Ο κύβος ερρίφθη! Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων Specialist Awards για το 2023

Δείτε τους νικητές των βραβείων Specialist Awards τα οποία αναδεικνύουν ό,τι καλύτερο παράγει η χώρα μας.

Ο κύβος ερρίφθη! Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων Specialist Awards για το 2023

Μετά από 12 μήνες προετοιμασίας, εκατοντάδες ώρες γευσιγνωσίας από 80 κριτές για 574 προϊόντα σε 32 κατηγορίες, ολοκληρώθηκε ο 4ος διαγωνισμός Specialist Awards και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν προ ολίγων ημερών. Για την κάθε κατηγορία υπήρχε ένα πάνελ που αποτελείτο από 5 κριτές, ενώ ο κάθε κριτής συμπλήρωσε ένα εξειδικευμένο και ξεχωριστό ανά κατηγορία ερωτηματολόγιο 20 κριτηρίων. Επίσης, σε κάθε πάνελ υπήρχε ένας συντονιστής εκ μέρους των διοργανωτών, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την τήρηση της διαδικασίας και τη συλλογή των αποτελεσμάτων σε σφραγισμένους φακέλους, υπογεγραμμένους από τον κάθε κριτή.

Από τα 574 προϊόντα που αξιολογήθηκαν, βραβεία έλαβαν τα 352: 10 πλατινένια, 105 χρυσά, 118 ασημένια και 119 χάλκινα, ενώ φέτος προστέθηκε μία νέα κατηγορία που ανέδειξε 12 κορυφαίους Έλληνες παραγωγούς (Specialist Producer of the Year).

Στην φετινή διοργάνωση, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το in2life ήταν Χορηγός Επικοινωνίας και εγώ προσωπικά είχα ξανά την τιμή να συμμετάσχω ως κριτής σε δύο κατηγορίες προϊόντων. Έτσι, είμαι σε θέση να σας μεταφέρω, από πρώτο χέρι, τον επαγγελματισμό των διοργανωτών και των κριτών γι’ αυτή τη διαδικασία που όχι μόνον εξακολουθεί, αλλά βάζει κάθε φορά τον πήχυ ψηλότερα, ούτως ώστε τα Ελληνικά προϊόντα να γίνονται όλο και πιο ποιοτικά, σε πολλές περιπτώσεις καινοτόμα, να εκσυγχρονίζονται με φαντασία και καλαισθησία ως προς τις συσκευασίες τους και να γίνονται, με αυτόν τον τρόπο, άξιοι πρεσβευτές της χώρας μας εντός και εκτός των συνόρων της.

Δεν μπορώ να μην αναφέρω ονομαστικά και να μην συγχαρώ τον Αλέξανδρο Στεφανίδη, εμπνευστή των βραβείων, ο οποίος από το 2016 έχει κάνει σημαία και σκοπό του την ανάδειξη της ποιότητας των Ελληνικών προϊόντων, αλλά και την ενθάρρυνση των παραγωγών για συνεχή βελτίωση. Πολύτιμη αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η Γιάννα Μπαλαφούτη η οποία υπηρετεί, εδώ και πολλά χρόνια, την Ελληνική Γαστρονομία από πολλές θέσεις, ενώ έχει υπάρξει στο παρελθόν και η ίδια δημιουργός εξαιρετικών προϊόντων.

Θέλω, επίσης, να αναφερθώ και στον πολύ ιδιαίτερο χώρο που φιλοξένησε την φετινή διοργάνωση. Πρόκειται για το Open Farm Agora που βρίσκεται μέσα στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, όπου προβάλλεται με μοναδικό τρόπο, σύγχρονο και εξαιρετικά καλαίσθητο, μέσα από εκδηλώσεις, σεμινάρια, εργαστήρια και γευσιγνωσίες και εκλεκτά προϊόντα προς πώληση, η αφρόκρεμα των παραγωγών της χώρας μας.

Δείτε εδώ τα βραβευμένα προϊόντα, μελετήστε τα, αναζητήστε τα στα παντοπωλεία και στις αγορές και αφού τα γευτείτε, νομίζω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου πως αυτή την Ελλάδα θέλουμε!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v