Το METAXA τολμά και πάλι, ανοίγοντας αναπάντεχες συζητήσεις με την τέχνη

Εμπνευσμένο από το μήνυμα της καμπάνιας του ‘Taste the Unexpected’, το METAXA προσκαλεί τους καταναλωτές σε ένα ταξίδι όπου τα πάντα είναι δυνατά, μέσα από μια σειρά unexpected διαλόγων μεταξύ τριών mixologists και τριών καλλιτεχνών οι οποίοι δίνουν πνοή σε απρόβλεπτες δημιουργίες.

Το METAXA τολμά και πάλι, ανοίγοντας αναπάντεχες συζητήσεις με την τέχνη

Tο METAXA, το ξεχωριστό ελληνικό απόσταγμα, μετακινείται με τόλμη στη στιγμή του aperitif. Αυτό το μοναδικό ποτό, με τον κεχριμπαρένιο χαρακτήρα που αντιστέκεται στα καθιερωμένα και τα προφανή από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του κιόλας, το 1888, ακόμα μέχρι σήμερα δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί. Χάρη στην προέλευση και τη μοναδική του συνταγή από το εντυπωσιακό πάντρεμα γλυκού Μοσχάτου, ωριμασμένων αποσταγμάτων και αρωματικών Μεσογειακών βοτάνων, το METAXA δεν είναι ούτε cognac, ούτε brandy.

Μέσω της πρόσφατης 360ο  καμπάνιας ‘Taste the Unexpected’ που λανσαρίστηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, με έμφαση στα digital media και στοχεύοντας στη νεότερη γενιά καταναλωτών, το METAXA οραματίζεται εκ νέου την ώρα του απεριτίφ και την ταυτίζει με το θετικό συναίσθημα του ηλιοβασιλέματος και της ζεστασιάς. Αυτή η χρυσή ώρα στο τέλος της ημέρας είναι η ιδανική στιγμή για να ανακαλύψει κανείς τις μοναδικές φρουτώδεις και έντονες αρωματικές γεύσεις του αυθεντικού Ελληνικού αποστάγματος μέσα από υπέροχα, ευφάνταστα cocktails, με το αγαπημένο brand να μας συστήνει το ‘METAXA Amber Hour’.

Σήμερα, το METAXA και καινοτομεί για άλλη μια φορά, εξελίσσοντας τη καμπάνια του. Με αφετηρία το ‘Taste the Unexpected’, τρεις Έλληνες Mixologists συναντούν τρεις σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες. Κάθε μέλος του δημιουργικού διδύμου δουλεύει παράλληλα και ερμηνεύει τον μοναδικό χαρακτήρα του METAXA 12 Αστέρων μέσα από τη δική του τέχνη. Τα ‘Unexpected Conversations’ αποτελούν μια δημιουργική πρόκληση μεταξύ συναρπαστικών προσωπικοτήτων έχοντας ως πηγή τις διαχρονικές και περίπλοκες γεύσεις του κεχριμπαρένιου ποτού.

Η Dorothée Heriard Dubreuil, Managing Director του House of METAXA, δήλωσε: «Όπως το METAXA δημιουργείται από το πάντρεμα των κρασιών Μοσχάτου και αποσταγμάτων κρασιού, έτσι συνεχίζει να εκπλήσσει, συνδυάζοντας δύο διαφορετικούς κόσμους: την ΤΕΧΝΗ και το MIXOLOGY. Στη σειρά των ‘Unexpected Conversations’, καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους συνεργάζονται για να προσφέρουν τη δική τους ερμηνεία του METAXA μέσα από μια φρέσκια και παιχνιδιάρικη ματιά».

Τα δημιουργικά ντουέτα απαρτίζουν: Ο Στέλιος Φελώνης, bar manager του Mandala, που συναντά τον visual artist Gera 1, η Γεωργία Γεωργακοπούλου, bar manager των The Clumsies, που δημιουργεί με τη choreographer και art director Νεφέλη Θεοδότου, και η Πόπη Σεβαστού, bar manager του Nolanverse, που παρέα με την ομάδα των δημιουργών του Madame Fraise & Noble, Ευγένιο Βαρδακαστάνη & Γιάννη Κίκιρα, συνθέτουν το δικό τους unexpected αποτέλεσμα.

Στα digital videos των Unexpected Conversations οι επιδέξιες κινήσεις των Mixologists, καθώς δημιουργούν το δικό τους METAXA 12 Αστέρων cocktail, ταιριάζουν αρμονικά με τις κινήσεις των καλλιτεχνών που συνεργάζονται, εκφράζοντας μοναδικά τη δεξιοτεχνία του blending… και την τέχνη της δημιουργίας του METAXA!

Πριν από λίγες μέρες, οι διάλογοι «πήραν ζωή» σε ένα μοναδικό event όπου οι πρωταγωνιστές υποδέχτηκαν εκπροσώπους των media στο ξενοδοχείο The Artist, στου Ψυρρή, που παλαιότερα υπήρξε «στέγη» των street artists της πόλης. Πίσω από την μπάρα βρέθηκαν οι τρεις bartenders που προσέφεραν στο κοινό τα cocktails των Unexpected Conversations, ενώ οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και το έργο του Gera 1 με πρωταγωνιστή το METAXA 12 Aστέρων.

Οι δημιουργικοί διάλογοι αποτέλεσαν την έμπνευση για τη δημιουργία τριών πρωτότυπων cocktails από τους τρεις Mixologists και για ένα συναρπαστικό έργο τέχνης, που απεικονίζει δύο γυναικείες φιγούρες να απολαμβάνουν κοκτέιλ METAXA 12 Aστέρων από τον Gera 1, το οποίο τώρα στολίζει τον τοίχο του ξενοδοχείου.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς έρχονται ακόμα περισσότερα unexpected concepts τον Οκτώβριο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα unexpected conversations στα social media του METAXA

@metaxa.official

www.metaxa.com

#metaxa #metaxacocktails #tastetheunexpected

Απολαύστε υπεύθυνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΜΕΤΑΞΑ
Από το 1888, ο Οίκος Μεταξά βρίσκεται σε ένα δημιουργικό ταξίδι για να προσφέρει ένα μοναδικό κεχριμπαρένιο ποτό. Γευθείτε τη μοναδική εμπειρία των Μοσχάτων της Σάμου, των παλαιωμένων οινικών αποσταγμάτων και των βοτάνων της Μεσογείου, για μια έντονη γευστική απαλότητα. Από το 2000, ο Οίκος Μεταξά είναι υπερήφανο μέλος του ομίλου Rémy Cointreau. Σήμερα, το ΜΕΤΑΧΑ κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στα ποιοτικά amber spirits παγκοσμίως, επεκτείνοντας την παρουσία του σε όλο τον κόσμο. Ο Οίκος Μεταξά εξάγει σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v