Dathènes, μια μπίρα για την Αθήνα

Η Αθήνα απέκτησε τη δική της μπίρα που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε και να γευθούμε την πόλη μας.

Dathènes, μια μπίρα για την Αθήνα

Αγαπώ την Αθήνα και το δηλώνω σε κάθε ευκαιρία. Την αγαπώ όλες τις εποχές, μα το καλοκαίρι λίγο παραπάνω. Γι’ αυτό και είμαι πολύ χαρούμενη που η πόλη μου απέκτησε τη δική της μπύρα. Dathènes (ντατέν), της Αθήνας δηλαδή, είναι το έξυπνο, παιχνιδιάρικο όνομα που της χάρισαν. Με μότο της το Savor the City, μας ξεσηκώνει για να ανακαλύψουμε, να γευθούμε, να απολαύσουμε την Αθήνα. Να πάρουμε κάτι από τη ζωντάνια της.

Καστανόξανθη και λαμπερή, νόστιμη κι ευκολόπιοτη, η Dathènes είναι η πρώτη craft lager μπίρα αργής ζυθοποίησης, κλεισμένη σε ένα μπουκάλι-ζωγραφιά με ετικέτα που χωρίζεται στα τρία, συμβολίζοντας τον ήλιο, τη θάλασσα και την καρδιά της πόλης.


Φωτό: Αγάπη Μαργετίδη

Πίσω από την Dathènes βρίσκεται η ομάδα της Deals που ασχολείται από το 1986 με την εισαγωγή και τη διανομή των πιο εκλεκτών γαστρονομικών προϊόντων στις κατηγορίες του κρασιού, της μπίρας, των οινοπνευματωδών ποτών, των τροφίμων και του εξοπλισμού. Ο Γιώργος Λούκας, πολύτιμος συνεργάτης της Deals, αναλύοντας το γευστικό προφίλ της Dathènes, αναφέρει: «Η Dathènes διαθέτει σταρένιο χρώμα, φυσαλίδες με διάρκεια και πλούσιο συνεκτικό αφρό. Αρωματικά ξεκινάει με βυνώδη αίσθηση, αρκετά έντονες βοτανικές και ανθικές εκφράσεις από τους λυκίσκους και νότες γκέιπφρουτ και ώριμου μάνγκο. Στο στόμα γεμάτη με πλούσια γεύση, στην οποία τα δημητριακά δίνουν τη θέση τους στην όμορφη πικράδα του λυκίσκου προσφέροντας μια δροσιστική αίσθηση. Στο τελείωμά της αφήνει μια πικάντικη, καβουρδισμένη και βοτανική επίγευση».


Φωτό: Αγάπη Μαργετίδη

Η Dathènes έκανε το ντεμπούτο της ένα όμορφο αθηναϊκό απόγευμα του Ιουνίου στο Athénée της οδού Βουκουρεστίου, όπου είχα την ευκαιρία να την δοκιμάσω με ωραία παρέα και, τσουγκρίζοντας το ποτήρι μου, να της ευχηθώ «καλό δρόμο» στης Αθήνας τα όμορφα μέρη.


Φωτό: Θάνος Λαϊνάς

Website: www.dathenesbeer.com/
Facebook: www.facebook.com/dathenesbeer
Instagram: @dathenes_beer
Διανομή: Deals SA

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v