Τους καλύτερους καφέδες θα τους πιείς Ζωγράφου και Ιλίσια

Δυο γειτονιές, δυο αφορμές για καφεδάκι από νωρίς το πρωί ή το μεσημέρι, παρέα με φίλους στα πιο ωραία μαγαζιά.

Τους καλύτερους καφέδες θα τους πιείς Ζωγράφου και Ιλίσια

Βαρέθηκες τον καφέ στο κέντρο της Αθήνας και θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό; Μερικά λεπτά από το Σύνταγμα, Ζωγράφου και Ιλίσια προσφέρονται για καφεδάκια σε αυλές, σε τραπεζάκια έξω και σε ρετρό χώρους με ωραίες μουσικές.

Lalupa

Δημοκρατίας 7, τηλ.: 21 0770 6222

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lalupa Terrace Lounge (@lalupa.athens)

Σε έναν χώρο για όλες τις ώρες της ημέρας που σε κάνει να αισθάνεσαι πως δεν βρίσκεσαι στην Αθήνα, το Lalupa κέρδισε το κοινό του χάρη στο ηλιόλουστο rooftop του, το οποίο είναι ταμάμ για να πιάσεις τραπεζάκι, να συνθέσεις βιταμίνη D και να απολαύσεις καλοφτιαγμένους καφέδες και πληθωρικό brunch. Η πολύχρωμη διακόσμηση με κάθε λογής αποχρώσεις και λουλούδια ενισχύει το ανοιξιάτικο feeling και σου φτιάχνει τη διάθεση. Παραμένει ανοικτό ως αργά, για εξίσου ωραία κοκτέιλ.

Junction In The Yard

Αμμοχώστου 9, τηλ: 21 0777 7375

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Junction In The Yard (@junctionintheyard)

Μια «διασταύρωση» με brunch, φαγητό και signature cocktails σε καλεί να πιάσεις θέση στην κατάφυτη αυλή της με τη μόνιμη καλοκαιρινή της αύρα – ανεξαρτήτως εποχής. Το Junction θα σου κρατήσει συντροφιά από νωρίς το πρωί, για να ανοίξει το μάτι, μέχρι το βράδυ μέσα από ωραίες μουσικές των DJs που πιάνουν πόστο εδώ κάθε Πέμπτη με Κυριακή. Μην αμελήσεις να δοκιμάσεις τις γλυκές αυγοφέτες, είναι εξαιρετικές.

LOT 51

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, τηλ: 693 733 7066

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lot 51 🏝 (@lot.51)

Aπό τη στιγμή που άνοιξε στην «άγνωστή» Πλατεία Βραζιλίας έγινε αμέσως στέκι, και πώς να μην; Το Lot βρίσκεται σε ένα όμορφο παρκάκι, έχει τραπεζάκια έξω και ανοίγει από το πρωί παραμένοντας ζωντανό μέχρι το βράδυ. Εδώ θα έρθεις για single origin καφέδες από Βραζιλία, και Αιθιοπία, cold brew δικό τους σε κουτάκι αναψυκτικού, brunch με pancakes και λοιπές αυγοπροτάσεις για κάθε γούστο, αλλά και ενδιαφέροντα κοκτέιλ, ελληνικές μπίρες και όμορφο χιπ κόσμο.

Dolce Cafe Bar

Γρ. Αυξεντίου 58 - 60, τηλ: 21 0748 7683

Σταθερή αξία για καφέ στου Ζωγράφου, το Dolce αποτελεί εδώ και χρόνια το απόλυτο στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας, για ντόπιους και μη. Η ρετρό διακόσμηση, το φιλικό σέρβις και η αίσθηση οικειότητας που αποπνέει η ατμόσφαιρα, το καθιστούν ιδανικό για να απολαύσεις το καφεδάκι σου, αλλά και να τσιμπολογήσεις λαχταριστά σνακ, όπως η χειροποίητη πίτσα και το πληθωρικό κλαμπ σάντουιτς. Τα βράδια φιλοξενεί συχνά πυκνά και πάρτι δια χειρός Δημήτρη Παπασπυρόπουλου, με 80s-90s χιτς.

Καφέ Λουξ

Γρ. Αυξεντίου 11, τηλ: 21 0777 4616

Παραδοσιακό και παρεΐστικο καφενείο στην Αυξεντίου, το Λουξ έχει καταφέρει χάρη στον απροσποίητο χαρακτήρα του να αποκτήσει φανατικούς θαμώνες που πιάνουν από νωρίς θέση στα ξύλινα τραπεζάκια του για έναν ελληνικό βαρύ γλυκό ή φραπέ, όπως παλιά. Ο ιδιοκτήτης Κώστας φροντίζει όλοι να νιώσουν σαν στο σπίτι τους, ενώ τα μεσημέρια η κουζίνα του βγάζει ωραιότατα μεζεδάκια για τσιμπολόγημα.

Ψ cafe bar

Γεωρ. Παπανδρέου 53, τηλ: 21 0777 6800

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ψ cafe bar (@psi_cafe_bar)

Η θέση του το καθιστά ιδανικό για καφεδάκι με φόντο πράσινο, μιας και γειτνιάζει με ένα όμορφο παρκάκι. Το Ψ cafe bar είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τους φοιτητές, αλλά και οικογένειες με πιτσιρίκια που απολαμβάνουν τρέξιμο και παιχνίδι. Το εσωτερικό του είναι cosy με ξύλινα τραπεζάκια και άνετους πάγκους για τάβλι (φοιτητοστέκι γάρ), ενώ τα τραπεζάκια έξω ό,τι πρέπει για τις ηλιόλουστες μέρες.

Κουμπί

Εθνικής Αντιστάσεως 2, τηλ.: 21 1118 9510

Ένα πολύχρωμο και τροπικό στέκι το οποίο μετρά πολλούς θαμώνες και φίλους που πίνουν ωραιότατους καφέδες, από νωρίς το πρωί. Εδώ θα πιάσεις θέση στα τραπεζάκια που βγάζει έξω δίπλα στα δέντρα για κουβεντούλα, ενώ σημείωσε πως παραμένει ανοικτό μέχρι αργά για εξίσου ωραιότατο ποτάκι στον κουκλίστικο εσωτερικό του χώρο, με τους όμορφους φωτισμούς και την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v