10 Urban Roof: Παράθυρο στην πόλη

Το 10 Urban Roof στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park φέρνει από τα παράθυρά του φρέσκο αέρα αισιοδοξίας και αστικής ευεξίας.

10 Urban Roof: Παράθυρο στην πόλη

Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κυψέλη και ζώντας πάλι εδώ, το Πεδίον του Άρεως και τα πέριξ αυτού ήταν στη ζωή μου από μικρό παιδί. Η απόλυτα φυσική και αυτόματη κατάληξη μετά από τις βόλτες και το παιχνίδι στο πάρκο ήταν το κέρασμα του πατέρα μου στο καφέ-μπαρ του ξενοδοχείου Radisson Blu Park (τότε λεγόταν Park Hotel). Τα χρόνια κύλησαν, μεσολάβησαν μετακομίσεις οικογενειακές και προσωπικές σε άλλα μέρη της Αθήνας και του εξωτερικού, η γειτονιά και το πάρκο πέρασαν από σαράντα κύματα, μέχρι που σήμερα τα σημάδια δείχνουν πως επιτέλους η ζωή θα ξαναβρεί την ανθρώπινη διάστασή της.

Γι’ αυτό ήμουν πολύ χαρούμενη όταν έλαβα την πρόσκληση για τη γιορτή των εγκαινίων του 10 Urban Roof, του ανανεωμένου rooftop του ξενοδοχείου στον 10ο όροφό του, από όπου δόθηκε η έμπνευση για το όνομα, αλλά και από το γεγονός ότι η διεύθυνση είναι το νούμερο 10 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η αρχιτέκτονας Αφροδίτη Μπονάτσου ανέδειξε με τη σφραγίδα της όλα όσα κάνουν την πόλη μας μοναδική, ενώ έδωσε στον χώρο μια ιδιαίτερη ταυτότητα. Αγνώριστη είναι η ταράτσα! Επιβλητικά ατμοσφαιρική αλλά και απόλυτα φιλική, καταπράσινη, πλούσια και λιτή συγχρόνως, σου δημιουργεί, με την πρώτη κιόλας ματιά, την αίσθηση της χαράς της ζωής. Αυτή την τόσο πολύτιμη αίσθηση που ο καθένας μας γυρεύει να βρει μέσα στην καθημερινότητα της Αθήνας. Κι αν αυτό ακούγεται σαν ευχή χωρίς αντίκρισμα, σαν ουτοπία, εδώ γίνεται πραγματικότητα.   

Ξεκινώντας από την εξωτικά κατάφυτη πισίνα, τα χωρίσματα στη μια πλευρά της που δημιουργούν ιδιωτικές γωνιές με θέα στο πάρκο, το μπαρ στο βάθος όπου φτιάχνονται δροσερά κοκτέιλ από τον bartender Δημήτρη Παπαιωάννου και την ομάδα του, τα sunbeds που μετατρέπονται από το απόγευμα και μετά σε αναπαυτικούς καναπέδες, ο χώρος αυτός χαρίζει ευζωία όλες τις ώρες της ημέρας.

Ένα επίπεδο πιο ψηλά βρίσκεσαι στο εστιατόριο. Με το που ανεβαίνεις τα λιγοστά σκαλιά, μένεις με το στόμα ανοιχτό. Άλλο να σας το λέω κι άλλο να το βλέπετε. Δεν ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις‧ τον ουρανό με τ’ άστρα, την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό, τον Υμηττό; Την πόλη που τόσο πιο ωραία φαντάζει τα βράδια; Οι, ομολογουμένως, πολύ όμορφες εικόνες που αποτύπωσε με τον φακό του ο φωτογράφος Γιώργος Καπλανίδης μεταφέρουν πιστά την αίσθηση, αλλά όταν βρεθείτε εκεί, αυτή θα πολλαπλασιαστεί επί χίλια.

Πολύ ταιριαστά είναι και όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν το εστιατόριο, από τα τραπέζια και τα εξαιρετικά άνετα καθίσματα μέχρι τα σερβίτσια και τα λουλούδια. Όλα είναι κομψά και λιτά, ενώ αφήνουν κι αυτά τον πρώτο λόγο στη θέα. Ο αγαπημένος σεφ και παλιός μου φίλος Hervé Pronzato ο οποίος είχε βάλει το εστιατόριο του ξενοδοχείου στον χάρτη με τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας (θα το θυμόσαστε, ίσως, με το μέχρι πρότινος όνομά του ‘St’Astra’), επέστρεψε εδώ για να συνεχίσει να εκπλήσσει τον ουρανίσκο μας με το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του, καθώς και με την άσβεστη αγάπη του για τη γαστρονομία. Την βραδιά των εγκαινίων για την οποία γράφω σήμερα που ήταν πάρτι, τα εδέσματα ήταν φυσικό να είναι finger food, όμως άφησαν να φανεί  ο τρόπος που έχει επιλέξει ο Hervé να εκφραστεί εδώ. Η γλώσσα που μιλάει καθρεφτίζει τον πάντα ανήσυχο, περιπετειώδη χαρακτήρα του και μεταφέρει στο φαγητό τις εικόνες και τις γεύσεις από τις περιπλανήσεις του εντός και εκτός της Ελλάδας. Πραγματικά ανυπομονώ να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο σύντομα στο εστιατόριο του 10 Urban Roof για να γευτώ ένα κομμάτι των ταξιδιών του στον κόσμο.

Κλείνοντας, κι αφού συγχαρώ την κ. Φλώρα Παρασκευοπούλου της εταιρίας επικοινωνίας Press-à-Porter για την πολύ πετυχημένη, χαρούμενη βραδιά των εγκαινίων που οργάνωσε, οφείλω, ως Αθηναία που λατρεύει την πόλη της (κι ας γκρινιάζω συχνά-πυκνά για τα στραβά της‧ αγάπη είναι κι αυτό!), κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Μαρί Δεβερίκου, Διευθύνουσα Σύμβουλο του ξενοδοχείου, για τα παράθυρα, τα κυριολεκτικά και τα νοερά, που άφησε διάπλατα ανοιχτά, για να μας οδηγούν σε δρόμους φωτεινούς.

INFOS

10 Urban Roof
Radisson Blu Park, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10
10ος όροφος

Tηλ.: 210 88 94 550

Website: www.10urbanroof.com

Facebook: 10urbanroof

Instagram: @10urbanroof

Ωράριο:

Καθημερινά, 10:30 – 01:00

Ωράριο Εστιατορίου: 19:00 – 24:00

Υπεύθυνος: Πάνος Παππάς

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v