The Foundry Suites: Ποτά στην ταράτσα

Φέτος το καλοκαίρι ανεβαίνουμε στην ταράτσα του αγαπημένου Foundry για cocktails που μυρίζουν παλιά Αθήνα!
The Foundry Suites: Ποτά στην ταράτσα

της Αγάπης Μαργετίδη

Ήταν πέρυσι περίπου ίδια εποχή, όταν το The Foundry Hotel με είχε μαγέψει στην κυριολεξία με την ομορφιά του, την αύρα του και την τρελή, υπέροχη ιδέα του πικνίκ στην ταράτσα (πατήστε εδώ).  Φέτος τα πράγματα άλλαξαν για όλους και για όλα, βάζοντάς μας σε σκληρή δοκιμασία και τεστάροντας τις αντοχές αλλά και την ευρηματικότητά μας.  Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, την εστίαση και τον ευρύτερο τομέα της παροχής υπηρεσιών μπήκαν σε διλήμματα και προβληματισμούς και χρειάστηκε να στύψουν το μυαλό τους για να βρουν λύσεις σε δύσκολες εξισώσεις. 

 
Είδαμε σημαντικές αλλαγές και πολλές φορές θαυμάσαμε αντανακλαστικά και αντιδράσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το αγαπημένο ξενοδοχείο του Ψυρή.  Ο πρώτος προβληματισμός που ακολούθησε το σοκ ήταν εάν θα άνοιγε φέτος και εάν ναι, με ποιον τρόπο.  Ευτυχώς τα δεδομένα έδειξαν πως το άνοιγμα ήταν εφικτό κι έτσι ένα βράδυ, πριν λίγες μέρες, είχα την μεγάλη χαρά να ανέβω και πάλι στην υπέροχη ταράτσα που μοιάζει με κατάφυτη αυλή μιας μακρινής εποχής και να αφεθώ στη μαγεία της πλανεύτρας Αθήνας όπως την βλέπεις από ψηλά.  Από την Ακρόπολη στον Λόφο του Φιλοπάππου, από εκεί στο Γκάζι και πέρα, μέχρι εκεί που φτάνουν τα μάτια, μέχρι τη θάλασσα.  Δεν χορταίνεται αυτή η θέα κι ας την έχεις δει εκατοντάδες φορές από δεκάδες γειτονιές της πόλης. 

 
Φέτος, λοιπόν, στην ταράτσα του The Foundry μπορεί να μην βγαίνουν τα καλάθια του πικνίκ, βγαίνουν όμως τρομερά cocktails.  Η Αναστασία Τριανταφυλλίδη, γνωστή και διακεκριμένη bartender, εμπνεύστηκε από τις μυρωδιές και τις γεύσεις του ελληνικού καλοκαιριού κι ετοίμασε μια σειρά από signature cocktails που συνδυάζουν βότανα, φρούτα και λαχανικά με παλιομοδίτικα, ενίοτε, ποτά, στέλνοντάς μας μηνύματα από το παρελθόν, ενώ, την ίδια στιγμή, γράφουν τις αναμνήσεις του μέλλοντός μας. 



Έτσι, βρίσκουμε τη Griega Margarita με τεκίλα El Jimador, καπνισμένο δενδρολίβανο και μαύρο θαλασσινό αλάτι, την La Tomatina με Bulldog London Dry Gin, τσίπουρο Δεκαράκι, ντομάτες, πιπεριές Φλωρίνης και μυρωδικά, το The Sour με Woodford Reserve Rye, El Dorado rum 5 ετών, Metaxa12 ετών, angostura bitters, φρέσκο μοσχολέμονο, ζάχαρη και ασπράδι αυγού, το Mediterranean Cooler με M DRY Μαστίχα, θυμάρι, φρέσκο λεμόνι,  Aegean Tonic κι ελιά και άλλα μυρωδάτα cocktails που κάνουν τις βραδιές του φετινού δύσκολου καλοκαιριού πιο ανάλαφρες και πιο αισιόδοξες. 

Με αυτή την δροσιά και αισιοδοξία που μου χάρισε απλόχερα η βραδιά στην ταράτσα του The Foundry, επιλέγω να συνεχίσω να πιστεύω πως όταν δημιουργούμε και φροντίζουμε με αγάπη και υπομονή κάτι, το οτιδήποτε, μικρό ή μεγαλύτερο, όλα τα πράγματα, όσο δύσκολα κι αν είναι, έχουν τη λύση τους.  Εύχομαι στους αγαπητούς ανθρώπους του The Foundry να εξακολουθήσουν να έχουν αυτή τη ματιά και είμαι σίγουρη πως του χρόνου θα μας περιμένουν κι άλλες εκπλήξεις.  Εις υγείαν και εις το επανιδείν!

The Foundry Suites
Σαρρή 40, Ψυρή
Τηλ. 2111824604
E-mail : [email protected]

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v