Το Doors της Ίου υποδέχτηκε φέτος την αγαπημένη σεφ Γωγώ Δελογιάννη
Η πρόσκληση από το Doors προς τη Γωγώ Δελογιάννη έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και το αποτέλεσμα το γεύεσαι ολημερίς με τα πόδια στην άμμο.

Η πρόσκληση από το Doors προς τη Γωγώ Δελογιάννη έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και το αποτέλεσμα το γεύεσαι ολημερίς με τα πόδια στην άμμο.
To Doors στο λιμάνι της Ίου, από την πρώτη μέρα που άνοιξε εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει για σημαία του το ελληνικό καλοκαίρι, που όσο κι αν αλλάζει, ο ήλιος κι ο αέρας, το αλάτι της θάλασσας, οι μυρωδιές και οι γεύσεις του, κάνουν την καρδιά μας να χτυπάει αλλιώτικα κάθε φορά που πατάμε το πόδι μας σε κάποιο νησί του Αιγαίου.
Το φετινό καλοκαίρι, ο Χρήστος Ευκρατίδης (εμπνευστής και δημιουργός του Doors παλαιός γνωστός από τα αθηναϊκά Nöel και Drunk Sinatra), που η αγάπη του για την Ίο παραμένει άσβεστη εδώ και πολλές δεκαετίες, έστειλε σήμα στη Γωγώ Δελογιάννη, αυτή την ιδιαίτερη περσόνα της ελληνικής και μεσογειακής μαγειρικής, για να ανανεώσει το μενού του Doors. Η ανταπόκριση της Γωγώς ήταν άμεση κι έτσι ο κατάλογος γέμισε από νοστιμιές ελληνικές, με νιώτικες, κυκλαδίτικες γεύσεις και ευωδιές.
Στον πρωινό και brunch κατάλογο πρωταγωνιστούν τα τηγανητά αυγά με νιώτικο τυρί, το ελληνικό πρωινό με ζυμωτό ψωμί, σπιτική μαρμελάδα και ξινό τυρί, αλλά και οι τηγανίτες με μέλι και κανέλα και οι πιο παιχνιδιάρικες εκδοχές τους, όπως με καμένα ντοματίνια και αυγό ή πραλίνα και καραμελωμένα αμύγδαλα.
Το παιχνίδι συνεχίζει και στα sandwiches, όπως το μεσογειακό με πάστα ελιάς και νιώτικο τυρί, το pulled pork με γραβιέρα και πίκλες, αλλά και το ζουμερό μοσχαρίσιο burger με γραβιέρα Ίου, μαρμελάδα μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια.
Αργότερα, την ώρα του beach dinner, το τραπέζι γεμίζει με πιάτα για τη μέση που θα σε κάνουν να απολαύσεις την καλοκαιρινή παρέα. Ασυναγώνιστα κλασικά κεφτεδάκια με γιαούρτι και φρέσκια σάλτσα ντομάτας, ο αγαπημένος καλοκαιρινός συνδυασμός καρπούζι με φέτα γίνεται η πιο δροσερή σαλάτα, η σπανακόπιτα και η κιμαδόπιτα μπαίνουν σε λαχταριστή τορτίγια, μοσχαρίσιο κεμπάπ με ντομάτα, κρεμμύδι και πιτούλα, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κάπαρη, πανσέτα μαριναρισμένη σε μέλι και μουστάρδα, και ένα ελληνικό hot dog με χωριάτικο λουκάνικο και κρέμα φέτας.
Τα επιδόρπια βγάζουν μια γλυκιά νοσταλγία: εκμέκ με τσουρέκι και παγωτό καϊμάκι και cheesecake με ανθότυρο και σπιτική μαρμελάδα φράουλα.
Το Doors, όμως, δεν είναι μόνο φαγητό. Είναι ένα καλοκαιρινό στέκι που τα έχει όλα: beach, brunch, cocktails, music & shop.
Στην άμμο σε περιμένουν τραπεζάκια για δείπνο με θέα, ενώ στο bar κυριαρχούν οι γεύσεις του ελληνικού aperitivo: Mastiha Basil Smash, Anice Sour, Mai Tai Doors, Zombie Doors, Limoncello Spritz και η all time classic Pina Colada με Batida de Coco.
Την εμπειρία ολοκληρώνουν οι μουσικές επιλογές του Χρήστου Ευκρατίδη, ενώ αν θες να ανανεώσεις το look σου, το Shop στη μεσαία πόρτα είναι εκεί με επιλογές σε ρούχα και αξεσουάρ curated από τη Dudette.
Αυτό είναι το Doors. Από το πρώτο freddo μέχρι τη τελευταία μαργαρίτα της ημέρας, με τα πόδια στην άμμο.
Doors, Λιμάνι Ίου – Παραλία Γυαλός
Τηλ.: +30 693 67 50 459
Instagram: @ Doors_Ios