Gigifioggos Bistronomy & wine bar: Η χαρά της ζωής

Η Αγάπη μάς διηγείται όσα γεύτηκε και ήπιε στον Gigifioggo του Περιστεριού, και μας καλεί να δοκιμάσουμε ωραίο κρασί.
Gigifioggos Bistronomy & wine bar: Η χαρά της ζωής
της Αγάπης Μαργετίδη


Ήταν ένα βράδυ Τετάρτης όταν έφτασα στο μπαρ Gigifioggos για να δω επιτέλους ποιος είναι αυτός ο κύριος και τι δουλειά έχει στο Περιστέρι. Με το που άνοιξε η πόρτα έπεσα πάνω σε μια μεγάλη παρέα, μαζεμένη γύρω από ένα ζευγάρι που χόρευε τρυφερά ένα slow. Μπα, τι γίνεται εδώ; Γάμος γίνεται, μου είπαν. Αποσβολωμένη, πέρασα προς το βάθος του μαγαζιού, όσο πιο διακριτικά γινόταν, κι άρχισα να περιεργάζομαι τον χώρο. Λευκά τριαντάφυλλα κρέμονται από το ζωγραφισμένο ταβάνι, η μπάρα είναι ντυμένη με εμπριμέ ταπετσαρία, οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε ένα υπέροχο γαλαζοπράσινο χρώμα, πορτρέτα κυριών και κυρίων θυμίζουν την Μαργαρίτα Γκοτιέ και τον Αρμάνδο του Δουμά, vintage πολυέλαιοι φωτίζουν γλυκά, τα παράθυρα είναι ντυμένα με βαριές γκρενά βελούδινες κουρτίνες. Ένα ντεκόρ ντελίριουμ που με έναν περίεργο τρόπο όχι μόνο δεν σε πνίγει, αλλά αντιθέτως διώχνει από πάνω σου την κούραση της μέρας και το οποιοδήποτε άγχος μπορεί να σε τυραννά.



Αυτό ακριβώς μεταδίδει και ο ιδιοκτήτης Τάκης Ζαχαρόπουλος και όλο το προσωπικό του μαγαζιού. Αν στον ορισμό της λέξης «τζιτζιφιόγκος» περιλαμβάνεται το στοιχείο της επιτήδευσης, εδώ εξαφανίζεται ως δια μαγείας και αυτό που μένει, είναι η χαρά της ζωής. Η χαρά της μουσικής, που παίζει σε ανθρώπινη ένταση, από Frank Sinatra μέχρι Τζένη Βάνου κι από τον Louis Armstrong περνάει στον Μάνο Χατζιδάκι. Ο Τάκης Ζαχαρόπουλος ακούει ωραίες μουσικές κι αυτές είναι το σήμα κατατεθέν του Gififioggos.



Η χαρά της ζωής περνάει κι από τα ποτήρια. Το Gififioggos είναι πρώτα από όλα ένα wine bar. Ετικέτες κρασιών από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, φτιάχνουν μια λίστα γεμάτη εκπλήξεις σε πολύ λογικές τιμές. Τα cocktails και τα άλλα ποτά συμπληρώνουν τη γκάμα του αλκοόλ.



Το φαγητό που επιμελείται η Αριστέα Βλάχου (γνωστή και από το άλλο μαγαζί του Τάκη Ζαχαρόπουλου, στο Περιστέρι κι αυτό, την περίφημη «Δάφνη» με την ελληνική κουζίνα) είναι απλό, νόστιμο και συνοδεύει άριστα το κρασί ή το ποτό. Κροκέτες με jamon Serrano και μανιτάρια, γαρίδες σε τραγανή κρούστα, σαλάτες, πίτσα και ζυμαρικά (από τα οποία δοκίμασα εξαιρετικά νιόκι με porcini), λαχταριστές τορτίγιες γεμισμένες με πεντανόστιμο σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι γάλακτος και πλατό εκλεκτών τυριών και αλλαντικών για ατελείωτο τσιμπολόγημα, είναι μερικές μόνον επιλογές από τον κατάλογο. Κι όλα αυτά σε απόλυτη αρμονία μεταξύ ποιότητας και τιμής, αφού δύσκολα θα ξεπεράσετε τα €25 το άτομο για να απολαύσετε με την παρέα σας μια όμορφη βραδιά.



Μιλώντας για βραδιές, το Gigifioggos έχει βάλει στο πρόγραμμα σπέσιαλ οινικές γιορτές, οργανώνοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα και συγκεκριμένα την δεύτερη ή την τρίτη Τετάρτη κάθε μήνα, αφιερώματα σε οινοπαραγωγούς. Ένα τέτοιο wine party, το πρώτο για το 2020, μας περιμένει αύριο, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, με προσκεκλημένο από τον Head Sommelier Βασίλη Παπαδόπουλο και την ομάδα του, το οινοποιείο της οικογένειας Τσιμπίδη (Οινοποιητική Μονεμβασίας), που από το 1997, αναδεικνύει τις ιδιαίτερες γηγενείς ποικιλίες της Μονεμβασίας.



Η οικογένεια Τσιμπίδη θα είναι στο wine party για να μας ταξιδέψει στα αρώματα των σπάνιων
ποικιλιών της περιοχής. Θα γνωρίσουμε την μοναδική Κυδωνίτσα, ένα λευκό κρασί που
μοσχοβολάει κυδώνι και γεμίζει το στόμα. Θα απολαύσουμε το best seller Ανθοσμία, ένα
ρομαντικό ροζέ κρασί με εκρηκτικά αρώματα λουλουδιών και θα γευτούμε ένα σοβαρό,
πληθωρικό και πολύ καλό ερυθρό κρασί, το Mura Rossa. Όποιο και αν διαλέξετε, το wine bar και οι άνθρωποι του κτήματος θα σας προσφέρουν το δεύτερο ποτήρι ή την φιάλη. Επειδή ο χώρος είναι περιορισμένος, πρέπει να κάνετε απαραιτήτως κράτηση στο 6977655507.

Έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από το βράδυ που πήγα στο Gigifioggos. Είναι ένα από τα βράδια που θα θυμάμαι για πολύν καιρό. Το μέρος, η παρέα, το φαγητό και το κρασί, αλλά και ο έρωτας που ήταν διάχυτος στην ατμόσφαιρα από το νιόπαντρο ζευγάρι και τους φίλους τους με τους οποίους, άθελά μας και σίγουρα, άθελά τους, βρεθήκαμε να γλεντάμε όλοι μαζί, μου χάρισαν ύπνο ελαφρύ και αισιοδοξία για το μέλλον. Δεν μένει παρά να τους ευχηθώ κι από εδώ, βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους!



Κλείνοντας, αφού σας θυμίσω γι άλλη μια φορά το ραντεβού της Τετάρτης με τα κρασιά της οικογένειας Τσιμπίδη που δεν πρέπει να χάσετε, κάνω και μια παραγγελιά στον Τάκη Ζαχαρόπουλο για την επόμενη φορά που θα βρεθώ στο Gigifioggos. Δεν είναι άλλο από το τραγούδι “Gigi l’Amoroso” της ανεπανάληπτης Dalida. Είμαι σίγουρη πως όχι μόνο το ξέρει, αλλά είναι και από τα αγαπημένα του. Au revoir, όπως θα έλεγε ένας τζιτζιφιόγκος!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v