BON AGAPIΜΥΣΤΙΚΑ & TIPS, TOP LISTS

Οκτώ σεφ μαγειρεύουν την ... Λήμνο!

Οκτώ σεφ εμπνέονται από τα μοναδικά προϊόντα της Λήμνου και μας προσφέρουν εννέα νόστιμες συνταγές.

Οκτώ σεφ μαγειρεύουν την ... Λήμνο!

της Αγάπης Μαργετίδη

Τι χρειάζεται ένας σεφ όταν μπαίνει στην κουζίνα;  Εξοπλισμό;  Σίγουρα.  Γνώσεις, μεθοδικότητα και καλή οργάνωση;  Οπωσδήποτε.  Ικανή και δεμένη ομάδα;  Βεβαίως.  Έμπνευση;  Ανυπερθέτως.  Πρώτα και πάνω από όλα, όμως, χρειάζεται υλικά.  Αυτά είναι που θα τον οδηγήσουν στην έμπνευση, από εκεί στον σχεδιασμό και στις δοκιμές, μέχρι να φτάσει να πει «εδώ είμαστε». 

Δημήτρης Δημητριάδης  : Μοσχαρίσιος καβουρμάς Παλαίστρος με χόρτα φρικασέ, σούμακ και φασόλια μπαρμπούνια, συνοδευόμενα από ροζέ κρασί Savvoglou-Tsivolas Winery/Limnos Organic Wines

Άγγελος Λάντος : Παραδοσιακά φλωμάρια  Οικογένεια Ποριάζη με καπνιστές σαρδέλες  Λήμνου Θάλασσα και λαχανικά

Αυτό το «εδώ είμαστε» είπαν οκτώ από τους πιο γνωστούς και ικανούς σεφ της χώρας μας, όταν έχοντας πάρει στα χέρια τους από δύο μοναδικά προϊόντα της Λημνιακής γης ο καθένας, δημιούργησαν εννέα απίθανες συνταγές.  Η κάθε μια από αυτές ρίχνει δυνατό προβολέα στα ξεχωριστά προϊόντα, αντανακλά το προσωπικό στυλ του κάθε σεφ, ενώ προκαλεί σε εμάς έντονη σιελόρροια!   

Μιχάλης Μάρθας : Μελόπιτα με μέλι θυμαριού και αγριοβότανων Melimnos και γλυκό κρασί Κτήμα Χατζηγεωργίου 

Κυριάκος Μελάς : Κολοκυθόσουπα με τρούφα, λάδι δενδρολίβανου, λούζα και κρουτόν από παξιμάδι ξινής ζύμης με ελαιόλαδο Αρτοποιείο Σαρικλής

Κυριάκος Μελάς : Μπισκότα από αλεύρι καρύδας γεμιστά με άλειμμα υπερτροφών Μελίχρυσος με πραλίνα αμυγδάλου, μέλι και χαρούπι

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Lemnos Philema και στον Σύλλογο Γαστρονομίας και Οίνου της Λήμνου.  Αυτό το τόσο γόνιμο κι όμορφο νησί, το τόσο πλούσιο σε ιστορία, δεν σταματά να εμπνέει και να εκπλήσσει‧  δεν σταματά να εξελίσσεται.  Με την αγάπη των κατοίκων του, την άοκνη εργασία των παραγωγών του και τις δράσεις των φίλων του, έχει συνεισφέρει τα μάλα στη γενική προσπάθεια ώστε η Ελληνική Γαστρονομία να αποκτήσει επιτέλους τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο γαστρονομικό γίγνεσθαι της σύγχρονης εποχής.

Νίκος Μπίλλης : Χυλός ή αλευρόσουπα με αλεύρι σταρένιο Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης και μελίχλωρο τυρί Τυροκομείο Χρυσάφη, άγρια χόρτα τσιγαριαστά σε γλίνα

Μανώλης Παπουτσάκης : Καλτσούνια χαρουπιού γεμιστά με Καλαθάκι Αγρόκτημα Βίγλα Λήμνου, καρύδι και δυόσμο, λουσμένα με σταφυλόσταγμα Αχιλαδέλης 

Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες των φαγητών, έχοντας επιστρατεύσει τη δική μου φαντασία, αφού οι τωρινές συνθήκες δεν επιτρέπουν την γευσιγνωσία,  «γεύομαι» την κάθε νοστιμιά και στέλνω συγχαρητήρια στους εμπνευστές, στους δημιουργούς και στους φίλους από τη Λήμνο, με την ευχή να ανταμώσουμε ξανά. 

Αλέξανδρος Τσιοτίνης : Λαδόψωμο με αλεύρι Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης, τυρί κασκαβάλι Τυροκομείο Χρυσάφη και λαχανικά

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος : Τσιγαριαστά χόρτα με σπανάκι, ασπρομύτικα φασόλια Salamousas Agrifood, πάπρικα, μαριναρισμένο κοτόπουλο σοτέ και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κτήμα Όλον

Για να μαθαίνετε τα νέα του Lemnos Philema, συνδεθείτε στα social media (@ Lemnos Philema) και στο site www.Lemnos-Philema.com  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η συμπόνοια είναι η βάση της ηθικής"

Άρθουρ Σοπενχάουερ, Γερμανός φιλόσοφος

  • 1931 - Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2