Χειρούργος βρήκε (;) το σημείο G

Συνταξιούχος καθηγητής γυναικολογίας, υποστηρίζει πως βρήκε ανατομικές αποδείξεις για την ύπαρξη του περιβόητου «σημείου G», την… μυθική ερωτογενή ζώνη των γυναικείων γενετικών οργάνων που λέγεται πως φέρνει κολπικούς οργασμούς στις γυναίκες. Είναι όμως, όντως έτσι τα πράγματα;
Χειρούργος βρήκε (;) το σημείο G
«Εύρηκα!», πρέπει να αναφώνησε ο συνταξιούχος γυναικολόγος Dr. Adam Ostrzenski ανακαλύπτοντας ένα μικροσκοπικό σάκο στο μπροστινό τοίχωμα του γυναικείου κόλπου μιας 83χρονης νεκρής Πολωνής. Όπως αναφέρει στο έγγραφο το οποίο δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, ο εν λόγω σάκος δεν είναι άλλο από το… πολυπόθητο σημείο G.

Αν κάτι τέτοιο εν τέλει επιβεβαιωθεί, το εύρημα του Dr. Ostrzenski μπορεί να ρίξει άπλετό φως στην γυναικεία σεξουαλική λειτουργία ή ακόμα και να ανοίξει τον δρόμο για χειρουργική ενίσχυση του σημείου αυτού, όπως λέει ο ίδιος στους Times. Τον επόμενο μήνα, ο γυναικολόγος σχεδιάζει να ταξιδέψει πίσω στην Πολωνία για να κάνει και άλλες ανατομικές έρευνες και να μελετήσει τους ιστούς με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Οι ειδικοί πάντως που δεν συμμετέχουν στις έρευνες του Πολωνού παρουσιάζονται σκεπτικοί πάνω στο πόσο σημαντική είναι αυτή η ανακάλυψη. «Η δομή που περιγράφει ο Ostrzenski θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί ένα δίκτυο αιμοφόρων αγγείων που συμβάλλει στην σεξουαλική διέγερση, αλλά σίγουρα δεν εξηγεί ολόκληρο το ‘φαινόμενο’ του σημείου G», λέει ο Dr. Emmanuele Jannini, καθηγητής ενδοκρινολογίας και σεξολογίας στο Πανεπιστήμιο L’Aquila της Ιταλίας. «Το σημείο G δεν είναι απλά ένα σημείο, είναι κάτι πολύ πιο περίπλοκο», προσθέτει ο Jannini ο οποίος χρησιμοποίησε υπέρηχους προς… αναζήτηση του σημείου G σε δικές του έρευνες. «Κάτι υπάρχει εκεί. Μπορούμε να το ονομάσουμε σημείο G ή όχι. Δεν έχει και πολλή σημασία», καταλήγει.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ουρολόγο του Yale Dr. Amichai Kilchevsky, το έγγραφο του Πολωνού δεν περιλαμβάνει καμία πληροφορία σχετικά με το ιατρικό ή σεξουαλικό ιστορικό της νεκρής γυναίκας, επομένως δεν μπορούμε να ξέρουμε αν βίωσε τους κολπικούς οργασμούς που συνδέονται με το σημείο G.

«Δεν είμαι σίγουρος για το αν συμβάλλει σε κάτι όλο αυτό. Για να το μελετήσεις χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ένα ζωντανό ανθρώπινο ον ή κάτι σαν μια λειτουργική μαγνητική τομογραφία που θα δείχνει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Εξακολουθούμε να έχουμε αρκετά να μάθουμε για την λειτουργική ανατομία της γυναικείας σεξουαλικής διέγερσης», καταλήγει.

Πηγή: Time
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v