Γιατί δεν ξεαπαγορεύουν το ελεύθερο κάμπινγκ;

Η "πρώτη φορά αριστερά" καλείται να απαντήσει γιατί δεν αποποινικοποιεί το ελεύθερο κάμπινγκ, εισάγοντας παράλληλα σχετική νομοθεσία.  
Γιατί δεν ξεαπαγορεύουν το ελεύθερο κάμπινγκ;
Λίγα πράγματα μου φαίνονται τόσο άδικα όσο η ποινικοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ.

Ακόμη και την κρατική δομή που- στην λειτουργούσα της μορφή, όχι την ελληνική- λίγο νοιάζεται για το πώς περνά ο κόσμος, αρκεί να γίνεται η δουλειά, η απαγόρευση του ελεύθερου κάμπινγκ μου φαίνεται απροσχημάτιστη βία.

Προφανώς τα συμφέροντα των εχόντων καταλύματα, από rooms to let έως ξενοδοχεία και οργανωμένα κάμπινγκ είναι που κινούν τον μύλο της δίωξης των «παραβατών», οι οποίοι τι κάνουν; Παίρνουν τη σκηνούλα τους και τη στήνουν όπου τους φωτίσει ο μεγαλοδύναμος, χωρίς να ενοχλούν.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ασφαλώς και δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την απαγόρευση, αφού με μια πιο αυστηρή νομοθεσία μπορούν να περιφρουρηθούν τα περιβαλλοντικά αγαθά, αλλά και άλλα, όπως η ησυχία των κατοίκων. Αφού έχεις που έχεις αστυνομικούς να ξυπνούν τον κόσμο στις 6 το πρωί για να ξεστήσει την σκηνή, τι πειράζει αντί για αυτό να επιβλέπει ότι οι κατασκηνωτές τηρούν τις υποχρεώσεις που έχουν από αυτή τους την ιδιότητα και φέρονται καλά στο περιβάλλον;

Αυτό που αδυνατώ να καταλάβω είναι σε ποια νομιμοποιητική βάση απαγορεύει κάποιος στους πολίτες αυτής της χώρας να στήσουν αντίσκηνο στους κοινόχρηστους χώρους. Και αν όχι σε όλους τους χώρους, επειδή μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα είναι ευχάριστο να είναι όλη η παραλία πιασμένη από σκηνές, ας υπάρχει συγκεκριμένος χώρος με τέτοια πρόβλεψη.

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς» να καταργήσει αυτή την απαράδεκτη απαγόρευση, βγαλμένη από τα άδυτα των συμφερόντων και να αφήσει τον κόσμο που θέλει να μείνει κάπου φθηνά και δίπλα στη θάλασσα.

Πρέπει εδώ με πόνο καρδιάς να αναγνωρίσω το ορθό της πρωτοβουλία του ΚΚΕ, που είναι η μόνη παράταξη, η οποία έφερε το θέμα στη Βουλή.

Χίλια μπράβο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v