Τα ωραιότερα σημεία για να ρομαντζάρεις στον λόφο του Φιλοπάππου
Ψάχνεις τα σημεία με την καλύτερη θέα στον λόφο του Φιλοπάππου και έχεις βαρεθεί να διαβάζεις γενικότητες; Μην ψάχνεις άλλο. Εδώ είσαι.

Ψάχνεις τα σημεία με την καλύτερη θέα στον λόφο του Φιλοπάππου και έχεις βαρεθεί να διαβάζεις γενικότητες; Μην ψάχνεις άλλο. Εδώ είσαι.
Ο ωραιότερος, δημοφιλέστερος και ευκολότερα προσβάσιμος λόφος της Αθήνας, στην πραγματικότητα δεν είναι ένας, αλλά τρεις. Αν όμως ήθελες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για τον λόφο του Φιλοπάππου θα είχες κάνει κλικ εδώ, ή σε ένα από τα χιλιάδες παρόμοια κομμάτια που κυκλοφορούν για την χάρη του στο ίντερνετ. Εδώ είσαι, και είμαστε, για να μιλήσουμε για τα ωραιότερα σημεία του, για να αποθηκεύσεις τα pin που βάλαμε για σένα στο Google Maps και να πας το πρόσωπο να ζήσετε τον έρωτά σας, να αράξεις με την παρέα για μπύρες ή απλώς να καθίσεις μόνος/η σου και να ατενίζεις σκεφτικός/η σαν χαρακτήρας σε ταινία των αδελφών Κοέν.
Το μνημείο του Φιλοπάππου
Κλικ εδώ
Πρώτο και καλύτερο, και γνωστότερο όλων, το μνημείο του Γάιου Ιούλιου Αντίοχου Επιφανή Φιλοπάππου (ναι, αυτό είναι το πλήρες όνομά του) βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του λόφου, και απολαμβάνει πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και την θάλασσα, και βλέπει και ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα, με τον ήλιο να λούζει στο πορτοκαλοκόκκινο φως του την Ακρόπολη. Το προσεγγίζεις από την κύρια είσοδο του λόφου: Το πλακόστρωτο του Πικιώνη, που ξεκινά από την Αποστόλου Παύλου στο Θησείο.
Το Τηλεσκόπιο Δωρίδη
Κλικ εδώ
Βολεύει αν έρχεσαι από τα Πετράλωνα, καθότι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανηφορίσεις τα σκαλάκια στο πλάι του Αστεροσκοπείου, και εν συνεχεία να στρίψεις αριστερά, για να βρεθείς στο πλάτωμα πλάι στο Τηλεσκόπιο. Από εδώ, θα έχεις τέλεια θέα όλης της Αθήνας –η Ακρόπολη φαίνεται πιο μακριά απ’ ό,τι από το μνημείο του Φιλοπάππου, αλλά κάνει από εδώ ωραία αντίθεση με το μεγαλειώδες χάος της μικρής μας πολιτείας.
Η Πνύκα
Κλικ εδώ
Το σημείο όπου συνεδρίαζε η Εκκλησία του Δήμου, δηλαδή η συνέλευση των πολιτών στην αρχαία Αθήνα, έχει –πέρα από ιστορικό ενδιαφέρον, καθότι σώζεται μέχρι σήμερα το βήμα του ομιλητή– και ευρύχωρα πλατώματα ιδανικά για πικνίκ, και μια από τις καλύτερες «ανοιχτωσιές» του λόφου, επίσης με σούπερ θέα που πιάνει από Ακρόπολη μέχρι όρος Αιγάλεω και θάλασσα.
Η διά Κοίλης Οδός
Κλικ εδώ
Σημείο ιδανικό για τα καλοκαίρια, που χρειάζεσαι απεγνωσμένα λίγη σκιά, το χωμάτινο σήμερα μονοπάτι που ελίσσεται ανάμεσα σε φουντωτά δεντράκια ήταν κάποτε η αρχαία διά Κοίλης οδός, που συνέδεε την Ακρόπολη με το λιμάνι του Πειραιά. Σε ορισμένα σημεία της διακρίνονται καθαρά τα σημάδια που άφησαν, πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, στον δρόμο οι τροχοί των αμαξών. Στο ψηλότερο σημείο της, που θα το βρεις κάνοντας δεξιά στο πλακόστρωτο του Πικιώνη, αφότου περάσεις τον Άη Δημήτρη τον Λουμπαρδιάρη, θα βρεις και στρατηγικά τοποθετημένα παγκάκια στη σκιά των δέντρων.
Το Επτάθρονο
Κλικ εδώ
Το Επτάθρονο είναι... επτά αρχαίες «πολυθρόνες» λαξευμένες στον βράχο, που δεν είμαστε βέβαιοι σε τι ακριβώς χρησίμευαν. Κάποιοι αρχαιολόγοι λένε πως μάλλον θα ήταν δικαστήριο, άλλοι υποστηρίζουν βουλευτήριο, έχει διατυπωθεί και η άποψη ότι επρόκειτο απλώς για αρχαίο παγκάκι, να αράζει και να χαλαρώνει ο κόσμος που περνούσε από εδώ, όπως κάνεις εσύ σήμερα. Το Επτάθρονο έχει και το έξτρα αβαντάζ ότι δεν ξεμακραίνει πολύς κόσμος ως εδώ: Όσοι ξεκινούν να ανηφορίζουν το πλακόστρωτο του Πικιώνη, περνώντας τον Λουμπαρδιάρη στρίβουν είτε αριστερά προς το μνημείο του Φιλοπάππου, είτε δεξιά προς την οδό της Κοίλης που λέγαμε προηγουμένως. Πράγμα που σημαίνει πως εδώ είναι πιθανό(τερο) να βρεις την ησυχία σου. Κλείσιμο ματιού.