Τέλειες γιορτινές εκδρομές κοντά στην Αθήνα

Στον Παρνασσό, στην Ορεινή Κορινθία και στο Ναύπλιο λέμε να περάσουμε τα πιο όμορφα και απολαυστικά γιορτινά μας Σαββατοκύριακα.

Τέλειες γιορτινές εκδρομές κοντά στην Αθήνα

Σε απόλυτα γιορτινό κλίμα, κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα (2-3 ώρες το πολύ) προσφέρονται για να κάνεις τις εκδρομές σου, να βολτάρεις σε όμορφα χωριουδάκια και να ζήσεις όμορφες στιγμές που θα σε χαλαρώσουν και θα σε αποσυμφορήσουν από το στρες της πόλης.

Τι λες; Φύγαμε;

Κλασικός και αγαπημένος Παρνασσός

Τι θα κάνεις εδώ: Θα εξερευνήσεις διάσημα και μη χωριά, από την superstar Αράχωβα και την Αγόριανη, με τον καταρράκτη της δυο βήματα από την κεντρική, λιθόστρωτη πλατεία της, μέχρι το μικρό Χρισσό και την Αμφίκλεια, με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τα μεσαιωνικά εκκλησάκια της ή τη Βελίτσα, με το φαντασμαγορικό δάσος που απλώνεται στα πόδια της. Θα πας προς τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και θα ανακαλύψεις το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας. Τέλος, θα πιάσεις τραπεζάκι σε μερικά από τα καλύτερα και πιο ζεστά ταβερνάκια της Ρούμελης, για ντόπιες συνταγές και εορταστικά γεύματα.

Που θα μείνεις: Οι Δελφοί είναι το καλύτερο στοίχημα για οικονομική διαμονή. Ενδεικτικά, από 43€ το δίκλινο ξεκινούν οι τιμές στο πάντα προσεγμένο και αγαπητό Ξενοδοχείο Κούρος, ενώ στο Hermes Delphi Hotel θα βρεις ωραιότατα δίκλινα με 70€.

Δες περισσότερα - 4 υπέροχα χωριά για φθινοπωρινά Σ/Κ στον Παρνασσό 

Ορεινή Κορινθία μοναδική μου αγάπη

Τι θα κάνεις εδώ: Θα γνωριστείς με τη Ζήρεια, και τις φαντασμαγορικές λίμνες της, τα γλυκύτατα χωριά και τις καταπράσινες πλαγιές που αυτές τις μέρες ντύνονται στα λευκά. Θα εξερευνήσεις κοσμοπολίτικα χωριά όπως τα Άνω, Κάτω και Μεσαία Τρίκαλα, ή λιγότερο γνωστά όπως η Ευρωστίνα και το Κεφαλάρι, θα τσακίσεις ντόπια κουζίνα σε δεκάδες παραδοσιακά ταβερνάκια και θα παίξεις χιονοπόλεμο (αν οι συνθήκες δεν είναι ακόμα κατάλληλες για σλάλομ) στο μικρό αλλά ωραιότατο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας.

Πού θα μείνεις: Ως δημοφιλέστατος και σούπερ κοντινός στην Αθήνα προορισμός, η Ορεινή Κορινθία έχει το μειονέκτημα των τσιμπημένων τιμών, όμως βρήκαμε ωραιότατα τετράκλινα στούντιο για να πας με παρέα στα 93€ στο Thea Studios Evrostina και στο Sugar Home στο Ξυλόκαστρο, τα ευρύχωρα στούντιο του οποίου κυμαίνονται στα 70€ το δίκλινο.

Ρομαντικό Ναύπλιο

Τι θα κάνεις εδώ: Γιορτές με άρωμα παλιάς ενετικής πόλης, νοσταλγίας και ρομαντζάδας θα κάνεις, και καθόλου άσχημα δεν θα περάσεις. Θα βολτάρεις λοιπόν στα στενά του ιστορικού κέντρου, θα πιείς αχνιστό καφεδάκι και ζεστή σοκολάτα στα cosy café του και θα αράξεις με τις ώρες στα ενδιαφέροντα ταβερνάκια του. Θα απολαύσεις τη θέα από το Παλαμήδι και θα βγάλεις σούπερ φωτογραφίες με βραδινή λήψη και θα εξερευνήσεις με το αυτοκίνητο τη Νεμέα και τα επισκέψιμα οινοποιεία της, καθώς και τον αρχαιολογικό της χώρο.

Πού θα μείνεις: Στον Anthemion Suites and Villas στην εξοχή, με τιμές που ξεκινούν από 80€ το δίκλινο και στον ρομαντικό ξενώνα Αέρινον, από 90€ το δίκλινο με πρωινό.

Διάβασε επίσης: Το Ναύπλιο στα καλύτερά του 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v