Στο Dirty Sanchez η αλεγρία ξεχειλίζει!

Η δεύτερη χρονιά του Dirty Sanchez το βρίσκει ακόμα πιο αλέγρο και νόστιμο.

Στο Dirty Sanchez η αλεγρία ξεχειλίζει!

Δεν είναι που έχω πάει στο Dirty Sanchez κάποιες φορές, είναι και που κάθε φορά που περνώ από εκεί το βλέπω γεμάτο, είναι και που καταλαβαίνω πόσο αρέσει σε πολλούς φίλους μου μέσα από τα stories τους στα social media. Τυχαίο; Καθόλου. Γιατί; Μα είναι απλό, γιατί η αλεγρία περισσεύει! Περισσεύει στα χρώματα, στα ποτά, στο φαγητό, στη μουσική, στην εξυπηρέτηση.

Την περασμένη εβδομάδα που ξαναπήγα με σκοπό να δοκιμάσω τι καινούργιο έχουν ετοιμάσει στην κουζίνα και στο μπαρ, ήταν το πιο παγωμένο βράδυ του φετινού χειμώνα και μάλιστα ομολογώ πως ξεκόλλησα από το σπίτι μου με μια κάποια δυσκολία. Μαντέψτε: με ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία αποφάσισα να ξεκολλήσω από το Dirty Sanchez στο τέλος της βραδιάς.

 

Ας τα πιάσουμε με τη σειρά. Πίσω από τη μπάρα, ο bartender Μάριος Βόκρης δεν εκτελεί απλώς την ομολογουμένως εμπνευσμένη λίστα των κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος mixologist Μανώλης Λυκιαρδόπουλος. Στα ποτά που ετοιμάζει με εμφανές το κέφι με το οποίο δουλεύει και κινείται, είτε αυτά είναι από τη λίστα είτε αποτέλεσμα μιας ειδικής επιθυμίας του πελάτη, διακρίνει κανείς το ταλέντο, το καλό του ένστικτο και τα επιδέξια χέρια του. Κι όπως δύσκολα η κουζίνα του Μεξικού συνδυάζεται με κρασί, η συντροφιά των κοκτέιλ κρατάει όλο το βράδυ κι έτσι κανείς δεν μένει σε ένα μόνο ποτό. Εγώ δοκίμασα την υπέροχη Paloma με ιβίσκο, ginger και την αγαπημένη μου πικρούτσικη grapefruit soda, την έξοχη Tommy’s Margarita -από τις πολλές που φτιάχνουν εδώ- με νότες περγαμόντου, κάρδαμου και μέντας και το άκρως αρωματικό Cucumber Smash με βασιλικό, ginger και jalapeno bitters. Κράτησα και σημείωση για την επόμενη φορά για να δοκιμάσω τη dirty εκδοχή του Bloody Mary.

 

Στα του φαγητού, ο τολμηρός, πρωτότυπος και πάντα νόστιμος σεφ Σπύρος Μαυροειδής, ξεδιπλώνει για άλλη μια φορά το ταλέντο του στο να παντρεύει αρώματα και γεύσεις, ταξιδεύοντάς μας στο Μεξικό με αναπάντεχες ενδιάμεσες στάσεις στο Περού, την Ιαπωνία, την Κορέα. Το υποδειγματικά φτιαγμένο guacamole με τα τρίχρωμα nachos παραμένει σταθερή αξία κι εξαφανίζεται στο άψε-σβήσε. Το ίδιο και τα tacos, με δικό μου αγαπημένο αυτό με τον τόνο, την έξτρα αρωματική ιαπωνική πάστα Yuzu koshō και φρέσκο κόλιανδρο. Στο aquachile ceviche το φίνο λαβράκι συναντά το καλαμπόκι kimchi (kimchi είναι η Κορεάτικη μέθοδος τουρσιού), την κινόα, το αγγούρι και το αβοκάντο σε ένα χαρούμενο παιχνίδι μεταξύ ξινού και αλμυρού, αψάδας και απαλότητας. Αγάπησα σφοδρά την tostada του μοχαρίσιου ταρτάρ για το εθιστικό κάψιμο από wasabi το οποίο, όμως, όσο γρήγορα εκρήγνυται στο στόμα, άλλο τόσο ξαφνικά, σχεδόν ακαριαία, εξαφανίζεται, με αποτέλεσμα να μην θέλεις να τελειώσει, ακόμα κι αν δεν είσαι συνηθισμένος στα καυτερά. Για τις patatas bravas, σε αντίθεση με τον περισσότερο κόσμο, ποτέ δεν τρελαινόμουν, παραδέχομαι, όμως, πως εδώ είναι πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο: τριπλοτηγανισμένες, τραγανές απ’ έξω κι αφράτες στο εσωτερικό, περιχυμένες με salsa sour cream αρωματισμένη με καπνιστό chipotle chili, με το ζόρι συγκρατήθηκα σε μια λογική ποσότητα. To ossobuco barbacoa, δηλ. barbecue, λιώνει στο στόμα και έχει για παρέα του καλαμπόκι kimchi και πιπερίτσες padron που είναι πικάντικες αλλά όχι έξτρα καυτερές. Τα επιδόρπια είναι τρία στον αριθμό κι εγώ δοκίμασα δύο: την Pavlova στην οποία όμως θα ήθελα την μαρέγκα πιο μαστιχωτή και λιγότερο μπισκοτένια και το σοκολατένιο moelleux με παγωτό αλμυρής καραμέλας και καραμελωμένα peanuts, μια ξεγυρισμένη γλυκιά αμαρτία.

 

Το βράδυ που πήγα η μουσική ήταν απόλυτα του γούστου μου, mainstream ροκ με μια καλή δόση sophistication, ενώ το Dirty Sanchez φημίζεται και για τις χορευτικές live λάτιν βραδιές του, όταν η alegria χτυπάει κόκκινο και ξεχειλίζει!

Πληροφορίες

Dirty Sanchez
Ολυμπιονικών 310
154 51 Νέο Ψυχικό
Τηλ. 21 0675 5345

Site
Facebook
Instagram

Στο site θα βρείτε το μενού και τις τιμές, ενώ ακολουθώντας τις σελίδες σε Facebook και Instagram θα μαθαίνετε για τις live μουσικές βραδιές και τα άλλα events.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v