Στον κήπο του Fuga το καλοκαίρι έχει απίθανη γεύση

Ο κήπος του Fuga άνοιξε κι αυτό το καλοκαίρι και μας περιμένει για να μας ξεμυαλίσει.

Στον κήπο του Fuga το καλοκαίρι έχει απίθανη γεύση

Όσο ωραίο είναι να χαζεύεις την Αθήνα από τη βεράντα της χειμωνιάτικης σάλας του Fuga Restaurant & Bar του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, άλλο τόσο όμορφα αισθάνεσαι ανάμεσα στα λουλούδια και τα δέντρα του υπέροχου κήπου όταν πιάσει να καλοκαιριάζει. Όπως έχω γράψει παλιότερα, ο κήπος του Fuga είναι από τα πιο αγαπημένα μου σημεία στην Αθήνα στα οποία κρύβομαι από τους καλοκαιριάτικους καύσωνες. Παρόλο που όχι μόνο καύσωνα δεν έχουμε δει ακόμα, αλλά καλά καλά ούτε σωστό καλοκαίρι δεν έχει φανεί, τα τραπεζάκια έξω είναι εδώ. Στο κάτω κάτω της γραφής, τι τις έχουμε τις εσάρπες και τις ζακέτες;

Άνοιξε, λοιπόν, ο κήπος του Fuga και μας υποδέχτηκε προ ημερών για να μας δείξει τι καινούργιο σκέφτηκαν για το καλοκαίρι του 2023. Το εστιατόριο, παραμένοντας πιστό στα γαστρονομικά ταξίδια και στη χαρά που μας δίνουν, φωτίζει φέτος τρεις χάρτες του γευστικού κόσμου, της Ιαπωνίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Τρεις διαφορετικές χώρες που μοιράζονται ένα κοινό, αυτό της πλούσιας γαστρονομικής παράδοσης, χαρίζοντας έντονες συγκινήσεις.

Έτσι, η απίθανα νόστιμη Yuka Aoyama (γνωστή για τη μαεστρία της στο σούσι και στην κουζίνα της Ασίας γενικότερα) ενισχύει την ομάδα του σεφ Μίλτου Κώτση και η μεταδοτική της ενέργεια φτάνει σε μας ως απογειωτική γεύση στη βεντάλια των ωμών και μαριναρισμένων ψαρικών. Τα κοντραρίσματα μεταξύ των ολόφρεσκων και άριστα ποιοτικά υλικών στα nigiri, τα rolls και τα ceviche, όχι μόνο δεν καταλήγουν σε σύγκρουση και μπλέξιμο, αλλά φέρνουν, με έναν τρόπο θαυμαστό, καθαρές και ισορροπημένες γεύσεις. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την πανέμορφη εικόνα, τη συγχρόνως απλή, σοφιστικέ και φινετσάτη, όπως μοναδικά διδάσκει η αισθητική της Ιαπωνίας, το ασιατικό μέρος του μενού είναι από μόνο του λόγος για να πας στο Fuga.

Η αγαπημένη Ιταλία εκφράζεται μέσα από τα ικανά και έμπειρα χέρια του Δαμιανού Σιδηροκανέλλη, στενού συνεργάτη του αείμνηστου Fabrizio Buliani και άξιου συνεχιστή του έργου του. Τα arancini που γεύθηκα εκείνο το βράδυ ως δείγμα της δουλειάς του, ήταν υπερνόστιμα.

Το κομμάτι της Ισπανίας λάμπει, επίσης, μέσα από εδέσματα που φέρουν την επιμέλεια κορυφαίων Ισπανών σεφ, συνεργατών των εστιατορίων του Απόστολου Τραστέλη. Το απόλυτο, για μένα, πιάτο αυτής της σειράς είναι ο αστακός που συνδυάζεται με Ιβηρικό λουκάνικο sobrasada και αυγό ποσέ.

Η δροσιά και ο φίνος, όσο και αναπάντεχος, συνδυασμός του παγωτού από καπνιστό τυρί με την κρύα σούπα από κόκκινα φρούτα, ήταν ο ορισμός του επιλόγου ενός καλοκαιρινού δείπνου.

Είναι γνωστό ότι στην κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή μπάρα του Fuga φτιάχνουν εξίσου εντυπωσιακά κοκτέιλ. Η παράδοση συνεχίζεται και φέτος με τη δυνατή παρουσία της Γεωργίας Γεωργακοπούλου (γνωστής μας mixologist και bar manager του Clumsies) η οποία έχει αναλάβει να βάλει τη δική της σφραγίδα στη λίστα των κοκτέιλ. Τα δείγματα είναι εξαιρετικά, ενώ τη δική μου καρδιά έκλεψε το έξτρα umami «γήινο» Honey Bee με βάση γιαπωνέζικο ουίσκι και παραστάτες το μέλι, τον καφέ και το μανιτάρι shiitake.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την υποδοχή και την περιποίηση από τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με αυτά τα καθήκοντα. Συνδυάζοντας σε σωστές αναλογίες τη θέρμη με τον επαγγελματισμό και την επιμέλεια, κάνουν τον φιλοξενούμενο να αισθάνεται απολύτως άνετα με όποιον τρόπο επιλέξει να περάσει την βραδιά του στο Fuga. Να απολαύσει μόνο το ποτό του, να το συνδυάσει με τσιμπολόγημα ή πλήρες δείπνο, να μοιραστεί ή όχι τα πιάτα με την παρέα του, στο μπαρ ή σε τραπέζι, η επιλογή είναι δική του.

Πληροφορίες

Fuga Restaurant & Bar
Κόκαλη 1, πίσω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τηλ.: 21 0724 2979

Διατίθεται χώρος στάθμευσης ειδικά για τους θαμώνες του Fuga στο επίπεδο -3 του parking του Μεγάρου, με άμεση πρόσβαση στο εστιατόριο.

www.fugarestaurant.gr

Κόστος: Υπολογίστε περίπου € 50-55 το άτομο χωρίς ποτό ή κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v