Τέλειες χειμωνιάτικες εκδρομές με λιγότερα από 100€

Στον Παρνασσό, το Ναύπλιο και τους καταρράκτες της Πέτρας, σου φτιάξαμε τρία σενάρια εκδρομής με λιγότερα από 100€ το άτομο. Ναι, αλήθεια.

Τέλειες χειμωνιάτικες εκδρομές με λιγότερα από 100€

Λαχταρά η ψυχούλα σου εκδρομή, αλλά το ταμείο είναι δραματικά μείον; Μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Εμείς είμαστε εδώ, και σου έχουμε ιδέες για Σαββατοκύριακα που περιλαμβάνουν βενζίνες, φαγητό και διαμονή με μάξιμουμ 100€ το άτομο. Ναι αλήθεια, γίνεται.

Εν αρχή τα βασικά: Πώς κάνεις οικονομία στις χειμωνιάτικες εκδρομές;

Ο νούμερο ένα λόγος που κάνει τις εκδρομές του χειμώνα ακριβότερες από τις αντίστοιχες του καλοκαιριού, είναι ότι τον χρόνο που δεν τρώμε ανάσκελα σε κάποια παραλία οι περισσότεροι τείνουμε να τον αξιοποιούμε σε καφέδες και ταβέρνες. Επειδή όμως (δεν θέλουμε να σε σοκάρουμε αλλά) ταβέρνες και café έχουμε και στην Αθήνα, το χειμερινό αντίστοιχο της παραλίας είναι τα μονοπάτια. Βλέπεις όντως τον τόπο που επισκέπτεσαι, ανοίγει λίγο το μάτι σου στη φύση –που είναι αυτό που μας λείπει περισσότερο στην Αθήνα– και είναι και εξίσου δωρεάν με τις παραλίες.

Το δεύτερο κλασικό κολπάκι οικονομίας στις εκδρομές λέει πως όσο μεγαλύτερη η παρέα, τόσο λιγότερα πληρώνει ο καθένας σε βενζίνες και διαμονή, και τόσο περισσότερα φαγητά (με τα ίδια λεφτά κατ’ άτομο) δοκιμάζει στην ταβέρνα. Το 4 είναι ο μαγικός αριθμός, για να μοιράσετε τα έξοδα αλλά να μην στριμωχτείτε κιόλας στο αυτοκίνητο, και να έχετε και την απαραίτητη αυτονομία/ ελευθερία κινήσεων στην περίπτωση που κάποιοι είναι ζευγάρι, ή γίνουν στην πορεία.

Εντάξει φτάνει με τα γενικά, πού να πάμε τώρα;

Στο Ναύπλιο και τα πέριξ του

Είναι δίπλα μας, που σημαίνει οικονομία στη βενζίνη, έχει άπειρες επιλογές διαμονής που σημαίνει πως θα βρεις και εξαιρετικές οικονομικές λύσεις, και ένα σωρό πράγματα να κάνεις και να δεις στα πέριξ, για να μην φας όλο σου το Σαββατοκύριακο τρωγοπίνοντας, και άρα ξοδεύοντας.

Διαβάστε περισσότερα - Το Ναύπλιο στα καλύτερά του 

Να τα βάλουμε κάτω: 23€ η βενζίνη και 6,45€ τα διόδια, σύνολο 60€ το πήγαινε-έλα, οπότε αν είστε δύο 30€ το άτομο. Άλλα 44€ το δίκλινο στούντιο με κουζινάκι στο Hotel Vasilis δηλαδή 22€ το άτομο, οπότε σου περισσεύουν άλλα 45€ για ένα καφεδάκι και δύο γεύματα σε ταβερνάκια σαν αυτά που σου έχουμε συγκεντρώσει εδώ

Στους καταρράκτες της Πέτρας και τον Ορχομενό

Γίνονται αμφότερα άνετα και μονοήμερη, αλλά η αλήθεια είναι πως το Σαββατοκύριακο έχει άλλη χάρη. Απέχουν μεταξύ τους μισή ώρα οδήγησης, και είναι από τις εκδρομές εκείνες που σου δίνουν την χαρά της ανακάλυψης: Οι καταρράκτες της Πέτρας είναι ένα φανταστικό φυσικό τοπίο πνιγμένο στο πράσινο, και μια πανεύκολη πεζοπορία κατάλληλη και για πιτσιρίκια, στον δε Ορχομενό θα βρεις τις πηγές όπου σύμφωνα με τον μύθο γεννήθηκαν οι Τρεις Χάριτες, αρχαίο θέατρο και κάστρο με φαντασμαγορική θέα από ψηλά στα τοπία γύρω του.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iro Kounadi (@irokounadi)

Διαβάστε περισσότερα - Φανταστικά αρχαία κοντά στην Αθήνα που πρέπει να έχεις δει | Μια τέλεια μονοήμερη στους καταρράκτες της Πέτρας 

Να τα βάλουμε κάτω: 21€ η βενζίνη, 7,20€ τα διόδια, σύνολο 28€ στον καθέναν το πήγαινε-έλα. Μετά έχουμε στα 55€ αυτά εδώ τα φανταστικά δωμάτια στον Ορχομενό το σύνολο 50,5€ το άτομο για διαμονή και βενζίνες. Σου μένει σχεδόν ακέραιο το άλλο 50ρικο, για τουλάχιστον ένα λουκούλλειο γεύμα με προβατίνα και λοιπά ρουμελιώτικα κρέατα στα κάρβουνα στον Λάζο, λίγο έξω από τον Ορχομενό, και μερικά τσιπουράκια με μεζέδες στο γλυκύτατο Καφενείο του Φαρμακοποιού, κοντά στους καταρράκτες της Πέτρας. Αν δεν τα φας όλα σε τσίπουρα, βάλε και ένα εισιτήριο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας στην επιστροφή, υποσχόμαστε πως δεν θα το μετανιώσεις.

Στους Δελφούς

Δίπλα σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, το χωριό των Δελφών σώζει παραδοσιακά την παρτίδα κάθε φορά που ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε οικονομικές επιλογές διαμονής στον Παρνασσό. Δεν είναι, όμως, μόνο οι εξαιρετικές τιμές του: Είναι και το ότι αποτελεί ωραιότατη βάση για να εξερευνήσεις την Αράχωβα, που απέχει από εδώ μόλις 11 χιλιόμετρα, αλλά και την πίσω πλευρά του βουνού που έχει χωριά κουκλίστικα όπως η Αγόριανη και η Σουβάλα. Αν πετύχεις Αλυκονίδες, θα κατηφορίσεις στο Γαλαξίδι για ουζάκια δίπλα στην θάλασσα, ενώ για περπάτημα ένα από τα πολλά φανταστικά μονοπάτια του Παρνασσού είναι αυτό που ξεκινά από τους Δελφούς και κατηφορίζει ως το χωριουδάκι τσέπης που λέγεται Χρισσό.

Διαβάστε περισσότερα - Τα SOS κάθε εκδρομής στον Παρνασσό 

Να τα βάλουμε κάτω: 30€ οι βενζίνες και 7,20€ τα διόδια ως τους Δελφούς, βάλε 40€ το άτομο πήγαινε-έλα αν είστε δύο γιατί θα κάνετε και μερικές διαδρομές στο βουνό. Άλλα 16€ το άτομο για το δίκλινο στο Ξενοδοχείο Ορφέας που έχει 33€, το σύνολο 56€ και έχεις άλλα 44€ για δύο γεύματα στην φανταστική Πεινακοθήκη στο Χρισσό και στην Παναγιώτα στην Αράχωβα. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v