Η ισχύς εν τη ενώσει

Η συνάντηση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος με τον chef Γιώργο Αντωνέλλο μας εμπνέει και μας οδηγεί ολοταχώς στις κουζίνες μας!
Η ισχύς εν τη ενώσει

της Αγάπης Μαργετίδη

Κύριος στόχος του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), ο οποίος ιδρύθηκε το 2017, είναι η συνδρομή στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οινοποιίας.  Από τότε μέχρι σήμερα προστίθενται συνεχώς νέα μέλη και οι δράσεις του συνδέσμου πολλαπλασιάζονται, αναδεικνύοντας τα ελληνικά terroir, τις ποικιλίες και τα κρασιά.

 
Προς το τέλος του 2020, της δύσκολης αυτής χρονιάς, μια ακόμη έξυπνη – και νόστιμη – δράση ήρθε για να στηρίξει το έργο του Συνδέσμου, να το κάνει γνωστό σε όλους μας, αλλά και για να μας βάλει σε δημιουργική διάθεση.  Έτσι, ο chef Γιώργος Αντωνέλλος συναντήθηκε με τον ΣΜΟΕ και μας προσφέρουν 10 + 1 εύκολα και, κυρίως, νόστιμα πιάτα για τα γιορτινά τραπέζια – και όχι μόνο – τα οποία συνδυάζονται με κρασιά των μελών/οινοποιών του ΣΜΟΕ.    

 
Πάνω από 25 οινοποιεία από όλη την Ελλάδα, με διαφορετικές ποικιλίες οίνου, από Ρομπόλα μέχρι Αγιωργίτικο, και από Sauvignon Blanc μέχρι Syrah, συνδυάζουν τις φιάλες τους με τις συνταγές του chef. Μερικές από τις συνταγές που θα βρείτε στο Facebook και Instagram του ΣΜΟΕ είναι: μπούτι αρνί γεμιστό με κυδώνι και μήλο, μοσχάρι bourguignon με πουρέ πατάτας και κυδώνι, γεμιστή κολοκύθα, σαλάτα με ψητά αχλάδια, φινόκιο και γκοργκονζόλα, και στήθος γαλοπούλας γεμισμένο με αρωματικό βούτυρο από μυρώνια και τυλιγμένο με προσούτο.

O Γιώργος Αντωνέλλος αγαπά την Ελληνική κουζίνα, χωρίς όμως να απαρνείται τις επιρροές που έχει από το εξωτερικό. Είναι λάτρης της εποχικότητας και των φρέσκων υλικών, φιλτράροντάς τα με την παράδοση και παρουσιάζοντάς τα μέσα από το δικό του πρίσμα. Έτσι, στα πιάτα που παρουσιάζονται, πρωταγωνιστούν οι φρέσκιες και εποχιακές πρώτες ύλες.



Τα κρασιά των Μικρών Οινοποιών μπορείτε να βρείτε σε πολλές κάβες αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η δράση του ΣΜΟΕ με τον Γιώργο Αντωνέλλο κλείνει και με έναν διαγωνισμό με 3 νικητές!
Διαλέξτε και μαγειρέψτε το πιάτο του σεφ της επιλογής σας, συνδυάστε το με ένα από τα κρασιά των Μικρών Οινοποιών και στείλτε μια φωτογραφία του πιάτου με τη φιάλη που επιλέξατε στο Facebook/Instagram @artisanalwinesofgreece ή στο [email protected].



Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα κερδίσουν από μια εξάδα κρασιών των Μικρών Οινοποιών.
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, γι’ αυτό σπεύσατε!

@artisanalwinesofgreece

www.smoe.com.gr


@george.antonellos

www.georgeantonellos.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v