Betty’s Xmas Bread: Το ψωμί που ευωδιάζει Χριστούγεννα

Η Αγάπη έχει να μας προτείνει ένα πεντανόστιμο ψωμί για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Τι είναι το Betty's Xmas Bread;
Betty’s Xmas Bread: Το ψωμί που ευωδιάζει Χριστούγεννα

της Αγάπης Μαργετίδη

Την σήμερον ημέραν, το να βρει κάποιος πραγματικό ψωμί έχει αναχθεί σε μεγάλη περιπέτεια, κάτι σαν το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, καθόλου όμως διασκεδαστική, αντιθέτως είναι εκνευριστική και πολύ κουραστική. Φούρνοι εκατοντάδες, μα μόνο λιγοστοί κάνουν νόστιμο ψωμί, όσο για βιολογικό, αφήστε το καλύτερα. Να όμως που η Ελισάβετ Κουλούρη, η Μπέττυ του Betty’s Bakery, εδώ και λίγα χρόνια μας φροντίζει με τα εξαιρετικά ψωμιά της.

Η ιστορία της Ελισάβετ είναι άλλη μία απίθανη ιστορία, από αυτές που όλο και συχνότερα μαθαίνουμε τα τελευταία χρόνια. Είναι η ιστορία ενός έμπειρου στελέχους του απείρως ανταγωνιστικού και απαιτητικού διαφημιστικού κλάδου που τόλμησε να τα παρατήσει όλα και να ξεκινήσει από την αρχή. Όμως η εμπειρία της μόνο χαμένη δεν πήγε, αφού η καινούργια της δουλειά στήθηκε με προσεκτικά βήματα, επαγγελματισμό και συνέπεια κι αυτά, σφιχτοδεμένα με το πάθος και τη δημιουργικότητα, έφτιαξαν τα υπέροχα ψωμιά του Betty’s Bakery που γίνονται ανάρπαστα σε καθημερινή βάση.

Μέχρι πριν λίγες μέρες η Ελισάβετ, χωρίς να την έχω γνωρίσει προσωπικά, μού ήταν κατά κάποιον τρόπο οικεία, όχι μόνο από τα όσα συναρπαστικά είχα διαβάσει για τη ζωή και την πορεία της, αλλά και από το ίδιο το ψωμί, που λες κι έχει στόμα και μιλάει. Όταν την γνώρισα αυτοπροσώπως είπα μέσα μου : Δεν το πιστεύω, είναι ίδια με το ψωμί της! Φυσιογνωμία λεπτή, βλέμμα έξυπνο και ευθύ, σφιχτή χειραψία, φωνή ευκρινής και βαθειά, λόγος καθαρός και ζεστός.



Η αφορμή για τη συνάντηση ήταν η παρουσίαση του γιορταστικού ψωμιού, του Betty’s Xmas Bread. Ένα ψωμί από βιολογικό αλεύρι σίκαλης και φυσικό προζύμι σίκαλης με βερίκοκα και χουρμάδες, σύκα και σταφίδες και ένα υπέροχο άρωμα από γαρύφαλλο και κανέλα. Όλα σε τέλεια ισορροπία. Είναι γλυκύτατο χωρίς να είναι γλυκό, άλλωστε δεν έχει ίχνος ζάχαρης. Είναι μυρωδάτο χωρίς να είναι ισοπεδωτικό. Είναι πυκνό χωρίς να είναι μπουχτιστικό. Είναι κι όμορφο σε γιορταστική, χαρούμενη συσκευασία. Είναι ψωμί για μοίρασμα. Με μια λέξη, είναι Χριστούγεννα!

Ταιριάζει με όλα τα τυριά, ακόμα και με κάποια ήπια αλλαντικά. Τρώγεται και σκέτο και μπουκιά τη μπουκιά, μπορείς να φας μισό καρβελάκι χωρίς να το πάρεις είδηση. Ταιριάζει εξαιρετικά με το κόκκινο κρασί. Εγώ το απόλαυσα σε πιο extreme συνδυασμό, με εγγλέζικο τυρί Stilton και single malt whiskey. Δεν σας λέω τίποτα!

Αυτές τις γιορτές ξέρω πολύ καλά τι δώρο θα πάω στα σπίτια των φίλων που θα με καλέσουν. Ξέρω επίσης τι θα προμηθευτώ για τα δικά μου καλέσματα αλλά και για τα ήσυχα βράδια που δεν θα βγω, αυτά που θα απολαύσω στη ζεστασιά του γιορτινού μου σπιτιού. Εσείς;



Σημεία Πώλησης εδώ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v