Γιατί πάνε όλοι στη Μαιάνδρου στα Ιλίσια;

Μια οδός, πέντε δυνατά μαγαζιά για κάθε διάθεση και αφορμή. Η Μαιάνδρου στα Ιλίσια είναι ο νέος «χοτ» προορισμός της πόλης και όχι άδικα.

Γιατί πάνε όλοι στη Μαιάνδρου στα Ιλίσια;

Μια στο τόσο ένας δρόμος της πόλης μεταμορφώνεται σε πιάτσα με μαγαζιά για κάθε γούστο και διάθεση. Σε αντίθεση με την φασαριόζικη Κολοκοτρώνη, ή την Ασκληπιού στα Εξάρχεια, η Μαιάνδρου στα Ιλίσια με τα λίγα μαγαζιά της κατάφερε τα τελευταία χρόνια να μαζέψει λαό από κάθε γωνιά της πόλης.

Όχι τυχαία. Από παλιές καλές ταβέρνες μέχρι καινούρια μπαρ και μερακλήδικα φαγάδικα, το σκηνικό έχει στηθεί έτσι ώστε σε μια μόνο βόλτα να περάσεις από κρασί σε κοκτέιλ και να κλείσεις με προσεγμένο φαγητό.

(πού) Πάμε Μαιάνδρου λοιπόν;

Τσιμπούρι


Στη Μαιάνδρου 9, το Τσιμπούρι άνοιξε σε ένα παλιό φωτοτυπάδικο και έγινε γρήγορα στέκι. Ξύλινη μπάρα με λευκό μάρμαρο, χαμηλός φωτισμός, funky και alternative μουσικές. Τα ποτά είναι καθαρά, τα cocktails μερακλίδικα, είτε θες signature επιλογές όπως το Amalfi Collection είτε ένα παραδοσιακό, καλοφτιαγμένο dry martini. Το απλό ποτό στα 7€, τα cocktails στα 8-10€. Τα Σαββατοκύριακα δύσκολα θα βρεις να κάτσεις, και ο κόσμος βγαίνει μέχρι έξω στον δρόμο.

Junior Does Wine


Λίγο πιο κάτω, στο νούμερο 5, το Junior Does Wine είναι ένα χαλαρό wine bar, το οποίο κλείνει 4ετία στην οδό και αγαπάει τις μικρές ελληνικές ετικέτες του εγχώριου αμπελώνα. Περίπου 60 σε φιάλη και 15 σε ποτήρι, με το ποτήρι να ξεκινά από 5€. Συνοδεύονται με τσιμπολογήματα, από μπρουσκέτες με τυρί κρέμα, μανταρίνι και καβουρδισμένο φυστίκι μέχρι πλούσιες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Ο χώρος είναι παρεΐστικος και φιλόξενος, με ένα χουχουλιαστό πατάρι που μοιάζει φτιάχτηκε για «πριβέ» συναντήσεις.

Quinn’s


Στο μπαρ του Ηλία Μαρινάκη (Baba au Rum, Bar Guru Bar) η αισθητική πάει σε άλλο επίπεδο και τα κοκτέιλ μαζί της. Ξύλινη μπάρα, μωσαϊκό στο δάπεδο και ο πίνακας του Ιερώνυμου Μπος «Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων» που δεσπόζει στον χώρο, δημιουργούν μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Η λίστα με τα κοκτέιλ πατά πάνω στα κλασικά αλλά πειραματίζεται κιόλας: Dry Martini, Stupid F Bird* με gin, raspberry και μπανάνα, ή το tiki Undead Quinn με πληθωρικά ρούμια. Οι τιμές τους στα 12€.

Αορίτης


Ξεκίνησε ως κρητική ταβέρνα, έχει σήμερα εξελιχθεί σε ένα εστιατόριο που τιμά την ελληνική κουζίνα στο σύνολό της, κρατώντας όμως ζωντανή την κρητική του ψυχή. Ο Αορίτης του Σήφη Μανουσέλη σερβίρει γεύσεις καθημερινές και γιορτινές, μαγειρεύοντας με καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα. Στον κατάλογο θα βρεις κλασικές νοστιμιές όπως τυροκαυτερή με τραγανό φύλλο και θυμαρίσιο μέλι, μουσακά παραδοσιακό, κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο, αλλά και ιδιαίτερες επιλογές όπως η τσουχτή Μάνης με καμένη μυζήθρα και τηγανητό αυγό ή το σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο οσομπούκο σοφρίτο με πουρέ πατάτας. Λογαριασμός στα 35€ το άτομο, με κρασί. 

Βλάσσης

Ακριβώς δίπλα, ο Βλάσσης είναι κλασική αξία από το 1983. Εδώ δεν θα βρεις φαντεζί πιάτα, αλλά σπιτική κουζίνα που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου: φακές με παστό ψάρι, ρεβύθια φούρνου, γεμιστά με μυρωδικά, μελιτζάνες ιμάμ, λαχανοντολμάδες, αρνάκι γκιούλμπασι και κορυφαία γεμιστά. Τα λευκοστρωμένα τραπέζια του έχουν δει γενιές και γενιές, και το καλύτερο; Τρως πλουσιοπάροχα με 20-25€ το άτομο, με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v