τραφεί και πώς έχει ζήσει. Ποιο είναι το καταλληλότερο είδος κρέατος για τον σκοπό που το θέλουμε και ποιες είναι οι επιλογές μας ανάλογα με το βαλάντιό μας και το προσωπικό μας γούστο. Πώς θα το μαγειρέψουμε, με τι θα το συνδυάσουμε και πώς εν τέλει θα πάρουμε αυτό που είναι το καλύτερο για μας, την οικογένειά μας, τους καλεσμένους μας.



Αυτά τα λίγα είχα να σας πω σε πρώτη φάση για το La Meat Maison.  Εάν είστε φίλοι του μετρημένου αλλά άκρως ποιοτικού κρέατος, καταλαβαίνετε γιατί αυτή η νέα, συναρπαστική και θυελλώδης σχέση αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v