Το αγαπημένο μας εστιατόριο Aleria έρχεται στο σπίτι!

Το τραπέζι του Σαββατοκύριακου σερβίρεται στο σπίτι μας από το Aleria και τον Γκίκα Ξενάκη, με ένα μενού που αλλάζει κάθε εβδομάδα
Το αγαπημένο μας εστιατόριο Aleria έρχεται στο σπίτι!

της Αγάπης Μαργετίδη

Αν τον περασμένο Μάρτιο το κλείσιμο από τη μια μέρα στην άλλη των εστιατορίων έπιασε τους εστιάτορες, τους μάγειρες αλλά κι εμάς τους πελάτες εξαπίνης, το δεύτερο lockdown μετά το καλοκαίρι, τους βρήκε σαφώς καλύτερα προετοιμασμένους και οι ιδέες για έξυπνες λύσεις βρήκαν χρόνο να περάσουν από το μυαλό στην πράξη.  Κι αν το delivery και το take away μέχρι πριν από λίγο καιρό σήμαινε σχεδόν αποκλειστικά φαγητό του ποδαριού, σήμερα έχουν πλέον μπει δυναμικά στον χορό πολλά αξιόλογα εστιατόρια κι αυτό μας αρέσει πολύ.

Κάθε μέρα και κάτι καινούργιο θα δούμε που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας και θα φέρει τα αγαπημένα μας εστιατόρια στην πόρτα του σπιτιού μας.  Ένα από αυτά είναι η Aleria.   Ένα εστιατόριο που παραμένει σταθερά πιστό στις τοπικές γεύσεις, στην εποχικότητα και στην ζεστή φιλοξενία.  Ένα εστιατόριο στο οποίο χαίρεσαι να πηγαίνεις και να ξαναπηγαίνεις.

 

Σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί η φιλόξενη ατμόσφαιρα του Aleria στον χώρο των καλεσμένων του, το εστιατόριο προσφέρει κάθε Σαββατοκύριακο (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) ένα διαφορετικό μενού που υπογράφει ο σεφ του, Γκίκας Ξενάκης, ένας επαγγελματίας με ήθος, με όραμα και με την ικανότητα να «βγάζει» στο φαγητό του δημιουργικότητα, συνδυάζοντας μοναδικά την παράδοση με την εξέλιξη.  Δεν είναι τυχαίο που το Aleria βραβεύεται εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις σχετικές οργανώσεις και επιβραβεύεται καθημερινά από την πελατεία του.  

Έτσι, το μενού του #AleriaWeekend at Home αποστέλλεται εντός Αττικής ή είναι διαθέσιμο για παραλαβή κατόπιν παραγγελίας. Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ενότητα στο site του Aleria μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας για το μενού της κάθε εβδομάδας (€ 40 κατ’ άτομο), καθώς και για κάποια έξτρα είδη που βγαίνουν από την κουζίνα ή από την κάβα του.



Για αυτό το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, το μενού που έχει ετοιμάσει ο σεφ είναι το εξής :

  • Προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης με χειροποίητο βούτυρο
  • Σαλάτα με σπανάκι, βινεγρέτ από μέλι και μάραθο, αλμυρά ξεροτήγανα γραβιέρας και μαλακό ανθότυρο
  • Βελούδινη σούπα καρότο και κύμινο με κρουτόν φέτας και λάδι δυόσμου
  • Μελωμένο μοσχαράκι με κρασί Νεμέας, καπνιστή πανσέτα και μανιτάρια
  • Βουτυράτος πουρές πατάτας
  • Ψητά καρότα με σουσάμι
  • Κρέμα μπουγάτσα με τραγανά φύλλα, σάλτσα κανέλα και γλυκό του κουταλιού λεμόνι
Για τα έξτρα είδη και τα κρασιά αυτής της εβδομάδας (και των επόμενων) και για να κάνετε την παραγγελία σας, επισκεφθείτε το www.aleria.gr ή επικοινωνήστε με το 2105222633.    
 
Αν λοιπόν έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι, ή απλώς θέλετε να γευτείτε κάτι ιδιαίτερο με την οικογένειά σας, ακόμα κι αν είστε ένα άτομο και θέλετε να χαϊδολογήσετε τον εαυτό σας, μην διστάσετε ούτε λεπτό! Καλό Σαββατοκύριακο και καλή όρεξη!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v