Χειμερινά Σ/Κ για να το ζήσεις αληθινά με τους φίλους σου

Οι παρέες γράφουν την ιστορία, για αυτό μάζεψε όλα τα αγαπημένα σου φιλαράκια κι ετοιμάσου για ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο. Εμείς θα σε στείλουμε στα καλύτερα.

Χειμερινά Σ/Κ για να το ζήσεις αληθινά με τους φίλους σου

Είτε είσαι σε σχέση είτε ανήκεις στην εξίσου συμπαθή κατηγορία των μπακουριών εργένηδων ξέρεις ότι σαν τους φίλους δεν έχει. Ωστόσο μεγαλώνοντας δυστυχώς οι υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν να παρεΐσουμε όσο θα θέλαμε. Για αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε ευκαιρία να πάει χαμένη όταν μας παρουσιάζεται για να μαζευτούμε ξανά όλα φιλαράκια τα καλά και να περάσουμε ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο. Αν πάλι προβληματίζεσαι πού να πας, σου έχουμε υπέροχους χειμερινούς προορισμούς για να διαλέξεις εκείνον που σου ταιριάζει καλύτερα.

Τρίκαλα Κορινθίας

Αν θες να περάσεις ένα τρίκαλο (pun intended) χειμωνιάτικο σαββατοκύριακο τότε τα Τρίκαλα Κορινθίας πρέπει να μπουν πολύ ψηλά στη λίστα σου μιας και βρίσκονται μόλις 100 οδηγικά λεπτά μακριά από την Αθήνα.

Άνω, Κάτω και Μεσαία, τρία χωριά σε ένα, ή ένα χωριό με τρεις ξεχωριστές συνοικίες, το χωριό των Τρικάλων είναι το πιο κοσμοπολίτικο της περιοχής και δικαίως έχει τόσους πιστούς επισκέπτες ανά τα χρόνια. Πετρόχτιστα αρχοντικά και εκκλησάκια υψώνονται όρθια σχεδόν από τον Μεσαίωνα, ενώ οι πλατανοσκέπαστες παραδοσιακές πλατείες σου δίνουν την χωριάτικη essence που λαχταράς για να καθαρίσει λίγο το μάτι από το γκρι της πόλης. Τριγύρω σου θα βρεις πέτρινες βρύσες με γάργαρο νερό να τρέχει κι ιδανικά road trips προς τη Λίμνη Δόξα, τη Λίμνη Στυμφαλία αλλά και τον Φενεό που βρίσκονται σε χιλιομετρική απόσταση αναπνοής. 

Απαραίτητη στάση για φαγητό στην ταβέρνα Όπως Παλιά εντός της οποίας η πέτρα και το ξύλο ελιάς αφθονεί προκειμένου να δοκιμάσουμε το ζηρειανό σαγανάκι, τη γεμιστή μελιτζάνα Τρικάλων με γραβιέρα, κασέρι και θρούμπι και τα σκαλοπίνια χοιρινό με σάλτσα κάστανο. Το πετρόχτιστο Mavraganeiko βρίσκεται σε υψόμετρο 1000μ. στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας κι είναι ιδανική επιλογή για να στεγάσει μια παρέα έξι ατόμων με 180€ το βράδυ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Ναύπλιο

Πάσης εποχής και παντός καιρού το Ναύπλιο είναι μια υπέροχη αφορμή για να μαζέψεις το παρεάκι σου και να το ζήσεις αληθινά στις όμορφες γωνιές του. Ούτε δύο ώρες μακριά από την Αθήνα η πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας θα σου προσφέρει παραθαλάσσιες περαντζάδες του Γύρου της Αρβανιτιάς, φωτογραφικά ενσταντανέ με φόντο το Μπούρτζι, κρυμμένες ομορφιές στο Παλαμήδι κι ατελείωτες βόλτες στα πάντοτε λουλουδιασμένα και γεμάτα θεόρατα αρχοντικά στενάκια του.

Πιες ένα καφεδάκι για να ανοίξει το μάτι στον Σκατζόχοιρο και μετά τσέκαρε τη must do λίστα σου. Αν πεινάσεις ο Νούλης θα σε τρατάρει εξαιρετικό μαμαδίσιο φαγητό ενώ ο Βασίλης θα σου φτιάξει κουνέλι στιφάδο για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Αν ψάχνεις κι ιδανικό χώρο για να μείνεις τότε αυτό το μοντέρνο διαμέρισμα δίπλα στο Παλαμήδι θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω καθώς με 117€ τη βραδιά μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι άτομα στις δωματιάρες του.

Παρνασσός

Καλή κι άγια η σταρ του χειμώνα Αράχωβα δεν λέμε, αλλά εμείς τον υπόλοιπο Παρνασσό δεν τον αλλάζουμε με τίποτα, ειδικά όταν το ημερολόγιο δείξει σαββατοκύριακο κι η παρέα είναι έτοιμη για νέες εξορμήσεις. 190 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα γίνεται λόγω χιονοδρομικού ο απόλυτος προορισμός για ερασιτέχνες κι επαγγελματίες σκιέρ που ρίχνουν κι ένα σλάλομ για χάρη μας. Όλοι οι υπόλοιποι που παθαίνουμε μια κατάρρευση μόλις ακούσουμε κατάβαση στα χιόνια μπορούμε να κάνουμε village-hopping στα όμορφα, ανεξερεύνητα χωριά στην πίσω πλευρά του βουνού, όπως είναι η Αμφίκλεια (με το μοναδικό μουσείο Άρτου της χώρας), η Βελίτσα, η Αγόριανη και η Λιλαία. Αντίστοιχα η πεζοπορία δεν πρέπει να λείψει από το ταξιδάκι μας καθώς οι διαδρομές και τα μονοπάτια του Παρνασσού μοιάζουν ταμάμ επιλογή ακόμη και για τους αρχάριους περιπατητές.

Αν βρεις χρόνο να πεταχτείς μέχρι το θεματικό μεταλλευτικό πάρκο Βαγονέτο http://www.vagonetto.gr/?lang=el στη Φωκίδα και να επισκεφτείς την πετρόχτιστη συνοικία της Χάρμαινας στην Άμφισσα. Στα του φαγητού ο Ζάχος στην Αράχωβα έχει λαχταριστές μαγειρευτές και σουβλιστές επιλογές στο μενού του, ενώ η Γκρίζα Αρκούδα στην Αγόριανη είναι μια εξαιρετική ταβερνίσια επιλογή που συχνά φέρνει και κυνήγι στο τραπέζι σου.

Το Πατρικό στην Αράχωβα θα φιλοξενήσει εσένα και την παρεούλα σου (έως και 6 άτομα) προσφέροντάς σου όλες τις ανέσεις αλλά και πρωινό δίνοντας 161€ κατ’ άτομο. 

Καλάβρυτα

Υπάρχει διχογνωμία στην παρέα για το πού θα πάτε να το ζήσετε αληθινά το επόμενο ελεύθερο χειμερινό Σ/Κ σας; Ρίξε τα Καλάβρυτα (περίπου δύο ώρες μακριά από την Αθήνα) στο τραπέζι κι όλες οι αντιστάσεις θα καμφθούν αφού όλοι μ’ ένα στόμα και μια φωνή θα συμφωνήσουν να αριβάρετε προς τα εκεί. Η πεζοπορία στο φαντασμαγορικό φαράγγι του Βουραϊκού, η απόκοσμη ομορφιά του Σπηλαίου των Λιμνών, η θρυλική ιστορία του Μέγα Σπήλαιου και της Αγίας Λαύρας, οι πηγές του Πλανητέρου και το τεράστιο πεστροφείο και οι εντυπωσιακοί καταρράκτες του Ταξιάρχη στην Άνω Βλασία θα γίνουν πολύ καλοί λόγοι να δώσεις όρκο επιστροφής στα Καλάβρυτα ξανά και ξανά.

Αν σε πιάσει μια πείνα από το road trip τότε το χουχουλιάρικο Καταφύγιο θα σε καλοταΐσει στο παραδοσιακό του ταβερνείο, κόκκορα κοκκινιστό με μακαρόνια και κατσικάκι φρικασέ. Το Filoxenia Hotel & Spa θα σου δώσει μια εξαιρετική επιλογή για τη διαμονή σου εκεί αφού με κόστος 185 ανά βράδυ, συμπεριλαμβανομένου και πρωινού. 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v