Πάμε μπαρότσαρκα Ασκληπιού – Μαυρομιχάλη;

Δυο δρόμοι μπαρόβιοι φιλοξενούν παλιούς γνωστούς και πρόσφατες αφίξεις που μαζεύουν κόσμο και κοσμάκη από κάθε γωνιά της πόλης.

Πάμε μπαρότσαρκα Ασκληπιού – Μαυρομιχάλη;

Δρόμοι παράλληλοι, βίοι νυχτόβιοι. Ασκληπιού και Μαυρομιχάλη, δύο ιστορικές οδοί των Εξαρχείων, φιλοξενούν κατά μήκος τους μερικά από τα πλέον αγαπημένα στέκια για μπαρότσαρκες στην Αθήνα, το καθένα με τον δικό του χαρακτήρα.

Τι βρίσκουμε λοιπόν εδώ;

Nabokov

Ασκληπιού 41, τηλ: 21 1111 0432

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bar Nabokov Athens (@bar_nabokov)

Το γωνιακό Nabokov στη συμβολή με την Ασκληπιού υπήρξε «μυστικό», όμως πλέον το ξέρουν όλοι. Ρετρό και τζαζ, χύμα και χαλαρό, σερβίρει από νωρίς καφεδάκια στους πιστούς θαμώνες και παγωμένες βαρελίσιες μπίρες, φτηνά ποτά, αλλά και κλασικά κοκτέιλ στον πεζόδρομο αλλά και στο μικρό εσωτερικό του. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι θα το βρεις με κόσμο όταν τα περισσότερα άλλα στα Εξάρχεια «ψοφάνε».

Vedder

Ασκληπιού 65, τηλ: 21 0362 8007

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vedder_cafe_bar (@vedder_cafe_bar)

Εκεί που τα Εξάρχεια συναντούν την Νεάπολη, το Vedder βγάζει σταντ στον πεζόδρομο και παίζει μουσικάρες έχοντας άφθονη θετική ενέργεια να διανείμει στους θαμώνες του. Ο ιδιοκτήτης Γιάννης είναι έξω καρδιά, ενώ η μπάρα βγάζει καθαρά ποτά και ψαγμένες μπίρες που πάνε ωραία με τις εναλλακτικές μουσικές. Το απλό ποτό στα 7€.

Τραλαλά

Ασκληπιού 45, τηλ: 21 0362 8066

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @tralala_cafe_bar

Ζεστή, οικεία ατμόσφαιρα, τρία επίπεδα που θυμίζουν σπίτι, καλλιτεχνικός κόσμος, freestyle ακούσματα, φτηνά και καθαρά ποτά, πολύχρωμη διακόσμηση. Αυτό είναι το Τραλαλά, το οποίο έχει γράψει – και συνεχίζει να γράφει – τη δική του ιστορία στη νυχτερινή ζωή του κέντρου της πόλης, στημένο από ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη εν γένει. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Santarosa

Ασκληπιού 69, τηλ: 2155101784

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by eleni nikoloulia 🍹 (@eleninikoloulia)

Κεφάτο, γκρουβάτο κι ελαφρώς ημιφωτισμένο, το Santarosa με την μεγάλη και όμορφη μπάρα, στήνει το κατάλληλο σκηνικό για ρομαντικά τετ α τετ αλλά και το απαιτούμενο τζέρτζελο που θα σώσει μια βαρετή μέρα από τη ρουτίνα της. Φτιάχνει και ωραιότατα κοκτέιλ, όπως το εξαιρετικό Μπλάντι Μέρι και παίζει ενίοτε darkwave μελωδίες για σκοτεινούς τύπους. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 8€-9€.

Φάλαινα

Ασκληπιού 39, τηλ: 21 0363 8300

Από τις πιο νέες αφίξεις της οδού, η Φάλαινα με τα χαρακτηριστικά νέον φώτα απέκτησε φανατικό κοινό μέχρι να πεις «κοκτέιλ» και κέρδισε τους θαμώνες της με τον απροσποίητο χαρακτήρα, τα καθαρά ποτά και τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ. Οι μουσικές είναι χύμα, ο κόσμος το ίδιο, οι μπάρμαν μερακλήδες και η βραδιά κυλάει όμορφα. Τα ποτά στα 7€.

Το Μπαρ

Μαυρομιχάλη 111, τηλ: 210 3600222

Όνομα και πράγμα, το νέο αυτό μπαρ της Μαυρομιχάλη συστήνεται ως «ένα σπίτι που σερβίρει το αγαπημένο σου cocktail, ποτό και κρασί» και δε θα μπορούσε να είναι πιο περιγραφικό. Μίνιμαλ, με μια όμορφη, δίχρωμη μπάρα και industrial διακόσμηση, ετοιμάζει εξαιρετικά κοκτέιλ signature και μη, αλλά και κλασικά ποτά. Αν οδηγείς, διαθέτει και πληθωρική γκάμα mocktails. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Kazu

Μαυρομιχάλη 3, τηλ: 2103602242

Δεν θα το πάρει εύκολα το μάτι σου, και ίσως αυτός να είναι και ο σκοπός του. Το Kazu είναι ένα ιδιαίτερο μπαρ με θαμώνες που το επισκέπτονται φανατικά για αυτό που είναι: cool και underground Οι μουσικές αγαπούν να βαδίζουν σε indie μονοπάτια, τα ποτά είναι φτηνά (στα 6€), το mojito σκέτη απόλαυση, ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση στήνονται events με ποικίλα μουσικά ερεθίσματα για κάθε γούστο.

Warehouse

Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, τηλ.: 215 5408002

Για κάθε περίοδο, και κάθε αφορμή, το Warehouse είχε και θα έχει την απάντηση. Μετά το σινεμά; Για ρομαντικό ραντεβού; Έξοδο με φίλους; Το wine bar απλώνει τα τραπεζάκια του στο πεζοδρόμιο της Μαυρομιχάλη και της Βαλτετσίου, αλλά και σε καλυμμένο χώρο, και σερβίρει περισσότερες από 70 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα σε ποτήρι και περί τις 200 σε μπουκάλι – και take away σε τιμές κάβας. Τιμές από 5€ το ποτήρι – το φαγητό του επίσης εξαιρετικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v