Vibo Bistrot: Στιγμές καλής ζωής

Ένα καινούργιο bistrot στη Γλυφάδα κάνει πράξη την καλή ζωή και μας προσφέρει στιγμές χαράς κλεισμένες μέσα σε μπουκάλι! Μάθετε πώς.
Vibo Bistrot: Στιγμές καλής ζωής

της Αγάπης Μαργετίδη

Ήταν Σεπτέμβριος του 2020 όταν άνοιξε στην Γλυφάδα το Vibo Bistrot, ένα wine bar restaurant που δίνει έμφαση στο καλό κρασί, το καλό ποτό και το καλό φαγητό.  Τολμηρή κίνηση εν μέσω της πανδημίας, η εξέλιξη της οποίας, για τους χειμερινούς μήνες που ακολούθησαν, ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη.  Φαίνεται όμως πως κάτι καλό κάνουν εκεί και παρόλο που λίγο μετά η εστίαση έκλεισε και πάλι, το Vibo ήταν ήδη το αγαπημένο καινούργιο παιδί της Γλυφάδας και όχι μόνον.  Έτσι, συνέχισε ακάθεκτο την ανοδική του πορεία κι έγινε σημείο συνάντησης όσων κυκλοφορούν με κάποιον από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους κωδικούς μετακίνησης.  Το take away και το delivery παίρνουν φωτιά από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε καθημερινή βάση.

 
Βέβαια, τίποτα δεν είναι τυχαίο, γιατί πίσω από το Vibo βρίσκονται δύο έμπειροι συνιδιοκτήτες, ο εστιάτορας Νίκος Σκρέμπος (Hytra) και ο bar manager Παναγιώτης Φράγκος.  Μαζί τους μια ομάδα ανθρώπων που εργάζονται με προσήλωση και δημιουργικότητα, τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία κάθε εγχειρήματος.

Στο Vibo δεν πρόλαβα να πάω πριν το χειμωνιάτικο lockdown, όμως την περασμένη εβδομάδα ήρθε αυτό στο σπίτι μου, το δικό μου κι άλλων 12 συναδέλφων μου.  Χάρη στο πολυμήχανο μυαλό του Παναγιώτη Φράγκου και των συνεργατών του, περάσαμε λίγη ώρα μέσα από τις οθόνες μας σε μια διαδικτυακή γευσιγνωσία, που ήταν όμως και πραγματική.  Το ίδιο πρωί είχαμε παραλάβει ένα πακέτο που περιείχε τέσσερα εμφιαλωμένα cocktails και ένα custom made ποτήρι.  Το βράδυ, την προκαθορισμένη ώρα, συνδεθήκαμε όλοι στο zoom και την ώρα που ο Παναγιώτης ετοίμαζε live το κάθε cocktail και μας εξηγούσε τι περιέχει το καθένα από αυτά, εμείς ανοίγαμε το αντίστοιχο μπουκάλι, ενώ εκείνος το σέρβιρε τελετουργικά και το γευόμασταν ταυτόχρονα. 

 


Το κάθε ένα από τα τέσσερα cocktails αντιστοιχεί σε μία εποχή του χρόνου και αποδίδει, με τον τρόπο του Vibo και του Παναγιώτη, τέσσερα κλασικά cocktails.  Κοινό τους χαρακτηριστικό η ελληνική βάση με κάποιο εκλεκτό προϊόν που ταιριάζει με τα αρώματα, τη γεύση και τη διάθεση των τεσσάρων εποχών όπως τις ζούμε στη χώρα μας. 

 Έτσι, πρώτα γευτήκαμε την άνοιξη με το Vibo Gin & Tonic, πρωταγωνιστής του οποίου είναι το αρωματικότατο και πολύ ιδιαίτερο Blue Beetle Gin που παρασκευάζεται και εμφιαλώνεται στην Ελλάδα. Κατόπιν δροσιστήκαμε με το Vibo Spritz το οποίο, αν και με βάση το Metaxa 12 ετών που έχουμε συνδέσει περισσότερο με τις χειμωνιάτικες βραδιές, χάρη στα υπόλοιπα συστατικά του, όπως η Grapefruit Soda της ελληνικότατης Three Cents, ερμήνευσε το μεσογειακό καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο.  Με το Vibo Negroni, με βάση πάλι το Metaxa 12 ετών που συνδυάστηκε με τη φίνα πικράδα των υπόλοιπων συστατικών, μυρίσαμε το φθινόπωρο. Τέλος, ο χειμώνας εκφράστηκε μέσα από το επιβλητικό Vibo Old Fashioned, βάση του οποίου είναι το παλαιωμένο τσίπουρο Αγιονέρι του Τσιλιλή. 

 
Τα τέσσερα cocktails μας περιμένουν στα μπουκάλια τους, εδώ και λίγες μέρες,  για να τα πάρουμε στο σπίτι ή να μας τα φέρουν μέσω delivery (πλατφόρμες efood και BOX).   Το ίδιο και τα εδέσματα του Vibo Bistrot, από τον πρωινό καφέ και τα συνοδευτικά του, στο μεσημεριανό σνακ, μέχρι το βραδινό γεύμα με τη συνοδεία ενός καλού κρασιού.  Έτσι, μέσα στην αναπόφευκτη ομοιομορφία των ημερών, παίρνουμε κάποιες βαθιές ανάσες που θα μας οδηγήσουν λίγο πιο μακριά προς τη στιγμή που θα γιορτάσουμε την ελευθερία μας.    

 
Vibo σημαίνει Vita Bona, δηλαδή Καλή Ζωή.  Η κάθε κουκίδα των μικρών στιγμών χαράς που προσφέρουμε στον εαυτό μας και στους αγαπημένους μας ενώνεται με την επόμενη κι αυτή με τη σειρά της στην παραδίπλα, κι όλες μαζί φτιάχνουν την Καλή Ζωή. 

 

Vibo Bistrot
Γρηγ. Λαμπράκη 16, Γλυφάδα
FB Vibo Bistot, Instagram @vibobistrot #vibobistrot
E:[email protected]

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v