"Τώρα Μπορώ και Εγώ": Το πρόγραμμα που δίνει στις γυναίκες ίσες ευκαιρίες

Το WSPC, σε συνεργασία με το Gérard Basset Foundation, προσφέρει για δεύτερη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τομέα του κρασιού, των αποσταγμάτων και των ροφημάτων σε 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών. Μάθετε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε.

Τώρα Μπορώ και Εγώ: Το πρόγραμμα που δίνει στις γυναίκες ίσες ευκαιρίες

Μετά από την πρώτη περσινή επιτυχημένη δράση, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τώρα Μπορώ και Εγώ» επιστρέφει. Συγκεκριμένα, αφορά το Εκπαιδευτικό Σχήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Μονογονεϊκής  Οικογένειας, μέσα από το οποίο, άλλες 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών θα λάβουν 100% επιδοτούμενη εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και τον Καφέ-Τσάι-Κακάο, με στόχο μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και αναβάθμισης (up-skilling) στον χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού.

Το εκπαιδευτικό Σχήμα

Τρία εκπαιδευτικά προγράμματα – με δίδακτρα που ξεπερνούν τα €1.100 ανά συμμετέχουσα – επιδοτούνται εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Gérard Basset
Foundation, στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη εκπαιδευτική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών-μητέρων, οι οποίες, συνήθως, δεν διαθέτουν το
πλεόνασμα αυτό που χρειάζεται για την εκπαίδευσή τους. Η εν λόγω εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 41 ώρες (διδασκαλίας και εξετάσεων). Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, μετά τις εξετάσεις, διασφαλίζει στην κάθε σπουδάστρια την απόκτηση τριών Πιστοποιήσεων με παγκόσμιο κύρος και ισχύ.

Η γνώση και η πιστοποίηση του σύνθετου αυτού προγράμματος δίνει την ευκαιρία σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας για αναζήτηση και εύρεση εργασίας, αλλά και τη δυνατότητα να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους σε σχέση με την καριέρα τους, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εύρεση εργασίας, καθώς και στο χτίσιμο μιας νέας πορείας στην Ελλάδα, ή και το εξωτερικό.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για τη διαδικασία πατήστε εδώ.

Οι Στρατηγικοί Εταίροι
Οι στρατηγικοί εταίροι του προγράμματος, όπως και πέρυσι, είναι η αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη σχολή WSPC και το Ίδρυμα Gérard Basset.

GERARD BASSET FOUNDATION

Το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργήθηκε στη μνήμη του Γάλλου Gérard Basset (1957-2019), ΟBE MW MS MBA OIV MSc - της ύψιστης μορφής στην ιστορία της Οινοχοΐας. Θεωρείται ο καλύτερος Σομελιέ στον κόσμο και ο μοναδικός άνθρωπος που είχε τον τίτλο Master of Wine ταυτόχρονα με τους Master Sommelier, Bordeaux KEDGE Wine MBA και OIV MSc.

Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τη σύζυγο του Nina Basset και τον γιο του Romané Basset, προς τιμήν της αξιοσύνης και του μεγάλου κληροδοτήματος που άφησε πίσω του ο Gérard Basset.

Με όραμα που πηγάζει από την ίδια την προσωπικότητα του Gérard Basset – παγκοσμίως γνωστού όχι μόνο για τον επαγγελματισμό του  αλλά και για τη γενναιοδωρία του, την ταπεινότητα και την καλοσύνη του –, χρηματοδοτεί ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας. Έμφαση δίνεται στην παγκόσμια ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη εκπαιδευμένων και καταρτισμένων στη βιομηχανία του κρασιού, των οινοπνευματωδών ποτών, του τουρισμού και της φιλοξενίας.

WSPC

Το WSPC, με έδρα την Αθήνα, είναι το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πλέον έγκριτο εκπαιδευτικό παράρτημα στη Νότια Ευρώπη, εξασφαλίζοντας στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη Αλκοολούχων ποτών, καθώς και της Οινοχοΐας.

Το WSPC συνεργάζεται με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς παρέχοντας πιστοποιήσεις με παγκόσμιο κύρος και ισχύ στα προγράμματά του. 

Είναι Approved Programme Provider των:
·  Wine & Spirits Education Trust (WSET UK),
·  Court of Master Sommeliers (MS UK),
·  Beverage Standards Association (BSA UK) και
·  Wine Scholar Guild (USA)

Μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, πρόεδρος του WSPC, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της δια βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας, με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Ξεκίνησε το 2023, όντας το πρώτο μεγάλο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση, και είμαστε περήφανοι που η δράση αυτή θα συνεχιστεί και το 2024, έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη και, φυσικά, το όραμα του σπουδαίου Gérard Basset».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v