Τέλεια ζευγαριάρικα σπιτάκια για παραμυθένιες χειμωνιάτικες εκδρομές

Στον Ταΰγετο, τα Μετέωρα, τα Τζουμέρκα και αλλού, βρήκαμε φανταστικά σπιτάκια που θα στεγάσουν τα πιο ρομαντικά Σαββατοκύριακά σου.

Τέλεια ζευγαριάρικα σπιτάκια για παραμυθένιες χειμωνιάτικες εκδρομές

Φωτιά να σιγοκαίει στο τζάκι ή την ξυλόσομπα, χιονονιφάδες να στροβιλίζονται αργά έξω από το παράθυρο, ζεστή σοκολάτα (ή ζεστό κρασί, εμείς εδώ δεν κρίνουμε) στις κούπες σας, και ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο μόνο για σένα και τον έρωτά σου. Το έκανες εικόνα; Ωραία, τώρα μπορείς να το κάνεις και πράξη, σε ένα από τα σπιτάκια που σου βρήκαμε στα βουνά και τα λαγκάδια της Ελλάδας.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου (28-29/1) και είναι τελικές, περιλαμβάνουν δηλαδή κόστος καθαρισμού, προμήθειες κλπ.

Στον Μποζικά, ένα από τα ελάχιστα χωριά της Κορινθίας που παραμένουν μυστικά, αυτό εδώ το κουκλίστικο σπιτάκι που θυμίζει… σπηλιά, εξ ου και το όνομά του, The Cave, είναι φτιαγμένο για τα πιο ρομαντικά Σαββατοκύριακά σου. Απολαμβάνει πανοραμική θέα στα καρτποσταλικά τοπία γύρω του, και κοστίζει 71€ τη βραδιά για δύο άτομα.

Στην καρδιά του Ταΰγετου, στο πανέμορφο Ξηροκάμπι, αυτή εδώ η διώροφη, πέτρινη μονοκατοικία απλώνεται σε 120 τετραγωνικά, έχει σαλόνι με τζάκι και μεγάλη αυλή με φαντασμαγορική θέα στις πλαγιές του Ταΰγετου και το φαράγγι της Ρασίνας. Δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 59€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Μιλώντας για καταπληκτική θέα, τέτοια είναι και αυτή που θα απολαμβάνεις από την πλακόστρωτη αυλή αυτού του γλυκύτατου σπιτιού στην Θεισόα, κοντά στην Ανδρίτσαινα, που αγναντεύει την κοιλάδα του Αλφειού και τις βουνοπλαγιές που την αγκαλιάζουν. Μία βραδιά για δύο άτομα εδώ κοστίζει 71€.

Αν πάντα ήθελες να μείνεις σε μια ξύλινη καλύβα στο βουνό, σαν αυτές που βλέπεις στις ταινίες, στα Τζουμέρκα θα έχεις την ευκαιρία σου. Η Καλύβα του Τρύφωνα βρίσκεται στο χωριό Ράμια, και είναι… αυτό το αριστούργημα που βλέπεις στις φωτογραφίες. Η βραδιά για δύο άτομα εδώ κοστίζει 61€.

Κοίτα όμως κι αυτό το φανταστικό ξύλινο σπιτάκι, στο χωριό που λέγεται Εξοχή, 5 χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννενα. Έχει έναν ολόδικό του, καταπράσινο κήπο και φανταστικό σαλόνι με τζάκι, και κοστίζει 67€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Στο χωριό Τρικοκκιά των Γρεβενών, που είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσεις και τα Μετέωρα, αλλά και τα Γρεβενοχώρια και το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, αυτό το όμορφο σπίτι κοστίζει 61€ ανά διανυκτέρευση. 

Αυτό το φανταστικό πέτρινο σπιτάκι στον Παλαμά της Καρδίτσας, είναι επίσης κοντά στα Μετέωρα και την –έξτρα ρομαντική τον χειμώνα– Λίμνη Πλαστήρα. Είναι φωλιασμένο μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο, και κοστίζει 71€ ανά διανυκτέρευση. 

Λίγο έξω από την Έδεσσα με τους ξακουστούς καταρράκτες της, στο χωριό Καισαριανά, βρήκαμε αυτό το υπέροχο σπιτάκι με τον καταπράσινο κήπο και την ξυλόσομπα να φτιάχνει έξτρα χουχουλιαστή ατμόσφαιρα στο σαλόνι του. Κοστίζει 74€ τη βραδιά για δύο άτομα. 

Στις όχθες της Κερκίνης, στο ομώνυμο χωριό που είναι μια από τις καλύτερες βάσεις για να εξερευνήσετε τη μαγική λίμνη και τα χωριά γύρω της, αυτό το σπιτάκι κοστίζει 71€ τη βραδιά για δύο άτομα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v