Τι παίζει πια στην Κολοκοτρώνη;

Η Κολοκοτρώνη παραμένει σιγουράκι για εκλεκτές φαγητοποσίες για αυτό κι εμείς δεν χάνουμε αφορμή να ξαναβρεθούμε στα μέρη της.

Τι παίζει πια στην Κολοκοτρώνη;

Όσο περνούν τα χρόνια οι πιάτσες του αθηναϊκού κέντρου αλλάζουν, επαναδιαμορφώνονται και μετακινούνται σε άλλες γειτονιές ακολουθώντας πολλές φορές το δικαιολογημένο ή κι αδικαιολόγητο για κάποιους hype. Λίγες είναι αυτές που παραμένουν αναλλοίωτες και πολυσύχναστες σε βάθος χρόνου, αποτελώντας την τέλεια αφορμή για μια πρωινή, μεσημερο-απογευματινή ή βραδινή –δεν θα τα χαλάσουμε εδώ- έξοδο. Μια από αυτές είναι φυσικά κι η Κολοκοτρώνη η οποία κρύβει στον δρόμο της κάποια από πιο αγαπημένα στέκια της πόλης.

Τhe Bank Job

Κολοκοτρώνη 13, τηλ: 694 063 4363

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Bank Job, Athens (@thebankjob)

Ευρύχωρη μπάρα, ψηλά τραπέζια μουσικές που όσο περνά η ώρα γίνονται όλο και πιο χορευτικές και μια διάθεση για ατελείωτα πάρτι που απολαμβάνουμε κάθε φορά που βρισκόμαστε στο Bank Job κάνουν το μπαρ της Κολοκοτρώνη ένα στανταράκι της τσάρκας μας στα πέριξ της. Πέρα από ψαγμένα spirits κι ευφάνταστα κοκτεϊλάκια εδώ θα βρεις και την κατάλληλη παρέα για να τα πεις και να τα πιείς μέχρι πρωίας. Η hip πλευρά της πόλης πάντα θα σου πει ένα καλό λόγο για το mainstream Bank Job κι εμείς σε συμβουλεύουμε να την ακούσεις. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Κolokotroni 9

Κολοκοτρώνη 9, Σύνταγμα τηλ.: 21 0323 279

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kolokotroni 9 (@kolokotroni_9)

Αν θα έπρεπε να περιγράψουμε το 9 με αριθμούς, θα λέγαμε απλά ότι εδώ θα βρες «14 Κοκτέιλ Που Τραγουδιούνται» (σαν το Cherry Blossom Girl και το Grapefruit Moon) με αλκοόλ και χωρίς για όλες τις ώρες. Ο χώρος με τα 500 βιβλία στις βιβλιοθήκες των δύο ορόφων του, τα 4 κρυμμένα πλανητικά συστήματα στο σκηνικό του και τα αρκετά έργα τέχνης θα ενθουσιάσει την αρτιστίκ καρδούλα σου, ενώ τώρα που καλοκαιριάζει, τα τραπεζάκια που απλώνει στην Κολοκοτρώνη είναι το καλύτερο σποτ για να απολαύσεις περατζάδα.  Oι mixologists πίσω από τη μπάρα του, έχουν πάντα τον τρόπο με το κατάλληλο κοκτεϊλάκι να διώχνουν μακριά τους καημούς και τους αναστεναγμούς. Tα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Barley Cargo

Κολοκοτρώνη 6, τηλ.: 210 3230445

Χαμηλά, ξύλινα τραπεζάκια, καθίσματα φτιαγμένα από «βιομηχανικά» καφάσια, ατμοσφαιρικός φωτισμός και εκατοντάδες διαφορετικές ετικέτες μπύρας είναι τα συστατικά ενός από τα πιο ωραία ζυθο-στέκια της πρωτεύουσας. Μπόλικα taps κι αμέτρητες ετικέτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του κόσμου θα βάλουν τους μπυρολάγνους σε μεγάλο δίλημμα, αν κι εμείς στηρίζουμε φανατικά τις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες του καταλόγου. Αν πεινάσεις, στο μενού θα βρεις υπέροχα μικρά πιατάκια για τσιμπολογήματα, όπως τα χοιρινά μπριζολάκια και τα mini burgers. Για μια γερή μπυροποσία συνοδεία φαγητού υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο.

Booze Cooperativa

Κολοκοτρώνη 57, Τρίγωνο, τηλ.: 211 4053733

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by KOTES_xBOOZE (@kotes_xbooze)

Mια που βρισκόμαστε σε εκλογική περίοδο δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε αναφορά και στο Booze η ομάδα του οποίου κρύβεται πίσω από το κίνημα ΚΟΤΕΣ που τρένταρε πολύ αυτές τις μέρες στον θαυμαστό κόσμο του ίντερνετ.

Σταθερό στη θέση του από το 1989, με μεγάλα ξύλινα τραπέζια να ενώνουν τις παρέες στο ισόγειο και τέχνες να εναλλάσσονται στους τοίχους και στο πρόγραμμά του. Αυτό το τελευταίο περιλαμβάνει –όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν– από live και θεατρικές παραστάσεις μέχρι σεμινάρια και εργαστήρια. Ιδανικός χώρος για να διαβάσεις το βιβλίο σου ή να δουλέψεις εξ αποστάσεως, ενώ όσο βραδιάζει τόσο οι μουσικές του γίνονται πιο ψαγμένες ενθουσιάζοντας τους θαμώνες του.

Bartesera

Κολοκοτρώνη 15, Στοά Πραξιτέλους, τηλ: 210 3229805

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bartesera (@bartesera_)

Στοές στην Αθήνα υπάρχουν πολλές, λίγες ωστόσο κρατούν ζωντανό κι αναλλοίωτο το hype του Bartesera. Αγαπημένο στέκι που σε γεμίζει με γκαλερί vibes και πάντοτε ζει έναν πολύχρωμο χαμό στον οποίο όλοι οι καλοί χωράνε. Το ana Azucar με μπλεντ από Brugal-Cachacha, banana orgeat curd και καραμέλα και το Ma Dame Mandane με Finlandia vodka strawberry infused, τσίλι, αγαύη, fee foam bitters και Gentlemen’s soda είναι οι κοκτεϊλάτες επιλογές που επιβάλλεται να δοκιμάσεις από το μενού του. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 10€.

Etnico

Κολοκοτρώνη 22 και Χαβρίου, τηλ: 211 4113880

Πολύ πριν ξεκινήσει η επέλαση της έθνικ κουζίνας στο αθηναϊκό κέντρο το Εtnico, μας σύστησε ινδικές, μεξικάνικες και μεσανατολίτικες νοστιμιές. H μεξικάνικη Chimichanga και τα Burritos, το αραβικό Falafel, τα ινδικά Samosas λαχανικών, η κορεάτικη σαλάτα καθώς και τα γλυκά κι οι χυμοί εμπνευσμένοι από κάθε γωνιά του πλανήτη θα καλύψουν κάθε στριτφουντάτη ανάγκη σου κι αυτό μόνο καλό το λες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v